کاهش رتبه اعتباری یونان و پرتغال به نفع طلا تمام شد
بهای سکه بهار آزادی به دنبال رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی ۲ هزار تومان بالا رفت.
مسعود رضا طاهری
بهای سکه بهار آزادی به دنبال رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی ۲ هزار تومان بالا رفت. هر قطعه سکه بهار آزادی دیروز با ۲ هزار تومان افزایش به نرخ ۲۷۸ هزار تومان فروخته شد.در بازار سکه روز گذشته سکه طرح قدیم، نیم سکه و ربع سکه هر یک با ۱۰۰۰ تومان افزایش به ترتیب ۲۸۶ هزار تومان، ۱۴۱ هزار تومان و ۷۱ هزار تومان در منطقه چهار راه استانبول به خریداران عرضه شد. دیروز هر مثقال طلای ۱۷ عیار نیز ۹۰۰ تومان گران شد و ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان (بدون اجرت) فروخته شد.
بازار ارز نیز دیروز نوسان زیادی داشت. یورو در بازار روز گذشته ۱۱ تومان افت کرد و به نرخ ۱۳۴۵ تومان در جدول معاملات ارزها به ثبت رسید. پوند انگلیس ۴ تومان، دلار کانادا و استرالیا نیز هر یک ۵ تومان کاهش قیمت داشتند. در مقابل صد ین ژاپن ۱۵ تومان و دلار آمریکا ۲ تومان گران شد. نرخ هر یک صد ین ژاپن ۱۰۸۵ تومان و هر دلار آمریکا ۱۰۱۹ تومان فروخته شد. به دنبال افزایش تنشهای اقتصادی در اروپا، روز گذشته موسسه رتبهبندی استاندارد اند پورز رتبه اعتباری کشور یونان را با توجه به وضعیت کسری بودجه ۳۰۰ میلیارد یورویی این کشور و ناتوانی باز پرداخت وامهای دریافتی و چالشهای پیش رو در دریافت ۴۰ میلیارد یورو از اتحادیه اروپا و صندوق بینالمللی پول، بی ارزش اعلام کرد. این موسسه در رتبه اعتباری کشور پرتغال را نیز A منفی اعلام کرد. به دنبال انتشار این رتبهها برابری یورو در مقابل دلار آمریکا تا حد ۳۱۵۹/۱ کاهش یافت.
برخی از تحلیلگران معتقدند که کاهش ارزش یورو در شرایط فعلی نمیتواند قیمت طلا را پایین بیاورد، چراکه سرمایهگذاران با افت ارزش دلار و کاهش اعتبار یورو به دنبال مامن سرمایهگذاری همچون طلا هستند. دیروز کاهش ارزش یورو ارزش سهام در بازارهای بورس آمریکا را نیز پایین آورد.
نوسانات ارزش ارزهای عمده جهان زیر ذرهبین سرمایهگذاران است. چین، روسیه، فیلیپین، ونزوئلا، هند، سریلانکا و موریتانی از جمله کشورهایی هستند که به خرید طلا از ذخایر قابل فروش صندوق بینالمللی پول، معادن محلی یا بازارهای بینالمللی در سالهای اخیر پرداختهاند. پیشبینیها برای افزایش ارزش طلا حکایت از احتمال افزایش تا ۱۳۰۰ دلار دارد.
ایران سهمی از تجارت ۱۰۰میلیاردی طلا ندارد
رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور اعلام کرد: در سال ۸۸ نسبت به سال قبل آن، ۵۸ هزار درصد رشد ورود شمش طلا به کشور را شاهد بودیم. به گزارش ایسنا کشتیآرای در حاشیه افتتاح سومین نمایشگاه بینالمللی طلا، جواهر، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در مشهد، اظهار کرد: سالانه در کشور ۳۰۰ تن طلا مصرف میشود که از این مقدار یک تن تولید شمش داریم و ۸۰ درصد تولید ما بازیافت طلاهای قبلی است. وی با اشاره به رکود موجود در بازار طلا، اظهار کرد: دو نوع رکود در بازار طلا داریم؛ یکی رکود فصلی و دیگری رکود مقطعی است که هماکنون ما در رکود مقطعی قرار داریم و بعد گذر از این مقطع این رکود نیز از بین میرود.
