حضور هیات بانک مرکزی در اجلاس بهاره IMF و بانک جهانی
گروه بازار پول- بهمنی، رییس کل بانک مرکزی به اتفاق هیات همراه، شامل معاون اقتصادی این بانک به منظور شرکت در اجلاس بهاره صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، او در آغاز برگزاری آن اجلاس در نشست وزرای گروه ۲۴ کشور در حال توسعه شرکت نمود.
شایان ذکر است گروه بین دولتی ۲۴ کشور در حال توسعه بخشی از کشورهای در حال توسعه موسوم به گروه ۷۷ هستند که ایران نیز عضو آن است. این کشورها به طور معمول قبل از اجلاس مشترک مذکور جلسات خود را در قالب اجلاس کارشناسان، معاونین و وزرا برگزار و در نهایت بیانیه خود را صادر مینمایند که بر همین اساس دستاورد هشتاد و سومین نشست یاد شده آن گروه نیز در قالب اعلامیهای صادر شد.
در اعلامیه مذکور آمده است:
اگرچه اقتصاد جهانی گامهای مناسبی در جهت بهبود و رشد اقتصادی برداشته و بحران بینالمللی در حال بهبود است، با این حال کشورهای گروه ۲۴ نگرانی خود را در مورد ضعف قدرت وامدهی بانکها و کسری بودجه شدید برخی از کشورهای توسعه یافته ابراز مینمایند. به علاوه رشد اقتصادی در کشورهای مختلف جهان یکسان نبوده و موتور اصلی رشد اقتصادی دنیا به طور قابل ملاحظهای در رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه متبلور شده است و این رشد برای کشورهای توسعه یافته با حد مطلوب خود فاصله دارد.
گروه ۲۴ وفور سرمایه کوتاه مدت در کشورهای در حال توسعه را که ناشی از جذابیت رشد اقتصادی است، عاملی میداند که ممکن است به فشارهای تورمی و ایجاد حبابهای قیمتی در برخی از این کشورها منجر شود.
ضمنا کشورهای گروه ۲۴ خواستار آنند که ترتیبی اتخاذ شود تا حداقل ۷ درصد سهام صندوق بینالمللی پول و ۳ درصد سهام بانک جهانی از محل کاهش سهمیه کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه تعلق گیرد مشروط بر آنکه سهم فعلی هیچکدام از این کشورها تضعیف نشود و همچنین در فرمول سهمیهبندی کشورها و حق رای، تولید ناخالص داخلی براساس قدرت برابری خرید مورد توجه قرار گیرد.
هیات بانک مرکزی به ریاست بهمنی در این نشست، بر این نکته که سیاستهای وامدهی و اعطای کمکهای فنی و مشاورهای این نهادها باید بر اساس معیارهای اقتصادی و فارغ از جانبداریهای سیاسی باشد، تاکید نموده و خاطرنشان کرد که کشورهای توسعه یافته لازم است از سیاستهای حمایتگرانه که شامل اعمال محدودیت تجاری به بهانههای گوناگون میشود، در تمامی ابعاد آن از جمله سرمایهگذاری، تامین مالی خارجی و خدمات نیروی کار پرهیز نمایند.
صندوق بینالمللی پول نیز لازم است به گونه بیطرفانه و یکسان نقش نظارتی خود را بر تمامی کشورها افزایش دهد؛ به طوریکه از بروز بحران بینالمللی و سرایت مشکلات اقتصادی کشورهای توسعهیافته به کشورهای در حال توسعه جلوگیری نماید.
همچنین در حاشیه و ادامه برنامههای اولین روز این اجلاس، رییس و کارشناسان ادارات خاورمیانه و حقوقی صندوق بینالمللی پول، هیات ایرانی را به حضور پذیرفتند. در این ملاقاتها موضوعات جاری فیمابین کشور با صندوق بینالمللی پول در حوزههای مختلف از جمله همکاریهای کارشناسی، مبارزه با پولشویی و نیز تامین مالی تروریسم مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت.
رییس کل بانک مرکزی در جلسه با رییس اداره حقوقی علاوه بر سایر موضوعات خاطرنشان کردند ایران از دیر باز تلاشهای جدی در مسیر مبارزه با پولشویی داشته و این تلاشها در مبارزه با مواد مخدر تبلور یافته و در این مسیر هزینههای زیادی متحمل شده است. ضمن آنکه مبانی مذهبی ما نیز کاملا در مقابل این مشکل که بستری برای پولشویی است، قرار داشته و با آن مغایرت دارد. ایشان در همین زمینه اضافه کردند در حالی که برخی کشورهای پیشرفته شیوه افراطی رازداری بانکی به صورت سنتی را دنبال میکنند و حتی حسابهای بینام و نشان و موهوم برای مشتریان خود افتتاح کردند، این موضوع هیچگاه در تاریخ بانکداری ایران سابقه نداشته و نظام بانکی ما به طور جدی همواره خود را به اصل احراز هویت مشتریان و شفافیت نقل و انتقال وجوه ملزم میداند.
ارسال نظر