نگاهی به عملکرد بانک پاسارگاد

گروه بازار پول- بانک پاسارگاد از نظر زمان تاسیس پنجمین بانک خصوصی کشور است؛ اما از لحاظ جذب منابع در بین بانک‌های خصوصی رتبه دوم و به لحاظ کیفیت کاربراساس ارزیابی‌ها و تشخیص مراجع رسمی‌و نظارتی بانک اول عنوان می‌شود.

درسال ۸۷ بانک پاسارگاد به لحاظ قدرمطلق رشد سپرده ،بیشترین منابع را در بین بانک‌های کشور کسب کرد و براساس عملکرد سال ۸۶ توانست دربین ۱۰۰۰بانک تراز اول جهان رتبه ۵۳۶ ودرمیان بانک‌های دولتی و خصوصی ایران رتبه پنجم و در بین بانک‌های خصوصی رتبه اول را کسب کرد. ویژگی‌های یاد شده موجب شد تا «دنیای اقتصاد» ‌عملکرد بانک پاسارگاد را درسال مالی ۸۷ بررسی کند که در ادامه می‌آید:

آخرین تراز مالی بانک پاسارگاد نشان می‌دهد که جمع کل سپرده‌های بانک درپایان سال مالی ۸۷ با ۶۹‌درصد رشد از۴۷هزار و۷۵۵میلیارد ‌ریال به ۸۰هزارو۷۶۱میلیارد‌ریال بالغ شده است.

رشد جذب سپرده در بانک پاسارگاد به طور متوسط از طریق ۲۰۹ شعبه انجام شده که در مقایسه با ده‌ها هزار شعبه سایر بانک‌های دولتی و خصوصی عملکرد مطلوبی است.

این درحالی است که رکورد رشد جذب سپرده‌های مردمی و اعطای تسهیلات در بخش‌های گوناگون امری بود که در سال ۸۶ انجام شد و سهم بانک پاسارگاد از بازار بانک‌های خصوصی را از ۸ به ۱۶‌درصد افزایش داد.

اینک بانک پاسارگاد به سپرده‌های ۵ ساله در سررسید ۵/۱۳۱‌درصد سود می‌دهد که این امر در راستای افزایش رضایت مشتریان و تامین بیش از پیش منافع آن‌ها صورت گرفته است.

همچنین جمع کل تسهیلات اعطایى بانک پاسارگاد با ۶۱درصد رشد از ۳۹هزارو ۷۶۸میلیارد‌ریال در پایان سال ۸۶ به ۶۴هزارو۱۶میلیارد‌ریال در پایان سال ۸۷ افزایش یافت. درعین حال جمع کل درآمدهای این بانک در سال مالی ۸۷ با ۹۳درصد رشد از ۶هزارو ۷۲۰میلیارد‌ریال درسال مالی ۸۶ به ۱۲هزارو ۹۶۳میلیارد‌ریال در پایان سال ۸۷ بالغ شد.

این درحالی است که جمع کل سود قبل از کسر مالیات بانک پاسارگاد با رشدی ۴۶‌درصدی از یک هزارو ۶۸۰میلیارد‌ریالی سال مالی ۸۶ به ۲هزارو۴۴۶میلیارد‌ریال رسید.

نسبت کفایت بانک پاسارگاد در پایان سال مالی ۸۷، ۱۵درصد اعلام شد که این نسبت در سال قبل از آن ۰۲/۱۸درصد بود و کاهش این رقم به خاطرگسترش عملیات ازجمله تاسیس شعب و رشد تسهیلات اعطایی وجذب سپرده بانک در سال مالی ۸۷ است.

هرچند EPS سال ۸۶ بانک پاسارگاد در مجمع سال گذشته به ازای هر سهم ۲۸۰ریال اعلام شده بود، اما با تلاش مدیران بانک پاسارگاد این رقم به ۳۱۰ریال افزایش یافت و به صاحبان سهام از این رقم به ازای هر سهم ۲۰۰ریال سود تقسیم و مابقی به عنوان افزایش سرمایه منظور شد.

بانک پاسارگاد برای سال مالی ۸۷ به ازای هر سهم ۲۲۰ریال سود تقسیم کرد که ۱۰۰‌ریال آن برای افزایش سرمایه در نظر گرفته و ۱۲۰‌ریال باقیمانده نیز به صورت نقدی به سهامداران پرداخت شد. EPS پیشنهادی برای سال ۱۳۸۸ نیز ۳۴۵‌ریال اعلام شد.

(CORE BANKING)، نهایی کردن مرحله پیاده سازی طرح ویژه آموزش، راه‌اندازی طرح WEB کتابخانه و مشارکت کلیه دارندگان حساب، آغاز مرحله اجرایی طرح رشد و ارتقای همکاران و ادامه برگزاری دوره‌های بانکداری و نرم‌افزار بانکی با توجه به گسترش شبکه بانک از مهم‌ترین برنامه‌های این بانک در سال گذشته است.

