معاون وزیر اقتصاد میگوید:
صفر بودن نرخ سود بانکداری اسلامی نیست
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اجرای دقیق بانکداری اسلامی را باعث به وجود آمدن شرایط کاهش نرخ تورم و بیکاری اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر ابوالحسنی روز گذشته در مراسم افتتاح اولین کارگاه آموزش بینالمللی در زمینه عملیات بانکداری اسلامی، اجرای صحیح بانکداری اسلامی را باعث کاهش تورم و نرخ بیکاری دانست و در بیان دلایل آن نیز گفت: بانکداری اسلامی باعث به حرکت درآمدن وجوه در چرخه تولید میشود و همین امر نیز موجب کاهش تورم و بیکاری میشود.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان همراه بودن عقود و وجوه در بانکداری اسلامی، اظهار داشت: اگر بانکداری اسلامیدرست اجرا شود، خاصیت ضد تورمی خود را نشان میدهد و باعث به وجود آمدن شرایط ثبات و رشد اقتصادی میشود.
ابوالحسنی تصریح کرد: وقتی بتوانیم از طریق اجرای بانکداری اسلامی در جامعه جریان پول را هدفمند کنیم، انتظار میرود بیکاری نیز مهار و اشتغال توسعه یابد.
وی بر تفاوت بانکداری اسلامی و ربوی تاکید کرد و بیان داشت: در بانکداری ربوی انگیزه افراد از تجهیز منابع و سپردهگذاری، ربا و کسب سود است ولی در بانکداری اسلامیوجوه براساس عقود ۱۴گانه در بانکها جذب میشود و این از تفاوتهای بانکداری اسلامیو ربوی است.
معاون بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد با بیان اینکه تجهیز منابع از مهمترین تفاوتهای بانکداری اسلامی و ربوی است، افزود: در بانکداری اسلامی بانکها به عنوان وکیل در طرحها سرمایهگذاری میکنند ولی در بانکداری ربوی ارتباط بین مردم و منابع قطع میشود. افراد در بانکداری اسلامی بر اساس عقود مبادلهای نرخ سود واقعی دریافت میکنند و بر اساس عقود مشارکتی در پایان زمان کار سود میبرند.
ابوالحسنی صفر بودن نرخ سود بانکی در برخی کشورها مانند انگلستان را به معنی بانکداری اسلامی ندانست و گفت: اجرای قرضالحسنه را میتوان از دیگر تفاوتهای بانکداری اسلامی و ربوی دانست.
به گفته وی، در بانکداری اسلامیوجوه به عقود متصل میشود و ماهیت عقود برای کارکنان و مشتریان مشخص است. البته در مقطع فعلی به دلیل قوی نبودن سیستم حسابداری سود به صورت مشاع قابل پرداخت است. تهیه نرمافزارهای مناسب برای اجرای دقیق بانکداری اسلامی نیز ضروری است.
ارسال نظر