دبیر اجرایی «دومین کنفرانس بهبود فضای کسبوکار بیمه» عنوان کرد:
ضرورت بهبود فضای کسب وکار در صنعت بیمه
لیلا اکبرپور - چرا بیمه، نزد اقشار مختلف جایگاه مطلوب ندارد؟
این پرسشی بود که دکترهاشم آقازاده رییس مرکز توسعه کسبوکار صنعت بیمه و دبیر اجرایی دومین کنفرانس بهبود فضای کسبوکار صنعت بیمه بهعنوان اصلیترین دلیل برای برگزاری چنین کنفرانسی بیان کرد.
عکس: آکو سالمی
لیلا اکبرپور - چرا بیمه، نزد اقشار مختلف جایگاه مطلوب ندارد؟
این پرسشی بود که دکترهاشم آقازاده رییس مرکز توسعه کسبوکار صنعت بیمه و دبیر اجرایی دومین کنفرانس بهبود فضای کسبوکار صنعت بیمه بهعنوان اصلیترین دلیل برای برگزاری چنین کنفرانسی بیان کرد.
آقازاده در گفتوگو با دنیای اقتصاد نبود رقابت حرفهای، رضایت شهروندان و سودآوری لازم در صنعت بیمه کشور را عدم نگاه درست به فضای کسبوکار این صنعت دانست و تاکید کرد: سند چشمانداز ۲۰ ساله، سیاستهای کلی اصل ۴۴، طرح تحول اقتصادی دولت و طرح تحول صنعت بیمه همگی بر قرار گرفتن صنعت بیمه در مسیر تحولی تاکید دارند. او از تدوین برنامه استراتژیک صنعت بیمه توسط بیمه مرکزی ایران بهعنوان گامی نخست برای تحول در این صنعت نام برد و گفت: نقطه عطف تمام تاکیدهای مقامات ارشد اقتصادی کشور اعم از رییسجمهور، وزیر اقتصاد و رییس کل بیمه مرکزی ایران وجود دیدگاه کسبوکار مناسب بیمهای در کشور است.
به نظر آقازاده، وجود روح حاکم دولتی بر صنعت بیمه کشور از آن صنعتی وظیفهای و بدون توجه به سودآوری و جلب رضایت مشتریان ساخته است که با توجه ویژه به بهبود فضای کسبوکار آن میتوان ضمن جذب بیمهگذاران جدید و حفظ مشتریان گذشته به سودآوری مطلوب نیز دست یافت.
آقازاده دلایل مذکور را علت اصلی برگزاری کنفرانس بهبود فضای کسبوکار عنوان کرد و یادآور شد: این ایده اواخر سال ۸۶ بیان شد و با همکاری رییس کل بیمه مرکزی ایران و رویکرد مناسب این نهاد نظارتی به مقوله رقابتپذیری صنعت بیمه مقدمات برگزاری اولین کنفرانس فراهم شد که دستاوردهای خوبی در پی داشت.
وی به استقبال وزیر امور اقتصادی و دارایی از بهبود فضای کسبوکار صنعت بیمه نیز اشاره کرد و یادآور شد: دکترشمسالدین حسینی طی نامهای از معاون بانک و بیمهای خود خواست تا از کنفرانس بهبود فضای کسبوکار صنعت بیمه حمایت کند.
دبیر اجرایی دومین کنفرانس بهبود فضای کسبوکار از حضور تمامی کسانی که دغدغه فضای کسب و کار بیمه را دارند در کنار یکدیگر و تعامل ایجاد شده به عنوان بزرگترین دستاورد نخستین همایش فضای کسب و کار بیمه نام برد و اظهار داشت: تمامی شرکتکنندگان در کنفرانس پیشین اعم از مدیران اجرایی، نظارتی، اساتید علمی و نمایندگان بیمه بر این نکته که کنفرانس یادشده تداوم داشته باشد، تاکید داشتند.
آقازاده دلیل این امر را نخستین توجه ویژه به بحث سودآوری و بنگاهداری شرکتهای بیمه عنوان کرد و افزود: کنفرانس فضای کسب و کار بیمه اولین قدم را برای کسب سود در کنار ارائه خدمات مطلوب به بیمهگذاران برداشت و این آغاز راهی برای تحول در صنعت بیمه خواهد شد.
دبیر اجرایی دومین کنفرانس بهبود فضای کسب و کار همچنین بر باور خود صنعت بیمه از رقابتپذیری تاکید کرد و گفت: تا زمانی که صنعت بیمه خود درصدد بهبودی فضای کسب و کارش برنیاید این اتفاق نخواهد افتاد و نخست خود بیمهگران هستند که باید با تلاش و تعامل با دیگر نهادها مسیر تحول را طی کنند.