راه‌‏اندازی سیستم کارت یکی از برنامه‌های مهم بانک پاسارگاد بود که در مجمع سال گذشته عنوان شد که طی پنج سال متوالی حداقل ۱۰‌درصد سهم بازار از بابت صدور کارت، پایانه‌‏های فروش (pos) و دستگاه‌‏های خودپرداز (atm) توسط بانک پاسارگاد تامین شود.

این بانک که درسال ۸۴ تنها ۲۵ شعبه داشت امروز دارای ۲۰۹ شعبه است و بیش از ۳۰هزار کارت اعتباری برای مشتریانش صادر کرده است.

تعداد پایانه‌های فروش (pos ) بانک پاسارگاد از ۲۲هزارو۶۶۷ درسال ۸۶ به ۶۳هزارو۹۵۴ دستگاه درپایان سال ۸۷رسیده است. همچنین دستگاه‌های خودپرداز بانک از ۱۱۹درسال ۸۶ به ۲۲۷دستگاه در سال ۸۷ بالغ شد.

تعداد کارت‌های نقدی درپایان سال ۸۷ معادل ۵۸۷هزار و ۳۷۷کارت، کارت اعتباری ۱۴هزار و ۳۹۳کارت، کارت هدیه ۴۶۱هزارو۲۲۵کارت اعلام شد.

بانک پاسارگاد درپایان سال ۸۷، ۳۱هزار مشتری دارای اینترنت بانک،۶۷هزارو۶۲۵مشتری دارای تلفن بانک،۱۵هزار و ۸۷۰مشتری دارای سیستم پیام کوتاه و۸۵۱مشتری ایمیل بانک داشت.

بانک پاسارگاد به منظور ترویج فرهنگ بانکداری الکترونیک اقدام به آموزش مشتریان در راستای استفاده از خدمات نوین بانکی کرد که این آموزش‌ها درشعب صورت گرفته و مورد استقبال مشتریان قرار گرفته است.

خدمات بانک پاسارگاد موجب شد تا یکی از معتبرترین نشریات بانکی دنیا به نام «بنکر» که هر سال یک هزار بانک اول دنیا را فهرست می‌کند و یکی از بانک‌های هر کشور را براساس پارامترهای خاصی به عنوان برترین بانک انتخاب و معرفی می‌کند بانک پاسارگاد را که تنها ۲ سال از فعالیتش گذشته بود، به عنوان یکی از بانک‌های برتر معرفی کند.

مجوز فعالیت‌های کامل ارزی بانک پاسارگاد در تاریخ ۲۳/۹/۱۳۸۵ صادر شد و در چنین شرایطی، بانک پاسارگاد در سال ۱۳۸۷ بیش از ۵/۱میلیارد دلار گشایش اعتبار داشته؛ در حالی که برخی از بانک‌های خصوصی دیگر پس از سه سال فعالیت تنها توانسته‌اند مجوز عملیات ارزی خود را دریافت کنند.

تاریخچه تشکیل و تاسیس بانک پاسارگاد

پذیره‌نویسی بانک پاسارگاد در ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ انجام، مجمع موسس در ۵ شهریور ۱۳۸۴ برگزار، مجوز تاسیس در ۱۳ شهریور ۱۳۸۴ و مجوز فعالیت بانک در ۲۲ شهریور ۱۳۸۴ دریافت شد. نخستین شعبه بانک پاسارگاد همزمان با میلاد امام رضا (ع) در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۸۴در شهر مشهد مقدس به طور رسمی‌گشایش یافت واین بانک فعالیت خود را در نظام بانکی کشور آغاز کرد.

جامعه موسسان مشتمل بر یک مجموعه (دارایی اجتماعی، دارایی فنی، پشتیبان مالی) مرکب از ۱۳۰‌نفر از انجمن‌های علمی‌دانشگاه‌ها و آموزش عالی، ۱۳۰هزار نفر از اشخاص حقیقی متخصص در امور بانکی، مالی و سرمایه و همچنین موسسه‌های اقتصادی و صندوق بازنشستگی، گروه صنعت، گروه پیمانکاران، ۱۶۰‌نفر از انبوه‌سازان و سرمایه‌گذاران در بخش مسکن ، ۳۰۰‌نفر از پزشکان متخصص و گروه مهندسان، سهامداران بانک پاسارگاد را تشکیل می‌دهند‌. جذب سرمایه و اندوخته‌های سرگردان و به کارگیری آن در تامین مالی بخش‌های مختلف اقتصادی و گذر از شعار (حق با مشتری است) و عینیت بخشیدن به شعار(مشتری ذات بانک است) اهداف اصلی بانک پاسارگاد است.