رییس کل بیمه مرکزی اعلام کرد:
حجم بیمه واگذاری اتکایی به خارجیها به ۵۰درصد کاهش یافت
دکترجواد فرشباف ماهریان، رییس کل بیمه مرکزی ایران در آستانه برگزاری شانزدهمین همایش بیمه و توسعه در یک نشست خبری به تشریح عملکرد صنعت بیمه، روند خصوصیسازی، جوانب آزادسازی تعرفهها و آمادگی صنعت بیمه برای مقابله با تحریمها پرداخت.
لیلا اکبرپور
دکترجواد فرشباف ماهریان، رییس کل بیمه مرکزی ایران در آستانه برگزاری شانزدهمین همایش بیمه و توسعه در یک نشست خبری به تشریح عملکرد صنعت بیمه، روند خصوصیسازی، جوانب آزادسازی تعرفهها و آمادگی صنعت بیمه برای مقابله با تحریمها پرداخت.
رییس کل بیمه مرکزی ایران نتیجه عملکرد بیمه مرکزی ایران در راستای مقابله با تحریمهای صورت گرفته علیه صنعت بیمه کشورمان را افزایش بیش از ۳۵درصد ظرفیت قبولی اتکایی داخلی عنوان کرد و گفت: این امر از بهکارگیری ظرفیت بیمههای خصوصی در کنار دولتیها و کنسرسیومهای بیمهای صورت گرفته و تاسیس بیمه اتکایی ایرانیان موجب رشد بیشتر این ظرفیت خواهد شد.
فرشباف ماهریان با بیان اینکه محدودیتهایی برای تهیه پوششهای بیمهای اتکایی از بیمه گران خارجی ایجاد شده افزود: صنعت بیمه اقدامات مطلوبی برای مقابله با این محدودیتها انجام داده است.
رییسکل بیمه مرکزی ایران در پاسخ به پرسش «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه «چرا با توجه به اینکه همواره تراز حق بیمههای واگذارشده نسبت به پذیرفته شده در کشورمان منفی است و قبول ریسکهادر داخل به صلاح کشور نیست، باز هم بیمه مرکزی به جای توسعه تعاملات با منطقه برای صادرات بیمهدرصدد افزایش ظرفیت داخلی است؟» متذکر شد: بیمه مرکزی ایران به هیچ وجه در نظر ندارد تمام ریسکهای داخلی را در داخل پوشش دهد بلکه این امر در مقابله با تحریمهای صورت گرفته ضروری بود.
او افزود: تا پیش از این در پوشش ریسکهای بزرگ نزدیک به ۹۰درصد از خطرات به عنوان اتکایی به بیمهگران خارجی واگذار میشد که اینک این حجم واگذاریها به ۵۰درصد کاهش یافته و بهتر است بگوییم صنعت بیمه کشورمان گنجایش این ظرفیت را دارد و بیش از این مقدار باید واگذار شود.
رییس کل بیمه مرکزی ایران با تاکید بر توسعه روابط بینالملل صنعت بیمه ایران گفت: یکی از سیاستهای بیمه مرکزی گسترش همکاری با سایر کشورها به خصوص کشورهای منطقه برای قبولی اتکایی است که با جدیت در حال پیگیری است.
فرشباف انعطاف بیمه مرکزی با بیمههای خصوصی در اعطای مجوزقبولی اتکایی را ابزاری برای استفاده از تمام ظرفیتهای بیمهای در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: دربرنامه ۵ساله بیمه مرکزی در راستای توسعه بیمه در کشور واگذاری مجدد قبولی اتکایی اجباری به شرکتهای بیمه واگذارنده طبق ظرفیت و توانی که دارند پیشبینی شده است که طبق اصول بیمهای و فنی اجرا خواهد شد.
(این واگذاری مجدد بخشی از واگذاری اتکایی اجباری توسط بیمه مرکزی براساس یکی از بندهای قانون تاسیس بیمه مرکزی صورت میگیرد که تا پیش از این اجرا نمی شد.)
