صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود، رشد اقتصادی، نرخ تورم و تراز حساب‌های جاری ایران را برای سال‌جاری میلادی به ترتیب ۸/۵، ۷/۲۰و ۲/۱۱‌درصد پیش‌بینی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، صندوق بین‌المللی پول در این گزارش که چشم‌انداز اقتصادی جهان نام دارد، پیش‌بینی کرد: نرخ تورم ایران در سال‌جاری حداکثر ۷/۲۰درصد خواهد ماند و شاخص قیمت کالاهای مصرفی در این کشور معادل ۲۰درصد خواهد بود.

صندوق بین‌المللی پول علت بالا بودن نرخ تورم در منطقه نفت خیز خاورمیانه را بالارفتن ناگهانی قیمت‌ها عنوان کرد و افزود: کشورهای نفت‌خیز منطقه خاورمیانه نیز با وجود درآمدهای بالای ناشی از فروش نفت از تورم در امان نیستند.

براساس همین گزارش، رشد اقتصادی ایران در سال‌جاری میلادی در سطح ۸/۵درصد باقی می‌ماند که نسبت به سال قبل بدون تغییر خواهد بود. در همین حال، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۰۹ با کاهش شدید مواجه خواهد شد و به ۷/۴درصد می‌رسد.

این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی در منطقه خاورمیانه را مناسب ارزیابی کرد. براساس همین گزارش، رشد اقتصادی کشورهای خاورمیانه در سال ۲۰۰۷ معادل ۸/۵درصد بوده که انتظار می‌رود در سال‌جاری به۱/۶درصد افزایش یابد.

همچنین تراز حساب‌های جاری ایران در سال‌جاری میلادی به ۲/۱۱‌میلیارد دلار خواهد رسید که نسبت به سال قبل رشد نشان می‌دهد. تراز حساب‌های جاری ایران در سال ۲۰۰۷ بالغ بر ۴/۱۰میلیارد دلار اعلام شده است. همچنین بر اساس این گزارش صادرات نفت خام کشورهای صادر‌کننده نفت در خاورمیانه در سال‌جاری ثبات مناسبی خواهد داشت.

نرخ تورم ایران اول در خاورمیانه و پنجم در جهان

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که نرخ تورم ایران در سال‌جاری بالاترین میزان در میان ۱۴ کشور منطقه خاورمیانه و پنجمین نرخ تورم بالا در میان ۱۸۳ کشور جهان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، تازه‌ترین گزارش صندوق بین‌المللی پول در خصوص دورنمای اقتصادی جهان حاکی از آن است که نرخ تورم ایران در سال‌جاری به ۷/۲۰ درصد خواهد رسید که بالاترین میزان در خاورمیانه و پنجمین نرخ تورم بالا در میان کشورهای مورد ارزیابی قرار گرفته جهان (۱۸۳ کشور) خواهد بود.

آمارهای منتشره توسط صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که نرخ تورم ایران در سال ۸۷ بالاترین میزان خود از سال ۷۹ را شاهد خواهد بود و تا پایان سال ۱۳۹۲ نیز بالاترین میزان خواهد بود.

انتظار می‌رود در سال ۸۸ تورم ۴/۱۷درصدی برای کشور به ثبت برسد که تداوم روند نزولی این شاخص را در سال ۱۳۹۲ به ۸/۱۱درصد خواهد رساند.

در میان کشورهای جهان که صندوق بین‌المللی پول به بررسی نرخ تورم در آنها پرداخته، ونزوئلا با تورم ۷/۲۵درصدی در صدر قرار گرفته و پس از آن میانمار با نرخ تورم ۲۵‌درصدی در مکان دوم جهان جای دارد. در میان کشورهای منطقه خاورمیانه نیز ایران با تورم ۷/۲۰‌درصدی مکان اول را به خود اختصاص داده و قطر با نرخ تورم بسیار کمتر (۱۲‌درصد) مکان بعدی را اشغال کرده است.

آمارها نشان می‌دهد که کمترین تورم منطقه خاورمیانه متعلق به بحرین با نرخ ۳/۳‌درصد است، این در حالی است که در میان ۱۸۳ کشور جهان ژاپن کمترین نرخ تورم (۶/۰‌درصد) را دارا است.