بانک مرکزی در راستای ساماندهی بازار پولی و مالی کشور، فهرست تعاونی‌های اعتباری، لیزینگ‌ها و صرافی‌های مجاز کشور را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای ساماندهی بازار پولی و بانکی کشور، امسال ارائه مجوز به موسسات مالی و اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه بدون مجوز را در دستور کار قرار داده است.

بر این اساس، بانک مرکزی مهلتی برای اخذ مجوز (پایان آذر ماه سال جاری) توسط موسسات مالی و اعتباری، صندوق‌های قرض‌الحسنه، تعاونی‌های اعتباری و سایر موسسات بدون مجوز از جمله صرافی‌ها و غیره تعیین کرده است.

بانک مرکزی به منظور ساماندهی بازار پولی کشور ارائه مجوز به تعاونی‌های اعتباری را از سال ۸۶ در دستور کار قرار داد که این امر در سال جاری تشدید شد. در پی این تصمیم، بانک مرکزی از سال ۸۶ تاکنون مجوز ۱۴ تعاونی اعتباری را صادر کرده است.

تعاونی‌های اعتباری پس از ابلاغ قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و در راستای افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد به ۲۵ درصد در پایان برنامه پنجم توسعه مورد توجه قرار گرفتند، به همین دلیل بانک مرکزی بر اخذ مجوز توسط این تعاونی‌ها از بانک مرکزی علاوه بر اخذ مجوز از بخش تعاون و سایر مجوزهای لازم تاکید کرده است.

تعاونی‌های اعتبار

از ۱۴ تعاونی دارای مجوز ۹ تعاونی اعتبار کارکنان شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران، تعاونی اعتبار کارکنان ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، تعاونی اعتبار کارکنان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، تعاونی اعتبار کارکنان بانک صادرات استان اصفهان، تعاونی اعتبار سروش مهر کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان (اصفهان)، تعاونی اعتبار کارکنان شهرداری کرمان سپهر، تعاونی اعتبار کارکنان شرکت پسمانداری صنعت هسته‌ای ایران و تعاونی اعتبار فروشندگان لوازم یدکی اتومبیل و ماشین‌آلات تهران در سال ۸۸ مجوز لازم را از بانک مرکزی برای فعالیت کسب کرده‌اند.

سه تعاونی اعتبار کارکنان شرکت سهامی مدیریت شبکه برق ایران، تعاونی اعتبار شهید باهنر فرهنگیان گناباد و تعاونی اعتبار کارکنان شرکت ایتوک در سال ۸۷ و دو تعاونی اعتبار کارکنان وزارت امور خارجه و تعاونی اعتبار کارکنان شرکت توانیر نیز در سال ۸۶ مجوز فعالیت خود را از بانک مرکزی دریافت نموده‌اند.

لیزینگ‌ها

همچنین بانک مرکزی تاکنون مجوز فعالیت ۲۱ شرکت واسپاری (لیزینگ) را نیز صادر کرده است که مجوز ۱۰ شرکت لیزینگ ماشین‌آلات و تجهیزات پاسارگاد، لیزینگ ایران، لیزینگ رایان سایپا، لیزینگ سرمایه‌گذاری بانک ملی، لیزینگ آتیه الوند، لیزینگ ملت، لیزینگ پاسارگاد، لیزینگ امید، لیزینگ رازی و لیزینگ ایران و شرق در سال ۸۸ صادر شده است.

پیش از این نیز ۱۱ شرکت لیزینگ زاگرس خودرو، لیزینگ گلدیران، لیزینگ ماشین‌آلات سنگین ایرانیان، لیزینگ آریا دانا، لیزینگ شید، لیزینگ سپهر پارس، لیزینگ صنعت و معدن، لیزینگ ایرانیان، لیزینگ غدیر خودرو، لیزینگ پارسیان و بهمن لیزینگ در سال ۸۷ مجوز فعالیت خود را از بانک مرکزی دریافت کرده‌اند.

صرافی‌ها

بر این اساس بانک مرکزی مجوز ۴۲۴ صرافی در سراسر کشور و مناطق آزاد را صادر کرده است که ۱۳۳ مجوز این صرافی‌ها مربوط به تهران است. همچنین استان آذربایجان غربی با ۴۴ صرافی، خراسان رضوی با ۲۷ صرافی، فارس و خوزستان و مازندران با ۱۴ صرافی، اصفهان نیز با ۱۹ صرافی دارای مجوز بیشترین آمار را در این بخش به خود اختصاص داده‌اند.

در عین حال خراسان جنوبی و لرستان با یک صرافی، سمنان، خراسان شمالی و مرکزی با ۲ صرافی، چهارمحال و بختیاری و زنجان با ۳ صرافی و نیز کرمانشاه و ایلام با ۴ صرافی دارای کمترین آمار هستند. مناطق آزاد کشور نیز دارای ۲۱ صرافی مجاز هستند که در این بخش صرافی‌های مجاز متعلق به بانک‌ها نیز ۱۱ مورد است.