همچنین خانم نوحی، معاون اتکایی بیمه مرکزی در تکمیل پاسخ فوق یادآور شد: تحریم علیه صنعت بیمه کشورمان از سال ۸۱ آغاز شده و بیمه گران ایرانی همواره به دنبال راهکارهایی برای خرید پوششهای اتکایی از خارجیان بودهاند.
او ادامه داد: تشکیل ظرفیت مشترک در صنعت بیمه کشورمان طی چند سال اخیر موجب شد تا ۵۲میلیون دلار صرفهجویی ارزی داشته و سقف واگذاری اتکایی را از ۹۰ به ۵۰درصد کاهش دهیم که دستاورد قابل قبولی است.
توجه به بازار بالقوه
رییس کل بیمه مرکزی در بخش دیگری از گفتههایش از گسترش پوشش بیمهای در اقصینقاط کشور، پوشش بیمهای برای فعالان بازار، شرکتها، کارخانهها، صنایع، نظارت هوشمند، نهادینه و خود تنظیم و همچنین گسترش تعاملات بینالمللی به عنوان استراتژیهای مهم صنعت بیمه کشور نام برد و افزود: با تلاشهایی که از سوی پژوهشکده بیمه در حال انجام است، زمینههای مطلوبی برای تحقق استراتژیهای فوق فراهم شده است.
فرشباف با اشاره به بحث تعرفههای بیمهای گفت: به طور معمول شرکتهای بیمه تمایل به رعایت سقف تعرفهها ندارند و آزادسازی تعرفهها موجب گسترش پوششهای بیمهای خواهد شد.
رییس کل بیمه مرکزی از حذف تعرفه بیمه بدنه اتومبیل به عنوان الگویی برای استفاده درست از بازار نام برد و تصریح کرد: اکنون به ازای ۱۲میلیون خودرو و ۵میلیون موتورسیکلت که در کشور حرکت میکنند تنها یکمیلیون و ۴۰۰ هزار فقره بیمهنامه بدنه موجود است که نشان میدهد شرکتهای بیمه جای کار بسیار برای ارائه خدمات به دارندگان وسایل نقلیه دارند.
همچنین رحیم مصدق، معاون نظارت بیمه مرکزی ضریب خسارت رشته بدنه اتومبیل را که براساس بررسی وضعیت آن در صورتهای مالی شرکتهای بیمه به دست آمده را ۶۰درصد اعلام کرد و گفت: با احتساب کارمزد پرداختی و هزینههای اداری این ضریب به ۸۵درصد افزایش مییابد که هنوز با زیانده بودن فاصله دارد و شورای عالی بیمه طبق برنامه آزادسازی را از رشتههای سودآور آغاز کرده است.
مصدق گفت: آزادسازی در راستای سودآوری شرکتهای بیمه و با توجه به منافع مردم صورت میگیرد و با آزادسازی در اقتصاد متفاوت است.
عملکرد سال ۸۷ صنعت بیمه
صنعت بیمه در سال ۸۷ از صدور ۳۰میلیون و ۸هزار بیمهنامه حدود ۴۰۶۰میلیارد تومان حق بیمه دریافت کرد که بخش درآمدی ۲۰درصد از سال ۸۶ بیشتر بود. وی افزود: در سال گذشته ۲۵درصد از حق بیمه بازار را شرکتهای بیمه غیردولتی تولید کردند.
رییس کل بیمه مرکزی ایران گفت: در سال ۱۳۸۷ نرخ رشد حق بیمه تولیدی در بازار بیمه کشور به ۲۰درصد رسید و شرکتهای بیمه ایران، البرز و آسیا حق بیمه تولیدی خود را در مقایسه با سال قبل از آن به ترتیب ۲۰ و نیم درصد، ۱۳ و ۳ دهم درصد و ۱۰ و ۲ دهم درصد افزایش دادند و در شرکت بیمه دانا ۲ و ۳ دهم درصد کاهش یافت.
