تحلیل گران و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تا زمانی که اقتصاد آمریکا به طور کامل از بحران و رکود خارج نشده و با رشد و رونق اقتصادی روبه‌رو نشود‌، فدرال رزرو نرخ بهره بانکی را افزایش نخواهد داد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آسوشیتد پرس، مقام‌های فدرال رزرو آمریکا در حالی این هفته نشست مشترکی را برگزار خواهند کرد که کارشناسان بر این باورند که افزایش نرخ بهره بانکی در چنین شرایطی بسیار بعید به نظر می رسد‌.

به اعتقاد کارشناسان‌، فدرال رزرو در نشست آتی خود نرخ بهره بانکی را نزدیک به صفر درصد ثابت نگه خواهد داشت‌. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که به‌رغم رشد اقتصادی ۵/۳درصدی آمریکا طی سه ماه سوم امسال‌، نرخ بیکاری همچنان رو به افزایش است و رشد اقتصادی آمریکا طی سه ماه چهارم امسال بار دیگر کاهش خواهد یافت‌.

بنابراین الان زمان مناسبی برای افزایش نرخ بهره بانکی نیست‌. افزایش بیکاری‌، رشد و رونق اقتصادی آمریکا را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده است‌.

بن برنانکه، رییس فدرال رزرو آمریکا نیز تاکید کرد‌، ما هیچ عجله ای برای تشدید سیاست‌های پولی و مالی نداریم‌. تنها زمانی که رشد و رونق اقتصادی آمریکا به حالت پایدار و با ثبات برسد‌، سیاست‌های مالی و پولی را تغییر خواهیم داد‌. به اعتقاد کارشناسان‌، کاهش نرخ تورم نیز موجب شده تا فدرال رزرو بتواند به سیاست کاهش نرخ بهره بانکی ادامه دهد‌.

در حالی که نرخ بیکاری آمریکا طی ماه سپتامبر به ۸/۹درصد رسیده، اکثر کارشناسان معتقدند این رقم طی ماه گذشته به بیش از ۹/۹درصد رسیده است‌.

نرخ بهره بانکی اروپا افزایش نمی‌یابد

تحلیل‌گران اقتصادی بر این باورند که با توجه به اوضاع و شرایط شکننده اقتصاد اروپا‌، بانک مرکزی اروپا نیز نرخ بهره بانکی را تغییر نخواهد داد. جنیفر مک کوون، کارشناس ارشد موسسه کاپیتال اکونومیکس در این باره گفت‌، بانک مرکزی اروپا در نشست ماه نوامبر خود نرخ بهره بانکی را در حد یک درصد ثابت نگه خواهد داشت‌.

بانک مرکزی اروپا از ماه مه تاکنون سیاست کاهش نرخ بهره بانکی را اتخاذ کرده و پیش‌بینی می‌شود تا زمانی که رشد و رونق پایدار اقتصادی به اروپا باز نگردد‌، این روند ادامه داشته باشد‌. البته میزان اعتماد مصرفی و تجاری در اروپا طی ماه اکتبر برای هفتمین ماه متوالی افزایش داشته است، ولی ژان کلود تریشه رییس بانک مرکزی اروپا تاکید کرد‌، رشد و رونق اقتصادی اروپا شکننده خواهد بود‌.

افزایش ارزش یورو نیز تاثیر منفی شدیدی بر صادرات اروپا داشته است‌. نرخ بیکاری اروپا نیز طی ماه گذشته به بیش از ۷/۹درصد رسید که این رقم طی ۱۰‌سال اخیر بی‌سابقه است‌.

اکسل وبر عضو شورای مدیریت بانک مرکزی اروپا و رییس بوندس بانک آلمان نیز گفت‌، بانک‌های مرکزی اروپا باید برای اتخاذ استراتژی خروج آماده باشند، ولی اکنون زمان مناسبی برای اجرای این سیاست‌ها نیست‌.