آقازاده به توجه بیمه مرکزی در راستای بهبود فضای کسب و کار بیمه اشاره کرد و یادآور شد: بیمه مرکزی با تاسیس یک دبیرخانه دائمی برای بهبود فضای کسب و کار بیمه تلاش دارد که هدفهایی چون توسعه دیدگاه کسب و کار، توجه به بیمههای خصوصی، توسعه رقابتپذیری، مشتریمداری و کمک به توسعه منابع انسانی را دنبال کند. آقازاده محوریت اصلی کنفرانس را ایجاد و توسعه کسب و کارهای پشتیبان صنعت بیمه عنوان کرد و گفت: زمان آن رسیده که شرکتهای بیمه، بسیاری از فعالیتها را به نهادهای دیگر واگذار کنند.
او ارائه خدمات آموزشی، رتبهبندی مشتریان، ارزیابان خسارت و محاسبه ریسک را جزو فعالیتهایی نام برد که صنعت بیمه میتواند آن را به نهادهای تخصصی بسپارد که متاسفانه تاکنون به صورت جدی به آن نگاه نشده است.
آقازاده در پاسخ به پرسشی مبنی بر چگونگی دیدگاه بیمه مرکزی به بهبود فضای کسب و کار بیمهای گفت: بدون اغراق مسوولان بیمه مرکزی و پژوهشکده بیمه مرکزی ایران درها را باز گذاشتهاند تا پویایی به صنعت بیمه تزریق شود.
اتاقهای فکری که در پژوهشکده بیمه مرکزی برگزار میشود نیز ابزار دیگر بیمه مرکزی برای جمعآوری نقطه نظرات اساتید دانشگاهی و کارشناسان بیمه است، در واقع بیمه مرکزی میداند برخی از ضوابط و آییننامههای شورای عالی بیمه دست و پاگیر و نیازمند اصلاحات است. دبیر اجرایی دومین کنفرانس بهبود فضای کسب و کار بیمه در پاسخ به پرسش دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه نبود فرهنگ بیمهای بزرگترین معضل صنعت بیمه است و آیا فرهنگسازی جزو وظایف بیمهگران است، گفت: فرهنگسازی امری گسترده است و چنانچه بخواهیم فرهنگ بیمه ایجاد شود هر یک از عوامل باید نقش خود را به درستی ایفا کنند. بیمه مرکزی در این راستا شورایی را تشکیل داده است که ریاست شورای فرهنگسازی بیمه نیز با دکتر فرشباف ماهریان رییس کل بیمه ایران است. در این شورا سوالاتی چون «چه کنیم فرهنگ بیمه رشد کند؟ و چه کسانی در این امر نقش دارند؟» مطرح شده است و تمامی کارشناسان به دنبال راهکارهای متناسب هستند.
آقازاده ادامه داد: نظام آموزشی از مهد کودک تا مقاطع بالای آموزش از طریق بیانات فرهنگی، کتب درسی و مکمل و ابزارهای آموزشی میتواند نقش به سزایی در این راستا ایفا کند.
او همچنین از نهاد خانواده به مهمترین عنصر اجتماعی در تربیت افراد نام برد و ادامه داد: رسانه ملی و مطبوعات نیز در انتقال مزایای بیمه و توسعه فرهنگ بیمه نقش موثری خواهند داشت.
او یادآور شد: در فرصت محدودی یکصدوپنجاه مقاله به دفتر کنفرانس ارسال شده است که بعد از ارزیابی بین ۲۰ تا ۳۰ مقاله مورد تایید قرار گرفته است. وی ادامه داد: فروشندگان بیمه، مدیران اجرایی، کارشناسان صنعت بیمه، نهادهای کسب و کار پشتیبان، ترکیب ارائهدهندگان مقالات را تشکیل میدهند. آقازاده به صراحت گفت: هرچند شرکتهای بیمه تاکنون به فکر تعامل با نهادهای پشتیبان نبودند، اما یکی از دلایل این امر ارائه طرح و ایدهای نو از سوی همین نهادهای پشتیبانی است که با شرکت در دومین کنفرانس باب جدیدی برای تعامل میان این دو گروه بازخواهد شد. یادآور میشود: دومین کنفرانس بهبود فضای کسب و کار صنعت بیمه ۲۸ بهمن ماه امسال در تالار ابوریحان دانشگاه شهیدبهشتی برگزار میشود.
بیمه مرکزی ایران، پژوهشکده بیمه، دانشکده کارآفرینی، شرکت ایدهپرداز کسب و کار و مرکز توسعه کسبوکار صنعت بیمه برگزارکنندگان این کنفرانس هستند.
ارسال نظر