وی خاطرنشان کرد: حق بیمه تولیدی در بخش غیردولتی نیز در مقایسه با سال قبل از آن ۳۵ و ۶ دهمدرصد افزایش یافت.
فرشباف ماهریان گفت: پارسال صنعت بیمه نزدیک به ۳۰میلیون و ۸ هزار بیمهنامه صادر کرد که در مقایسه با سال قبل از آن ۲۷درصد رشد نشان میدهد.
وی افزود : از لحاظ سهم شرکتهای بیمه از بیمهنامههای صادره در بازار، بیشترین سهم به شرکت بیمه ایران (با ۴۹ و ۸ دهمدرصد) تعلق دارد و پس از آن بخش غیردولتی (با ۲۸ و ۲ دهمدرصد)، بیمه آسیا (با ۱۲ و ۵ دهمدرصد)، بیمه البرز (با ۵درصد) و بیمه دانا (با ۴ و ۵ دهمدرصد) سهم قرار دارند.
فرشباف درباره خسارت پرداختی هم گفت: خسارت پرداختی صنعت بیمه در سال ۱۳۸۷ حدود ۲۴۸۰۰میلیارد ریال است و در مقایسه با سال قبل از آن ۱۸ و ۹ دهمدرصد افزایش دارد.
وی اظهار داشت: از لحاظ سهم هر یک از شرکتهای بیمه دولتی در خسارت پرداختی بازار شرکتهای بیمه ایران (با ۵۱درصد)، آسیا (با ۱۶ و ۷ دهمدرصد)، دانا (با ۷ و ۴ دهمدرصد) و البرز (با ۶ و ۲ دهمدرصد) به ترتیب قرار گرفته اند.
فرشباف گفت: پارسال شرکتهای بیمه غیردولتی در مجموع ۱۸ و ۷ دهمدرصد خسارتها را پرداخت کردند و بیشترین سهم شرکتهای بیمه غیردولتی از مجموع خسارتهای پرداختی به ترتیب به شرکتهای بیمه پارسیان (با ۶ و ۷ دهمدرصد) و ملت (با ۳ و ۶ دهمدرصد) تعلق دارد.
وی افزود: بیمهگذاران در این سال برای جبران حدود ۳میلیون و ۹ مورد از خسارتهای خود به شرکتهای بیمه مراجعه کردند و ۲۴۸۰میلیارد تومان از این خسارتها با بیمهنامه جبران شد.
رییس کل بیمه مرکزی ایران گفت : سهم و وزن اصلی بازار بیمه همچنان بر دوش شرکتهای بیمه ایران و آسیا است که این دو شرکت در مجموع ۶۱ و ۵ دهمدرصد از حق بیمه بازار را تولید کردهاند.
وی با اشاره به اینکه این بیمهها توانمندترین بیمههای کشور خواهند بود، افزود: بحث اتکایی بیمهها را در داخل کشور ۳۰ تا ۴۰درصد افزایش دادهایم و اجازه اتکایی کردن به شرکتهای خصوصی داده شده است.وی اضافه کرد: یک کنسرسیوم در حال سازماندهی برای کاهش پیامدها و خنثیسازی آثار برخی تحریمها با پوشش اتکایی داخلی است.
فرشباف گفت: بیمهگران خارجی نیز در محدوده تحریمها قرار گرفتند که در این زمینه اقدامات ارزندهای در یک سال اخیر برای کاهش پیامدهای آن صورت گرفته است.
وی در پاسخ به موانع واگذاری بیمههای دانا و آسیا در بورس نیز گفت: این دو شرکت بیمه شفافیت لازم مالی دارند و همه حسابرسیهای آنها هر سال و هر سه ماه یکبار ارزیابی میشود و شبههای در عملیات مالی این شرکتها دیده نشده و همه موانع واگذاری برطرف شده است.
ارسال نظر