یک کارشناس صنعت بیمه:
آزادسازی نرخ حق بیمه و نظارت مالی بهترین جایگزین نظام تعرفهای است
یک کارشناس ارشد صنعت بیمه نظام مالی و فنی را مناسبترین جایگزین برای حذف نظام تعرفهای کنونی دانست.
نصرالله طهماسبی، معاون سابق نظارت و توسعه بیمه مرکزی و مشاور عالی بیمهای مدیرعامل بیمه توسعه در گفتوگو با باشگاه خبری «توانا» فعالیت شرکتهای بیمه در اقتصاد را به نوعی مشابه بانکها دانست و اظهار داشت: بانکها و شرکتهای بیمه در قبال دریافت وجه از مشتریان خود، به آنها حسب مورد وعده استرداد مبلغ دریافتی و سود آن یا پرداخت خسارت احتمالی در آینده را میدهند.
وی ادامه داد:این موسسات پس ازاین مرحله، وجوه دریافتی را به انحای مختلف سرمایهگذاری کرده و از محل آن منافعی را کسب میکنند که پس از کسر تمام هزینههای بانک یا شرکت بیمه، بین سهامداران تقسیم یا به حقوق صاحبان سهام اضافه میشود.
طهماسبی از رقابت در صنعت بیمه به عنوان یک اصل یاد کرد و اجرای آن را در سایه رعایت ضوابط فنی و چارچوبهای نظارتی به نفع مردم دانست.
وی تصریح کرد: در شرایط رقابتی، نرخهای حق بیمه کاهش مییابد و در صورتی که ارگان نظارتی بیمه که در ایران، بیمه مرکزی جمهوری اسلامیایران است نظارت کافی بر عملکرد شرکتهای بیمه داشته باشد؛ به نحوی که کاهش نرخها بدون رعایت ضوابط فنی نبوده و منجر به ورشکستگی شرکتهای بیمه نشود، مطمئنا این اقدام به نفع مردم خواهد بود.
طهماسبی اضافه کرد: از سوی دیگر کاهش نرخ حق بیمه میتواند موجب افزایش تعداد مشتریان شرکتهای بیمه و نهایتا توسعه بازار بیمه شود.
این کارشناس ارشد بیمه خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت این است که شرکتهای بیمه از نظر تخصصی در سطحی قرار گیرند که بتوانند ریسکهای پیشنهادی را به خوبی ارزیابی کنند و حق بیمه مناسب را دریافت کنند.
طهماسبی اساس کار شرکتهای بیمه را مبتنی بر قانون اعداد بزرگ دانست و وقوع حوادث را تابع یک نظم مشخص عنوان کرد و گفت: هنر شرکتهای بیمه این است که نظم وقوع حوادث را به دست آورند و محاسبه کنند که از هزار ریسک بیمه شده، چند مورد ممکن است با خسارت مواجه شود و حتی برآورد کنند که میزان خسارت وارده در چه حدودی خواهد بود، تا بتوانند براساس آن میزان حق بیمه را که در واقع سهم هر یک از بیمهگذاران از خسارات پرداختی توسط بیمه گر و هزینههای بیمهگری است به صورت منطقی و منصفانه تعیین و دریافت کنند. طهماسبی با بیاناین نکته که در صورت حذف نظام تعرفهای ممکن است برخی از شرکتهای بیمه ورشکست شوند، افزود: تعرفههای وضع شده در این راستا بوده که شرکتهای بیمه وارد رقابتهای غیرمنطقی و غیراصولی که میتواند منجر به ورشکستگی شرکتهای بیمه شود، نگردند.
ارسال نظر