مدیر عامل بیمه پاسارگاد:
آزاد سازی بدون نظارت تعرفه، بازار بیمه را متشنج میکند
معصوم ضمیری، مدیرعامل بیمه پاسارگاد در گفتوگو با «موج» با انتقاد از نبود سیستم نظارت مالی قبل از شروع آزادسازی تعرفهها اظهار داشت: مقدمه آزاد سازی تعرفهها نظارت مالی است و آزاد سازی تعرفهها بدون وجود «سیستم نظارت مالی» بازار را متشنج و متلاطم خواهد کرد.
تلاطم در بازار بیمه
وی با اشاره به وجود نظارت تعرفهای و مالی بر شرکتهای بیمهای گفت: بیمه مرکزی در صدد پیشبینی «سیستم نظارت مالی» برای شرکتهای بیمهای است، اما قبل ازایجاداین سیستم شروع به آزاد سازی نرخها کرد.مدیرعامل بیمه پاسارگاد با اشاره به آزاد سازی تعرفه در رشته بیمه بدنه تصریح کرد: انتظار تشنج در بازار بیمه بدنه را باید داشت؛ چرا که شرکتها ازاین پس نرخها را غیر کارشناسی کاهش میدهند و تلاطم بازار را افزایش میدهند.وی اضافه کرد: قیمت کم دلیل بر خرید مناسب نیست و همیشه کاهش نرخها به نفع مصرف کننده تمام نمیشود. به گفته وی؛ گاهی ممکن است کیفیت خریدی که انجام میدهید، پایین بیاید به طوریکه ارزش قیمت فعلی را هم نداشته باشد. ضمیری با بیان این که «رشته بیمه بدنه نه سودده و نه زیان ده است»، گفت: با احتساب هزینههای اداری، مالی و کارمزدی رشته بیمه بدنه، این رشته کما بیش میتواند اداره شود.
تمام گرفتاری صنعت بیمه
وی با اشاره به زیان دهی بیمه شخص ثالث اظهار داشت: گرفتاری کل صنعت بیمه در بیمه شخص ثالث است، چرا کهاین بیمه با زیان فراوان در بازار فروخته میشود. مدیرعامل بیمه پاسارگاد متذکر شد: به رغماین که از سال ۸۵ تعهدات شرکتهای بیمه یا تغییر کرده؛ اما هنوز در حق بیمه آن تجدیدنظر نشده است. وی همچنین به آییننامه پیشنهادی بیمه مرکزیایران و بلا تکلیفی آن در هیئت دولت اشاره کرد و گفت: بازار از لحاظ مالی بابت بیمههای شخص ثالث تحت فشار است.
وی تاکید بر در پیش گرفتن مسیر تدریجی و آرام در آزاد سازی تعرفهها اذعان داشت: در آزادسازی نرخها باید همزمان، مقررات نظارت مالی را نیز افزایش بدهیم.
ضمیری با بیان اینکه «۵۰درصد بازار متعلق به حق بیمه شخص ثالث است»، گفت: باید برایاین بخش فکر اساسی کرد تا در بازار تحت نظارت، نرخ فنی فروخته شود و نرخ دستوری نیز نداشته باشیم.وی با بیاناین که «هم اکنون بازار بیمه، تقریبا بازاری آزاد است»، تصریح کرد: پیشنهاد شرکتهای بیمهایاین بود که رشته بیمه بدنه دیرتر آزاد شود اما ممکن است مصلحتهایی در میان بوده باشد که شورای عالی بیمه به آزاد سازیاین رشته اقدام کرد.
شخص ثالث فراموش نشدنی است
ضمیری با بیان این که «بیمه شخص ثالث را نمیتوان فراموش کرد»، گفت: بیمه شخص ثالث آثار زیان باری برای شرکتهای بیمه ایجاد میکند و نمیتوان مابقی رشتههای بیمهای را بدون توجه به آن آزاد کرد؛ چرا که این امر مشکلات مضاعفی را برای شرکتهای بیمهای به وجود میآورد. وی تاکید کرد: نگاه به بازار بیمه باید نگاهی حرفهای باشد و اجازه تعیین بیمه نرخهای حق بیمه را به بیمه گرها بدهیم تا در بازار رقابتی نرخها به حداقل ممکن برسد.
بازار فقط آزاد
مدیر عامل بیمه پاسارگاد تصریح کرد: نباید بخشی از بازار تعرفهای (مانند شخص ثالث) و بخشی از آن آزاد باشد و همگون بودن ضرورت دارد. وی با اشاره به تعلق بخش عمده بازار به بیمه شخص ثالث اظهار داشت: شرکتهای بیمهای بزرگتر در این میان آسیب پذیرترند چرا که سهم آنها از بیمه شخص ثالث بیشتر است.
وی گفت: اگر شرکتهای کوچک بیمهای با مدیریت فنی و حرفهای اداره شوند و خودشان را آلوده بازار پرتنش بیمه شخص ثالث نکنند، مشکلی زیادی ایجاد نمیشود.
ارسال نظر