یک کارشناس صنعت بیمه گفت: ‌آزادسازی تعرفه‌های بیمه در مرحله اول و در ابتدای کار به نفع بیمه‌گذار خواهد بود و شرکت‌های بیمه‌ای از این آزادسازی نفعی نمی‌برند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی صنعت بیمه، «مهرداد‌خواجه نوری» درباره آزادسازی تعرفه‌ها در صنعت بیمه، معتقد است: به دلیل آنکه آزادسازی تعرفه‌ها باعث رقابت بیشتر شرکت‌های بیمه‌گر می‌شود که شکستن نرخ‌ها را در پی خواهد داشت و مشتری حق بیمه کمتری پرداخت خواهد کرد و شرایط بهتری برای بیمه نامه‌ها به وجود خواهد آمد.

وی افزود: هدف از اجرای این سیاست فراهم کردن امکان رقابت بین شرکت‌های بیمه‌ای است.

این کارشناس صنعت بیمه نظارت دقیق را مهمترین نیاز این سیاست دانست و تصریح کرد: اگر در بحث نرخ گذاری و قیمت گذاری خدماتی که بیمه‌گران ارائه می‌دهند، نظارت دقیقی صورت نگیرد، این امر باعث می‌شود که در رقابت بین شرکت‌های بیمه‌ای، این شرکت‌ها به طور مطلوبی به تعهدات خود عمل نکنند زیرا وقتی نرخ‌ها بدون هیچ منطقی شکسته شود بیمه‌گذار در زمان پرداخت خسارت با مشکلات متعددی روبه‌رو شده تا جایی که اکثر شرکت‌های بیمه‌ای کوچک به ورشکستگی نزدیک خواهند شد. به همین دلیل این شرکت‌ها سعی می‌کنند با ترفندهای قانونی از زیر بار تعهدات خود شانه خالی کنند.

خواجه نوری معتقد است: اجرای این سیاست در صورتی نتیجه مطلوبی به همراه خواهد داشت که همزمان با نظارت مالی دقیق بر شرکت‌های بیمه‌ای از سوی بیمه مرکزی باشد.

وی اظهار داشت: برنامه بیمه مرکزی برای حذف تعرفه‌ها براساس ملاحظات نظارتی در یک برنامه زمانبندی شده اجرا می‌شود و این امر باید همزمان با نظارت مالی بر شرکت‌های بیمه‌ای صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه آزادسازی تعرفه‌ها در ایران یک طرح نوپاست، گفت: نظارت بر نرخ گذاری شرکت‌های بیمه در سایر کشورها سال‌هاست که منسوخ شده، اما این آزادسازی در کشور ما بحث جدیدی است که نیازمند نظارت و زمانبندی است تا از این دوران گذار بگذرد.

خواجه نوری در پایان تاکید کرد: با اجرای کامل این طرح تحول عظیمی‌ در صنعت بیمه اتفاق خواهد افتاد.