اجرای الگوی مصرف در نظام بانکی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اختصاص منابع پولی به فعالیت‌های دارای بازدهی بالا و فاصله گرفتن منابع بانک‌ها از اقدامات دستوری به منزله اجرای الگوی مصرف در سیستم بانکی است. علی آقامحمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در خصوص اجرای الگوی مصرف در سیستم بانکی کشور گفت: یکی از مصارف مهم در کشور منابع پولی است، چنانچه منابع پولی به کارهای دارای بازدهی بالا، اقتصادی‌تر و مفید‌تر تخصیص یابد، به طور قطع الگوی مصرف در بخش نظام بانکی اجرا شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: هر چقدر سیستم بانکی و منابع بانک‌ها از اقدامات دستوری فاصله بگیرد و منابع بر پایه بازدهی اقتصادی تخصیص یابد، با اصلاح الگوی مصرف تطابق بیشتری خواهد داشت.

همچنین معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برنامه‌هایی برای اجرای الگوی مصرف در نظام بانکی کشور تدوین شده است.

سید حمید پورمحمدی یکی از عرصه‌های جدی برای اعمال و اجرای الگوی مصرف در کشور را نظام بانکی عنوان کرد.

مجیدرضا داوری، مدیرعامل بانک تجارت نیز راهکار پیاده‌سازی اصلاح الگوی مصرف در سیستم بانکی را افزایش بهره‌وری عنوان و بیان کرد: اصلاح الگوی مصرف به معنای کاهش مصرف نیست؛ بلکه به معنای افزایش بهره‌وری است.

وی ادامه داد: برای این منظور افزایش بهره‌وری نیروی انسانی، تکنولوژی، پول و هر آنچه در سیستم بانکی وجود دارد، باید در دستور کار قرار گیرد. محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی نیز مهمترین راه اصلاح الگوی مصرف را در بخش مالی، تخصیص صحیح منابع عنوان کرده بود.

وی در خصوص نحوه اصلاح الگوی مصرف در بخش مالی گفته بود: مسوولیت درست منابع مالی به بخش‌های تولیدی، اساسی‌ترین محور اصلاح الگوی مصرف در بخش مالی است و زمانی که منابع مالی به جای ایجاد ظرفیت تولید در بخش سوداگری صرف شود، این نیز چیزی جز اسراف منابع نمی‌تواند باشد.

رییس کل بانک مرکزی گفته بود: از این رو، چنین موضوعی اصلی‌ترین محور برنامه بانک مرکزی برای اصلاح الگوی مصرف است که عدالت در بخش مالی را نیز می‌توان چنین معنا کرد.