مدیرعامل لیزینگ ملت خبر داد:
خودرو در ازای مطالبات معوق بانکی
فاطمه بهادری - برای کاهش مطالبات معوق، بانکهای کشور دست به ابتکار جالبی زدهاند که راهاندازی شرکتهای لیزینگ به منظور تهاتر مطالبات را دربر میگیرد.
پس از مباحث مربوط به ضرورت کاهش مطالبات معوق و بررسی راههای وصول مطالبات، برخی بانکها با راهاندازی یا ماموریتهای جدیدی به شرکتهای لیزینگ زیرمجموعه خود، از حجم مطالبات معوق خود میکاهند.
یکی از بانکهای فوق بانک ملت است که شرکت لیزینگ زیر مجموعه آن در تاریخ ششم تیر ماه مجوز خود را از بانک مرکزی دریافت کرده است. این شرکت لیزینگی که به لحاظ سرمایه اولیه یکصدمیلیارد ریال جزو شرکتهای با سرمایه بالا در گروه سوم دستورالعمل اجرایی تاسیس، نحوه فعالیت و نظارت بر شرکتهای لیزینگ قرار میگیرد و میتواند در همه زمینههای لیزینگ فعالیت کند.
این شرکت لیزینگی نیز همچون چند شرکت دیگر مطالبات معوق بانک را مبنا قرار داده وبا شرکتهای تولیدی بدهکار عمدتا تهاتری کار میکند.
برای نمونه شرکتهای خودرو سازی در قبال بدهی خود، خودروها را با تخفیف در اختیار شرکتهای لیزینگ قرار میدهند تا به این ترتیب هم مطالبات بانکها وصول شود، هم از تولید حمایت شود وهم مردم از تسهیلات خریدی که چندی است در بانکها پرداخت نمیشود، بهرهمند شوند.
محمدحسن مقارهئی، مدیرعامل شرکت لیزینگ ملت که خود سابقهای سی و چند ساله در امور بانکی و عضو هیات مدیره بانک ملت دارد، با بیان اینکه با تهاتر مطالبات معوق با شرکتهای لیزینگ هم طلب بانک داده میشود وهم بدهی شرکت به صورت تهاتر در اختیار بانک قرار میگیرد، افزود: حذف فاصله بین تولیدکننده و خریدار و از بین بردن عملیات دستوپاگیر و اضافی در سیستم توزیع تولیدات در کشور، از اهداف اساسی لیزینگ ملت است.
به گفته وی لیزینگهای صادرات و ملی نیز به تهاتر مطالبات معوق بانک با تولیدکنندگان میپردازند. به این ترتیب لیزینگها با کارکرد ضد تورمی به تولید و توزیع نقدینگی در جامعه کمک میکنند.
وی با اشاره به نداشتن نقدینگی که بسیاری از مجموعههای تولیدی از آن رنج میبرند، گفت: فعالیتهای شرکت میتواند کمک شایستهای به این مجموعهها در راستای تامین نقدینگی مورد نیاز آنها داشته باشد.
وی در خصوص زمینههای فعالیتی شرکت اظهار داشت: ارائه تسهیلات در بخشهای حملونقل اعم از زمینی، هوایی، ریلی و دریایی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی، صنایع و معادن، پیمانکاری طرحهای عمرانی، ساختمانی و راهسازی، بخش نفت، گاز وپتروشیمی، بخش کارخانجات و کارگاههای تولیدی و صنعتی و بخش خودرویی (سبک و سنگین) عمده فعالیتهای شرکت است.
مقارئی با تاکید بر تامین سرمایه برای بنگاههای تولیدی و خدماتی و ایجاد رفاه و بالا بردن سطح تقاضای جامعه، دیگر اهداف لیزینگ ملت را انجام خدمات در عرصه موسسات غیرمتشکل پولی و گام برداشتن در چارچوب برنامهها و سیاستهای اقتصادی کشور برای مشارکت در رشد اقتصادی کشور بیان کرد.
وی افزود: بانک مرکزی باید همانند بانکها بر شرکتهای لیزینگ هم نظارت داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه شرکت لیزینگ ملت، با بستن قراردادهای گروهی، ریسک مطالبات معوق را به صفر میرساند، افزود: با ارائه تسهیلات گروهی لیزینگی، برای دریافت اقساط با نهاد مربوطه، روبهرو هستیم که این امکان معوق شدن مطالبات را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: ۱۰۰درصد فعالیت شرکت الکترونیکی است که از این طریق اقساط وصول میشود.
به گفته وی، مقرر شده تا ظرف یک سال پرتفوی شرکت را دو هزار میلیارد ریال افزایش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه به صلاح است که با توجه به افت قیمتها، به لیزینگها اجازه داده شود تا در این بخش وارد شود، گفت: اگر بانک مرکزی مجوز دهد لیزینگ ملت در بخش ساختمان نیز وارد میشود.
وی ادامه داد: در بخش هواپیما نیز مذاکراتی با چند شرکت هواپیمایی داشتهایم که البته مقرر شده تا ۱۰۰ ریسکهای آن توسط بیمه پوشش داده شود.
وی اعلام کرد: تعداد شعب لیزینگ تا پایان سال به هفت شعبه در تهران و شهرستانها افزایش مییابد.
وی با انتقاد از اینکه قوانین دستوپاگیر است و لیزینگ نیازمند منابع ارزان قیمت است، گفت: قیمت تمام شده منابع برای لیزینگها بالاتر از نرخ اعلامی بانک مرکزی است.
وی ادامه داد: لیزینگ ملت ضوابط بانک مرکزی از جمله نرخ سود ۱۷درصدی را رعایت میکند.
ارسال نظر