مطالبات بانکی امکان افزایش سرمایه بانک‌ها را کاهش می‌دهد

مدیرعامل بانک تات، گفت: تفاوت نرخ‌ها علاوه بر اینکه منجر به کاهش پایداری پس‌انداز می‌شود، امکان مقایسه عملکرد بانک‌ها را نیز با مشکل مواجه می‌کند.

«بهاء‌الدین ‌حسینی ‌هاشمی»‌ در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، افزود:‌ تک نرخی شدن سود بانک‌ها، اصلی برای توسعه در این بخش است.

وی، نرخ تورم را مبنای نرخ سپرده‌ها دانست، گفت: در صورتی که سود پرداختی سپرده‌های دریافتی بانک‌ها به میزان نرخ تورم باشد، میزان رغبت مردم برای سپرده‌گذاری افزایش خواهد یافت.

به گفته وی، با توجه به کاهش نرخ تورم در ماه‌های اخیر این وضعیت در کشور روبه بهبود است.

مدیرعامل بانک تات گفت: نرخ تسهیلات بانک‌ها نیز باید به گونه‌ای باشد که هزینه‌های عملیاتی و غیرعملیاتی بانک‌ها را پوشش دهد.

حسینی‌هاشمی، با اشاره به خصوصی‌سازی چهار بانک دولتی، اظهار داشت‌: این بانک‌ها باید به سهامداران خود سود ارائه و به همین دلیل آنها باید طوری عمل کنند که هزینه‌ای معادل درآمد نداشته باشند بلکه باید درآمدی مناسب کسب کنند تا سهامداران را راضی کرده و از ایجاد صف فروش در بورس نیز جلوگیری شود.

وی تصریح کرد: از آنجا که سپرده‌ها در نظام بانکی دارای دامنه گسترده است، تک نرخی شدن آنها به معنایی که در جامعه رواج یافته امکان پذیر نیست.

مدیرعامل بانک تات ‌اظهار داشت: با توجه به متفاوت بودن سپرده‌ها باید دامنه خاصی برای سود بانکی در نظر گرفت.

مطالبات معوق

مدیرعامل بانک تات در خصوص مطالبات معوق و مشکلات ایجاد شده برای سیستم بانکی، گفت: مطالبات معوق علاوه بر اینکه قدرت وام‌دهی بانک‌ها را کاهش می‌دهد، امکان سرمایه‌گذاری مجدد آنها را نیز با مشکل مواجه می‌کند، ضمن آنکه این امر منجر به زیان دهی بانک‌ها و اختلال در فعالیت‌ها نیز می‌شود.

وی در خصوص راهکار مناسب برای کاهش مطالبات معوق، گفت: بانک‌ها برای کاهش میزان مطالبات معوق باید با تسهیلات گیرندگان دارای مطالبات معوق فعال متناسب با درآمد آنها هماهنگی کنند.

حسینی‌هاشمی، استمهال تسهیلات را برای این واحدها ضروری دانست و افزود: این در حالی است که سیستم بانکی باید با واحدهایی که اعتبارات دریافتی را اتلاف کردند، برخورد کند.

خرید و فروش وام

وی در خصوص خرید و فروش وام‌ها نیز گفت: در صورتی که بانک‌ها تسهیلات خود را به صورت منظم ارائه کنند مراجعه مردم به دلالان کاهش می‌یاید.

به گفته حسینی‌ هاشمی، خرید و فروش تسهیلات توسط دلالان، نظام بانکی را با اخلال مواجه می‌کند.

بانکداری اسلامی‌

مدیرعامل بانک تات در خصوص بانکداری اسلامی ‌با بیان آنکه این نوع بانکداری از سال ۶۳ در ایران اجرایی شده است، گفت: در صورتی که این قانون به درستی و به دور از دخالت‌های سیاسی و غیرسیاسی انجام شود میزان ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد.

وی اظهار داشت: بانکداری اسلامی‌ توانایی مدیریت سرمایه‌گذاری‌ها را دارد و مخاطرات سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد.

حسینی ‌هاشمی، نظارت و تقسیم سود را از مهمترین مزایای بانکداری اسلامی‌ عنوان کرد و گفت: در بانکداری اسلامی‌ بانک همراه سرمایه‌گذار است.

ابزار جدید بانکی

وی با بیان آنکه‌ بانکداری معاملات اسنادی است، گفت:‌ از این ابزار می‌توان در بخش‌های مختلف اسناد رهنی و صکوک استفاده کرد زیرا در صورتی که دارای نرخ مطمئن باشند، انگیره‌ای برای تجهیز منابع ایجاد می‌کند.