مدیر عامل بانک رفاه اعلام کرد
ممنوعیت بازسازی تسهیلات در بسته سال ۸۹
در حالی که نظام بانکی کشور در انتظار اعلام جزییات بسته سیاستی سال ۸۹ بانک مرکزی است، پیمان نوری، مدیر عامل بانک رفاه از ممنوعیت بازسازی تسهیلات معوق در سال آینده در بسته ۸۹ خبر داد.
فاطمه بهادری
در حالی که نظام بانکی کشور در انتظار اعلام جزییات بسته سیاستی سال ۸۹ بانک مرکزی است، پیمان نوری، مدیر عامل بانک رفاه از ممنوعیت بازسازی تسهیلات معوق در سال آینده در بسته ۸۹ خبر داد.
وی در یک نشست خبری به ارائه عملکرد یک ساله بانک رفاه پرداخت وبا بیان اینکه معوقات بانک رفاه تا سال ۸۵ بین ۲۰ تا ۲۵ درصد و معادل ۹ هزار میلیارد ریال بوده است، تصریح کرد: از ابتدای سال ۸۵ بین سه تا چهار درصد تسهیلات پرداختی معوق بوده است که رایج جهانی دو درصد است. نوری با بیان اینکه بانک رفاه تسهیلات را بازسازی نکرده است، افزود: یکی از موارد منع شده در بسته سال آینده که هنوز به تصویب نرسیده بازسازی تسهیلات معوق است. وی ادامه داد: حداکثر استمهالی که به مشتریان خوش حسابمان دادهایم تا پنج سال هم بوده است. وی تصریح کرد: تا ابتدای دی ماه امسال، بانکها مختار به بخشش جرایم دیرکرد از صفر تا صددرصد بودند، اما با بخشنامه بانک مرکزی دیگر این امکان وجود ندارد.
مدیر عامل بانک رفاه در پاسخ به این سوال که چه میزان از مطالبات بانک از محل وثایق وصول شده است، اظهار داشت: وثایق نمیتواند کارساز باشد، چرا که ملکی که در گذشته به وثیقه گذاشته شده در حال حاضر گرانتر شده و بانک مجبور به پرداخت مابهالتفاوت آن است.
به گفته وی، بانک رفاه به میزان ۷۳ درصد به بخش بازرگانی و خدمات، ۱۲درصد بخش مسکن، ۹ درصد بخش صنعت، ۵ درصد کشاورزی و صفر درصد به بخش صادرات تسهیلات در سال جاری پرداخت کرده است.
وی تصریح کرد: مجموع تسهیلات پرداختی در ۱۰ ماه امسال به ۲۹هزار میلیارد ریال رسید که پیشبینی میشود به ۳۴ هزار میلیارد ریال برای سال ۸۹ برسد. وی ادامه داد: مانده تسهیلات در سال ۸۸ به ۵۷ هزار میلیارد ریال رسیده است.
لزوم رعایت ذینفع واحد توسط بانک رفاه
مدیرعامل بانک رفاه در خصوص سهام بانک اظهار داشت: براساس رای دیوان عدالت اداری بانک رفاه یک بانک غیردولتی است که باید فاقد ذی نفع واحد بیش از ده درصد باشد. این مساله را بانک مرکزی نیز در نامهای به بانک اعلام کرده است. وی ادامه داد: در حالی که ۹۴ درصد از سهام بانک در اختیار سازمان تامین اجتماعی است و سهامداران باید در خصوص آن تصمیم بگیرند. وی در خصوص وضعیت بانکی که رفاه با تعدادی دیگر از سهامداران در حال راهاندازی آن در مناطق آزاد هستند، تصریح کرد: همه سهامداران بهزعم خودشان کارهای قانونی آن را انجام دادهاند و منتظر مجوز بانک مرکزی هستند. مدیر عامل بانک رفاه افزود: اساسنامه بانک رفاه در شورای پول و اعتبار است، همچنین بانک حداقل ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایه نیاز دارد که این موضوع در انتظار تصمیم مجمع عمومی بانک است.
پیشنهاد بانک رفاه برای بسته
وی در خصوص پیشنهادش برای بسته سال آینده اظهار داشت: روانسازی تسهیلات برای مردم و ارتباط دادن بین بیمهها و بانکها برای بیمه کردن تسهیلات میتواند در بسته گنجانده شود.
برنامههای بانک برای سال۸۹
مدیر عامل بانک رفاه با تاکید براینکه از سال آینده کارت اعتباری را به میزان یکصد هزار کارت در اختیار مشتریان قرار میدهیم، گفت: در سال آینده اتصال به شبکه کارت پرداخت کشور بحرین و حاشیه خلیج فارس را اجرایی میکنیم. وی به دیگر اهداف سال آینده بانک اشاره کرد و گفت: در سال آینده تعداد دستگاههای خودپرداز را از ۸۵۴ دستگاه در حال حاضر به یک هزار دستگاه و دستگاههای پایانه فروش را از دو هزار و ۳۱۲ دستگاه به ۱۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه افزایش میدهیم. وی ادامه داد: تعداد کارتخوانهای شعبهای را نیز از یک هزار و ۱۹۹ دستگاه به یک هزار و ۵۰۰ دستگاه افزایش میدهیم. انواع رفاه کارت نیز به یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه افزایش خواهد یافت.
نوری، تاسیس شعبه در کشورهای عربستان و بلاروس، ارائه خدمات فاز دوم سامانه ACH، بهینهسازی شعب و تعطیلی شعب ناکارآمد و کاهش مطالبات معوق را از دیگر برنامههای سال آینده اعلام کرد.
بانکهای بد رفتار
مدیر عامل بانک رفاه تصریح کرد: نگرانیام از این است که بانکها برای حفظ خودشان به رقابت ناسالم بپردازند. همانگونه که شاهد بودیم برخی بانکها به سپردههای پنج سالهای که زودتر از موعد برداشت میشوند نرخ سود کامل را میپردازند که من این رفتار را بدرفتاری حرفهای مینامم.
ارسال نظر