برای نخستینبار در سطح منطقه انجام گرفت
امضای تفاهمنامه تاسیس «شرکت بروکری بیمه مشترک ایران و عمان»
تفاهمنامه تاسیس شرکت مشترک بروکری بیمه (کارگزاری) ایران و عمان با حضور دکترفاخری معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی ایران و نماینده اتاق بازرگانی عمان پنجشنبه گذشته در اتاق ایران به امضا رسید.
لیلا اکبرپور
تفاهمنامه تاسیس شرکت مشترک بروکری بیمه (کارگزاری) ایران و عمان با حضور دکترفاخری معاون امور بینالملل اتاق بازرگانی ایران و نماینده اتاق بازرگانی عمان پنجشنبه گذشته در اتاق ایران به امضا رسید. این تفاهمنامه در راستای توسعه فعالیتهای بیمهای به ویژه در بخش بیمههای اتکایی امضا شد و بر اساس آن دو شرکت بروکری با سرمایه مشترک ایران و عمان در خاک دو کشور تاسیس خواهند شد. طرح شرکت مشترک در دیدار ماه گذشته هیات ایرانی از عمان پیشنهاد شد و تفاهمنامه آن در پاسخ به بازدید همان هیات به امضا رسید. هیات عمانی با دعوت اتاق بازرگانی ایران و اتاق بازرگانی کرمان هفته گذشته به ایران آمدند و از پیشنهاد تاسیس شرکت مشترک کارگزاری بیمه برای توسعه همکاریهای متقابل بیمهگری استقبال کردند.
چرا عمان؟
بسیاری عمان را رقیب ما در کسب رتبه اول منطقه در سال ۱۴۰۴ میدانند.این درحالی است که عمان چند سالی است که به عضویت سازمان تجارت جهانی WTO درآمده است. همچنین این کشور موافقتنامه تجارت آزاد FTA را امضا کرده و از روابط حسنه با کشورهای جهان بهرهمند است. عمان همچنین عضوسازمان ناظر بینالمللی فعالیتهای بیمهای IAIS میباشد. در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه فوق مرتضی ابراهیم جمالانی کارشناس و فعال اقتصادی در امور بیمهای از هیات عمانی در گفت و گویی اختصاصی
با دنیای اقتصاد به سوالات ما پاسخ داد.
آقای جمالانی چه شد که به فکر تاسیس شرکت مشترک بروکری با ایران هستید؟
دنیا به سوی خصوصیسازی پیش میرود و خوشحالم که ایران نیز گامهای موثری را در راستای خصوصیسازی برداشته است. امروز که مهمان بخشخصوصی ایران هستم و از سوی آنان طرف مذاکره به منظور توسعه فعالیتهای بیمهای قرار گرفتم با مشاهده حمایت اتاقهای بازرگانی ایران و عمان از پیشنهاد آنان استقبال کرده و اطمینان دارم با توجه به فرصتهای سرمایهگذاری که بین دو کشور عمان و ایران وجود دارد میتوان به آینده روشن تاسیس این شرکت مشترک امیدوار بود.
شما تجربه بیمه گری دارید یا تنها در سرمایهگذاریها مشارکت میکنید؟
از نظر حرفهای سالها است که در امور بیمههای مستقیم و اتکایی فعال هستم و تجربه تاسیس شرکتهای متعدد بیمههای مستقیم و اتکایی در عمان را دارم. برنامه توسعه فعالیتهای بیمهای بین دو کشور از طریق تاسیس شرکتهای مشترک بررسی و مورد استقبال هر دو گروه قرار گرفت. از آنجا که محدودیتی در امر بیمهگری به ویژه بیمههای اتکایی وجود ندارد و سقف سرمایهگذاری و واگذاری و پذیرش ریسک مطلوب است انتظار داریم این همکاری هرچه زودتر گسترش یابد و برنامهها اجرا شوند.
روابط بیمهای ایران و عمان درحال حاضر چه وضعیتی دارد؟
ایران و عمان سالها است که با هم در امر واگذاری ریسکها با همدیگر همکاری دارند و عمان خاطرات خوبی از برخورد بیمهگران ایرانی در پرداخت خسارت به موقع در ذهن دارند. ایران در زمان توفان گونو بسیار حرفهای برخورد کرد و طبق قرارداد اتکایی سهم خود را به موقع از خسارات اعلام شده پرداخت کرد. همین فعالیتها موجب شد که در پی تاسیس شرکت مشترک با ایران باشیم تا بتوانیم ابعاد همکاری را گسترش دهیم.
