خروج اقتصاد از رکود با بسته پولی ۸۹
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان پیش شرطهای موفقیت بسته سیاستی بانک مرکزی برای سال ۸۹ گفت: باید مراقب بود که دسترسی بخش خصوصی به تسهیلات بانکی بهطور مساوی با دستگاههای دولتی فراهم شود.
محمد نهاوندیان در گفتوگو با مهر گفت: بسته سیاستی بانک مرکزی گامی به جلو برای خروج کشور از رکود به شمار میرود، اینکه در سیاستهای اعتباری، سیاست انبساطی جایگزین سیاست انقباضی شود، میتواند پیام مثبتی به بخش خصوصی ارائه دهد، اما این پیام مثبت باید تحریک تقاضا را نیز در کنار خود داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: در حال حاضر بسیاری از صنایع در کشور وجود دارند که موجودی انبار آنها افزایش یافته و در بسیاری از موارد احساس میکنند که قدرت رقابت با کالای وارداتی ارزان را ندارند.
وی تصریح کرد: به دنبال بحران جهانی، بسیاری از تولیدکنندگان خارجی قیمتهای خود را تقلیل داده و حتی کالاهای خود را زیر قیمت تمام شده به فروش رساندهاند. از سوی دیگر کشوری نظیر چین، به هر تولیدکننده چینی اگر بتواند کالای خود را به بیرون از این کشور صادر کند، به سرعت ۵/۴ درصد از قیمت را میپردازد.
به گفته نهاوندیان، اینگونه مشوقها سبب شد که قیمت عرضه کالاهای خارجی پایین آید، بنابراین اگر بخواهیم با این کالاها رقابت کنیم، باید شرایط معادل آنها را برای تولیدکنندگان فراهم نماییم.
وی اظهار داشت: اگر چنین سیاستهای تکمیلی در کنار بسته سیاستی بانک مرکزی به کار گرفته شود، باید امیدوار بود که به تولیدکنندگان کمک شده است، این امر میتواند در رونق افزایی موثر باشد.
نهاوندیان تاکید کرد: البته باید مراقب بود که دسترسی بخش خصوصی به تسهیلات بانکی به طور مساوی با دستگاههای دولتی فراهم شود.
ارسال نظر