بانک مرکزی نحوه برخورد با «چکهای برگشتی» را بررسی میکند
در پی انتشار گزارشهایی از تخلف آشکار برخی شعب بانکها در مواجهه با چک، مدیرکل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی تاکید کرد: نحوه برخورد بانکها درباره چکهای برگشتی را بررسی میکنیم. حمید تهرانفر در گفتوگو با مهر، درباره روشهای جدید بانکها در چکهای برگشتی گفت: در مورد چکها، پروسه قانونی به قدری فشرده و دقیق است که بانکها به خود اجازه نمیدهند، خارج از مرجع قانونی کاری انجام دهند.مدیرکل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی تصریح کرد: اگر چک پاس نشود، فردی که چک را در اختیار دارد، موضوع را پیگیری میکند و با مراجعه به دادگاه مطالبات خود را از طریق مراجع قضایی بهدست میآورد.وی تصریح کرد: این موضوع که بانکها خارج از روشی که برایشان تعیین شده، خود روشی را در مورد چکها، بدون هماهنگی با قوه قضائیه اتحاذ نمایند، اصلا موضوعیت ندارد.
گزارشات بازرسی بانکها
تهرانفر در مورد بهکارگیری روشهای جدید بانکها برای جلوگیری از برگشت زدن چک مشتریان گفت: در گزارشات بازرسهای بانکها به چنین موضوعی اشاره نشده است، اما بانک مرکزی موضوع را بررسی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در یکسوی این موضوع حقوق مردم قرار دارد و آنها نیز مطالبات خود را پیگیری میکنند، اما تمام اقدامات در این خصوص به قانون بستگی دارد.
مدیرکل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی در مورد برگشت زدن چکها به دلیل خرابی سیستم نیز اظهار داشت: قانون خاص و مقررات ویژهای برای چک وجود دارد، چک به قدری در مراودات اقتصادی مهم است که به طرق ویژه به آن توجه شده است.
وی ادامه داد: بنابراین هم برای بانکها در مورد نحوه برخورد با چکها وضعیت به خوبی روشن است و هم در سطح شعب و در تمام سطوح بانک؛ مقررات آن نیز به خوبی توسط بانکها جذب شده است.
اجرای دقیق قوانین مربوط به چک
تهرانفر با تاکید بر اینکه بانک مرکزی تمام مواردی که مربوط به بانکها باشد را پیگیری میکند و مردم نیز پیگیر حقوق خود هستند، تصریح کرد: به همین دلیل نیز قوانین به خوبی اجرا میشود.وی چنین مواردی مبنی بر برگشتزدن چکها به دلایلی همچون قطعی سیستم، برگشت نزدن چکها برای کاهش چکهای برگشتی و برگشت نخوردن چکهای مشتریان خوش حساب را باعث از بین رفتن حقوق مشتری که چک را در اختیار دارد، عنوان کرد.مدیرکل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی اظهار کرد: اگر چنین مواردی باشد، به بانک مرکزی گزارش خواهد شد.وی تاکید کرد: بانکها از مرجع قانون خارج نمیشوند و در مورد چک نیز مشخصا اینگونه کارها را انجام نمیدهند، اما اشتباه نیز جای خود را دارد.
ارسال نظر