بانک جهانی در سند جدیدی آخرین وضعیت پیشرفت چهار پروژه خود در‌ایران به ارزش ۷۰۳‌میلیون دلار را منتشر و به تاخیر‌های مکرر پروژه‌های خود که به علت عدم تامین مالی در پی کارشکنی آمریکا حاصل شده است، اعتراف کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس‌این سند جدید ،بانک جهانی طی گزارشی آخرین وضعیت چهار پروژه در دست اجرای‌این بانک در‌ایران تا تیر ۱۳۸۸ را اعلام کرد و افزود: زمان تصویب‌این پروژه‌ها حداکثر مربوط به سال ۲۰۰۵ است و بانک جهانی از‌این سال به بعد یعنی در ۴‌سال گذشته هیچ پروژه جدیدی را برای‌ایران تصویب نکرده است.

رییس بانک جهانی به طور سنتی از سوی دولت آمریکا انتخاب می‌شود و اکثریت در هیات مدیره‌این بانک نیز متعلق به کشورهای غربی است.

یکی از پروژه‌هایی که هم اکنون توسط بانک جهانی در‌ایران در دست اجرا است پروژه مدیریت جامع آب و خاک البرز است که در سال ۲۰۰۵ در‌این بانک به تصویب رسیده و قرار است در اکتبر ۲۰۱۲ تکمیل شود.

هدف‌این پروژه ترویج مدیریت جامع و علمی‌آب و خاک در‌ایران است.‌این پروژه در چهار بخش به پیش می‌رود. بر اساس آن کانال انتقالی به طول ۱۸.۶ کیلومتر ۸۵‌درصد تکمیل شده است و سیستم سد راس کلا نیز با ۳۰‌درصد پیشرفت روبه‌رو شده است.

بانک جهانی ۱۲۰‌میلیون دلار اعتبار برای‌این پروژه در نظر گرفته که ۲۱‌میلیون دلار از‌این مبلغ هزینه شده است.

پروژه دوم پروژه عرضه آب اهواز و شیراز نام دارد که در سال ۲۰۰۴ تصویب شده و قرار بوده در اکتبر ۲۰۰۷ به اتمام برسد، اما با تاخیر مواجه شده و مهلت تکمیل آن تا ۳۰سپتامبر ۲۰۰۹ تمدید شده است.