کشتیآرای عنوان کرد: تاکنون درباره برندسازی صنعت طلا و جواهر هیچگونه کاری در کشور انجام نشده و بحث برندسازی یکی از اولویتهای اصلی ما در سال جاری است.
وی افزود: از دیگر اولویتهای سال جاری پیگیری کد رهگیری یا همان «ایران کد» برای محصولات طلا و جواهر است.
وی با اشاره به رشتههای دانشگاهی مثل متالوژی که ارتباط نزدیکی با این صنعت دارد، گفت: اولین هنرستان طلا و جواهر در تهران افتتاح شده و اخیرا با دانشگاه علمی کاربردی در مقطع فوق دیپلم و در دانشگاه شهید بهشتی و آزاد در مقطع کارشناسی و ارشد به این توافق رسیدهایم تا این صنعت را در دانشگاهها تدریس کنیم. کشتیآرای اظهار کرد: حدود سه سال قبل سازمان بورس تصمیم گرفت در اولین قدم سکه را وارد بورس کند که این امر در نهایت باعث به وجود آمدن بورس سکه شد و به دنبال این حرکت شرکتهایی که تولید شمش طلا دارند طلاهای بازیافتی خود را از طریق بورس به حراج میگذارند.
وی با اشاره به کشورهایی که در این صنعت مطرح هستند، اعلام کرد: در صدر این کشورها ایتالیا، ترکیه، تایلند، هنگکنک و..... قرار دارند که امیدواریم در سالهای آینده، ایران نیز در این جمع قرار گیرد. رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور تصریح کرد: هماکنون در زمینه صادرات این محصول هیچ مشکلی نداریم و عمده مشکل ما در بحث واردات تجهیزات و ماشینآلات این صنعت است که به یکی از بزرگترین دغدغههای ما تبدیل شده است.
کشتیآرای اظهار داشت: کشور ایران یکی از بزرگترین مصرفکنندگان طلای جهان است؛ به طوری که امروز در جایگاه پنجم از نظر مصرف طلا و جواهر در دنیا هستیم و متاسفانه با توجه به تجارت هزار میلیاردی این محصول، کشور ما هیچ سهمی از آن ندارد.
مشکل تاریخ ضرب سکه همچنان پابرجا
رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور با بیان اینکه تاریخ ضرب سکه در شهرستانها دیگر مطرح نیست، گفت: تفاوت قیمت سکه تاریخ بالا با سکه تاریخ پایین توسط صرافیهای تهران هنوز به طور کامل برطرف نشده، اما نسبت به سالهای گذشته به حداقل رسیده است. محمد کشتیآرای در گفتوگو با فارس افزود: سالها است که تاریخ ضرب سکه توسط برخی صرافیها ملاک خرید به قیمت روز است، بنابراین سکههایی که تاریخ ضرب آنها پایین باشد صرافیها و سکه فروشان آن را با قیمت پایینتری خریداری میکنند که البته این موضوع در حال حاضر در تهران به حداقل رسیده و در شهرستانهای کشور به طور کامل برطرف شده است. وی تصریح کرد: کنترل این موضوع در تهران به دلیل گسترده بودن بازار طلا تا حدودی امکانپذیر نیست، اما به هر حال طی چند سال گذشته کارهای خوبی انجام و این موضوع به حداقل رسیده است. وی در خصوص وضعیت کنونی بازار طلا گفت: بازار طلا و سکه فعلا به خاطر ایام فاطمیه در حالت رکود مقطعی است و این موضوع باعث شده تا تقاضا برای خرید طلا و سکه کاهش یابد. کشتیآرای افزود: کاهش تقاضا برای خرید سکه و طلا باعث شده تا قیمت سکه دو هزار تومان از نرم بازارهای جهانی پایینتر باشد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور خاطرنشان کرد: قیمت هر اونس طلا نیز روز گذشته به دلیل تقویت ارزش دلار تا حدودی کاهش یافت و به ۱۱۵۱ دلار رسید.
وی ادامه داد: طی چند روز گذشته تقاضا برای خرید طلا در بازارهای جهانی افزایش داشت که این موضوع باعث شد تا قیمت جهانی طلا تقویت شود.
ارسال نظر