خبر- یک استاد دانشگاه:
اعطای تسهیلات راه ایجاد رونق در تولید نیست
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی مشکل بخش تولید را ساختاری دانست، ضمن تاکید بر ضرورت گرایش به سمت صنایع پیشرفته گفت: اعطای تسهیلات در شرایط فعلی تنها نقش مسکن را ایفا میکند.
فرهاد خرمی در گفتوگو با باشگاه خبری فارس «توانا»، اظهار داشت: رکود موجود در ایران رکود تورمی است که از سالهای پیش از انقلاب در کشور وجود داشته است.
وی با اشاره به تشدید این موضوع در سالهای اخیر خاطرنشان کرد: به دلیل بروز بحران جهانی تقاضا برای نفت کاهش یافت و در نتیجه منجر به کاهش درآمدها و بودجه عمومی دولت شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: کاهش بودجه دولت موجب کاهش سرمایهگذاری در بخش تولید و کاهش تولید بخش خصوصی شد؛ چرا که در ایران بخش دولتی لکوموتیو اقتصاد کشور است.
به گفته این کارشناس اقتصادی اگر دولت منابع صندوق ذخیره ارزی را حفظ میکرد، اکنون میتوانست با استفاده از این منابع در بخش تولید سرمایهگذاری کند.
خرمی معتقد است به دلیل وجود مشکلات ساختاری، راهکار کوتاهمدت برای این موضوع وجود ندارد و حل این مساله نیازمند زمان است.
خرمی مثال زد: در بخش کشاورزی مکانیزه نبودن و عدم استفاده کارشناسان کشاورزی از جمله مشکلات ساختاری در این بخش است.
وی ضمن انتقاد از طرح بنگاههای زودبازده، اعمال کامل سیاستهای اصل ۴۴، اجرای طرح تحول اقتصادی و استفاده از افراد متخصص برای مسوولیت امور اقتصادی را از جمله اقدامات کلان برای برونرفت از شرایط کنونی دانست.
این کارشناس اقتصادی هدایت منابع بانکی به بخش تولید را یک مسکن برای بخش تولید دانست و تصریح کرد: استفاده از تسهیلات مانند رنگ زدن و زیباسازی یک ساختمان در حال ریزش است که هیچ اطمینانی برای ساکن شدن در آن وجود ندارد.
وی همچنین روی آوردن به صنایع پیشرفته را یکی از راههای رونق بخشیدن به بخش تولید دانست و اظهار داشت: میتوان با سرمایهگذاری در این بخش، مزیت نسبی ایجاد کرد.
خرمی معتقد است، مزیت نسبی امری اکتسابی است و ذاتی نیست، مانند کشورهای کره، مالزی و سنگاپور که به مرور در این صنایع صاحب مزیت نسبی شدند.
ارسال نظر