از بازار بیمه ایران چه اطلاعاتی دارید؟
طبق آمار منتشره از سوی بیمه مرکزی ایران حق بیمه تولیدی آن نزدیک به ۵/۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۹ بوده که در مقایسه با سال ۲۰۰۸ از رشد ۳۰درصدی برخوردار است که نشان میدهد صنعت بیمه ایران در حال توسعه و پیشرفت است.
ظرفیت پذیرش اتکایی ایران برای بازار عمان جذابیت دارد و فرصت مبادلات بیمههای اتکایی برای هر دو کشور فراهم است.
همچنین ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی ایران مربوط به بخش خدمات است، یعنی ارائه سرویس بر نیروی انسانی و مغز انسانها متکی است. از آنجا که هر دو کشور دارای نیروی انسانی توانمند و با تجربه هستند میتوان از پتانسیلهای موجود برای گسترش و انتقال دانش و سرمایهگذاری روی نیروی انسانی بهرهمند شد و از ورود بازار ایران به بازارهای جهانی استقبال میکنیم.
به نظر شما عمان در انتقال دانش روز دنیا به ایران تا چه اندازه میتواند موفق باشد؟
عمان چند سال است که عضو سازمان تجارت جهانی شده و همچنین موافقتنامه تجارت آزاد را امضا کرده و با کشورهای دنیا روابط حسنه دارد. دانش فنی بینالمللی این کشورها میتواند برای کشورهای ما منافع مشترکی را به دنبال داشته باشد و همکاریهای فنی و حرفهای مشاورهای در ارتقای دانش فنی موثر است.
به آینده همکاری مشترک دو کشور امیدوار هستید؟
توجه داشته باشید که ایران و عمان در بازار بیمهای دارای روش و سیاستهای خاص خود در امور نرخگذاری و صدور بیمهنامه هستند. همانطور که میدانید شرکتهای بیمه دارای رتبهبندی هستند که شرکتهای بیمه اتکایی نیز براساس استانداردهای تعیین شده طبقهبندی میشوند که شرکتهای بیمه ایرانی هنوز به این رتبهبندی نرسیدهاند، اما عمان با ایجاد رابطه گرم تجاری بدون در نظر گرفتن نبود رتبهبندی با شرکتهای بیمه ایرانی همکاری داشته و درصدد توسعه فعالیتها هستیم بدیهی است اخذ رتبه اعتبار جهانی بیمهگران ایرانی موجب ارتقای جایگاه بهتری برای آنان خواهد شد.
رتبه اعتبار بیمهگران عمانی چیست؟
براساس رتبهبندی موسسه (S&P (Standard and Poor کشور عمان دارای رتبه A است و بالاترین رتبه صنعت بیمه عمان در سطح BBB قرار دارد که با توجه به این رتبه شرکتهای بیمه عمان میتوانند بیمه گران اتکایی خود را از بین تراز اولهای جهان انتخاب کنند.
چنانچه شرکت مشترک در عمان به ثبت برسد باید براساس قوانین عمان فعالیت کند که هیچگونه محدودیتی ندارد، زیرا عمان عضو IAIS سازمان ناظر بینالمللی فعالیتهای بیمهای است و باید تابع ضوابط و مقرراتی باشد که توسط این دستگاه نظارت بینالمللی تدوین شده است. بنابراین شرکتهای بیمه ای که تحت این شرایط فعالیت کنند ناگزیر هستند با ضوابط آن همسو باشند که موجب تقویت برنامههای شرکت مشترک ایران و عمان خواهد شد.
شنیده میشود ریسک کشورهای عربی به شرکتهایی که به نوعی به حکومت وابستگی دارد واگذار میشود و رقابت برای سایر شرکتها مشکل است. این امر حقیقت دارد؟
خیر اینطور نیست. کارهای دولتی براساس مناقصه و بهترین شرایط واگذار میشود. در این شرایط ابتدا مقایسه فنی و کیفی انجام گرفته و سپس نرخ و شرایط مورد توجه قرار میگیرد. بنابراین انتخاب براساس اولویت کیفیت و بهترین قیمت خواهد بود.
*در خاتمه اگر پیامی برای مقامات ایرانی دارید، بفرمایید؟
با توجه به روابط سیاسی و اقتصادی بسیار خوب بین دو دولت ایران و عمان درخواست میکنم مقامات ذیربط هر دو کشور با حمایت خود زمینه را برای آغاز فعالیت شرکت مشترک بروکری ایران و عمان فراهم کنند تا با آغاز عملیات اجرایی بتوانیم به یکدیگر کمک کنیم.همچنین از اتاقهای بازرگانی ایران و کرمان که فرصت مذاکرات و امضای تفاهمنامه را فراهم کردند تشکر و از روزنامه دنیای اقتصاد به خاطر توجه به مباحث بیمهای و کمک به توسعه بیمه در سطح منطقه سپاسگزارم.
ارسال نظر