مدیرکل نظارت بر موسسات اعتباری بانک مرکزی از آغاز برخورد قانونی و تعطیلی موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز در سراسر کشور خبر داد و گفت: این موسسات فرصت خواستند که خودشان را با قوانین بانک مرکزی تطبیق دهند، اما این بانک برخوردهای قانونی خود را آغاز کرده است.

حمید تهرانفر در گفت‌وگو با باشگaاه خبری «توانا» در مورد وضعیت تعطیلی موسسات مالی و اعتباری و نتایج نامه‌نگاری بانک مرکزی با نیروی انتظامی، گفت: قطعا برخوردها در سطح کشور شروع شده و نسبت به تعطیلی بعضی از موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز اقداماتی صورت گرفته است.

ساماندهی موسسات مالی و اعتباری، صندوق‌های قرض‌الحسنه و تعاونی‌های اعتباری یکی از بندهای بسته‌ سیاستی-نظارتی سال‌جاری بود که محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی از ابتدای سال همواره به اهمیت این بند اشاره و تاکید داشته که آخرین مهلت دریافت مجوز تا پایان آذر ماه سال ۸۸ است، اما پس از پایان این مهلت ؛تعداد زیادی از چهار نهاد بازار غیر متشکل پولی درخواستی برای اخذ مجوز به بانک مرکزی ارائه ندادند و این مساله باعث شدتا بانک مرکزی با نیروی انتظامی ‌برای برخورد با این موسسات توافق کنند. تعاونی‌های اعتباری، لیزینگ‌ها و صندوق‌های قرض‌الحسنه و صرافی‌ها نهادهای مشمول قانون بازار غیر متشکل پولی را در بر می‌گیرند.

تهرانفر همچنین در خصوص آخرین آمار وضعیت اعطای مجوز به موسسات قرض‌الحسنه، بیان کرد: مراجعات صندوق‌های قرض‌الحسنه به بانک مرکزی محدود بوده و امیدواریم در آینده شاهد مراجعه تعداد گسترده‌ای از آنها، برای کسب مجوز باشیم. وی در مورد همکاری بانک مرکزی با سازمان اقتصاد اسلامی برای ساماندهی موسسات قرض‌الحسنه، اظهار داشت: سازمان اقتصاد اسلامی نباید در این بین کاری انجام دهد؛ چراکه مسوولیت این امر با بانک مرکزی است.

مدیرکل نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی به تفاهم این بانک با سازمان اقتصاد اسلامی اشاره کرد و گفت: همکاری صندوق‌هایی که با این سازمان در چارچوب قانون فعالیت می‌کردند همچنان ادامه دارد و بنابراین برخورد با صندوق‌های تحت پوشش فعلا در اولویت برخورد نیستند.

به گفته وی، صندوق‌های تک شعبه‌ای که صرفا کار قرض‌الحسنه را انجام می‌دهند برای کسب مجوز مشکلی نخواهند داشت.