وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم معارفه رییس کل جدید بیمه مرکزی عنوان کرد:
بیمه مرکزی فقط نظارت کند
رییس کل جدید با ماموریت جدید به بیمه مرکزی آمد
لیلا اکبرپور
مراسم معارفه رییس کل جدید بیمه مرکزی ایران شنبه گذشته برگزار شد و جواد فرشباف ماهریان کرسی ریاست کلی را از نوروز کهزادی تحویل گرفت. در این مراسم وزرای اموراقتصادی و دارایی و کار و امور اجتماعی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، نماینده سخنگوی دولت، رییس ستاد دیه کشور و مدیران ارشد بیمه حضور داشتند.
عکس: صادقزاده بیمه مرکزی
رییس کل جدید با ماموریت جدید به بیمه مرکزی آمد
لیلا اکبرپور
مراسم معارفه رییس کل جدید بیمه مرکزی ایران شنبه گذشته برگزار شد و جواد فرشباف ماهریان کرسی ریاست کلی را از نوروز کهزادی تحویل گرفت. در این مراسم وزرای اموراقتصادی و دارایی و کار و امور اجتماعی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، نماینده سخنگوی دولت، رییس ستاد دیه کشور و مدیران ارشد بیمه حضور داشتند. تقدیر از کهزادی
هرچند دکتر دانشجعفری بازنشستگی را دلیل اصلی برکناری کهزادی اعلام کرد، اما با نگاهی به گذشته و انتخاب روسای کل سابق این نهاد نظارتی میتوان نتیجه گرفت که هریک از آنان با ماموریت جدیدی انتخاب و پس از انجام آن برکنار میشوند.
پس از ملی شدن صنعت بیمه و تجهیز ۴ شرکت بیمه بزرگ دولتی، زمان اعلام حضور بیمههای بازرگانی در جامعه و تغییر نگاه مسوولان رده بالای کشور به مقوله بیمه فرا رسید و کلید بیمه مرکزی به دست عبدالناصر همتی داده شد، تا شرایط را برای توسعه بیمه و ورود دوباره بخشخصوصی به این عرصه فراهم کند، همتی نیز این ماموریت را به خوبی انجام داد و هنگام رفتن او از صنعت بیمه، ۱۴ شرکت بیمه خصوصی در کشور فعالیت داشتند.
پس از آن کهزادی با ماموریت ساماندهی بیمه شخص ثالث این رشته پرحرف و حدیث بیمهای به بلوار آفریقا آمد و با تمام پیشنهاداتی که همتی مخالفت کرده بود به منظور حل مشکلات این بخش موافقت کرد. قدردانی نماینده وزیر دادگستری و روسای ستاد دیه کشور و کمیسیون اقتصادی مجلس در جلسه تودیع به خاطر زحمات او در جهت ساماندهی رشته شخص ثالث و همکاری با قوههای قضاییه و مجریه برای کاهش تصادفات و آزادی زندانیان دلیلی بر این مدعا است.
به گفته رحیمی اصفهانی، نماینده دکتر الهام، وزیر دادگستری و سخنگوی دولت در جلسه تودیع کهزادی، تلاشهای او در همکاری با نیروی انتظامی برای کاهش تصادفات و قوهقضاییه برای پرداخت دیات زندانیان و همچنین بازدید او و مدیران عامل بیمه از زندانها اتفاقی بود که برای نخستینبار در کشورمان رخ داد.
در عین حال، اصلاح قانون بیمه شخص ثالث که از زمان همتی به مجلس رفته بود به صورت اصل ۸۵ در کمیسیون اقتصادی مطرح شد.
و شاهی عربلو طی سخنرانی در مراسم تودیع کهزادی از زحمات وی قدردانی و قول داد ظرف ۵۰روز باقیمانده از عمر مجلس هفتم اصلاح آن پایان پذیرد.
شاهیعربلو همچنین به ساماندهی اوضاع صندوق تامین خسارات بدنی اشاره کرد و از این دو مورد به عنوان کارهای ماندگار مجلس هفتم یاد کرد. ماموریت کهزادی نیز پایان گرفت.
اما جواد فرشباف ماهریان با چه ماموریتی به بیمه مرکزی ایران آمد؟
حضور دکتر جهرمی وزیر کار و امور اجتماعی در جلسه معارفه او و سخنرانیاش در مورد کاهش ریسک بازار پول و سرمایه ماموریت جدید رییسکل جدید را اعلام کرد.
ذخایر بیمه ایران بازار خوب اتکایی
کاهش نرخ سود بانکی و اعطای تسهیلات به متقاضیان بهویژه طرحهای زودبازده که از سوی وزارت کار به بانکها معرفی میشوند، منابع زیادی از بانکها را به این بخش اختصاص داد.
این در حالی بود که حجم مطالبات مشکوکالوصول و معوق بانکها رقم قابل توجهی است و بانکها به شدت با کمبود منابع روبهرو هستند.
۳قفلهشدن درب بانک مرکزی بر روی بانکهای دولتی و هدایت آنان به سوی مدیریت صحیح منابع و وصول بدهیها نیز شرایط سختی را برای بانکها رقم زد.
دکتر جهرمی در جلسه معارفه فرشباف به صراحت اعلام کرد: نقش صنعت بیمه در کاهش ریسک در بازار پول و سرمایه انکارناپذیر است.
او کاهش نرخ سود بانکی را ایجاد انگیزه برای سرمایهگذاری مولد و اشتغالزا در کشور عنوان کرد و یادآور شد: صنعت بیمه باید مکمل بخش پولی و بانکی کشور باشد و با ریسکپذیری زمینه را برای سرمایهگذاری فراهم کند.
جهرمی با اشاره به اینکه با تمام تلاشهای انجام شده در صنعت بیمه هنوز جای کار بسیار است، پرسید: سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰میلیارد دلار واردات و صادرات نفتی و غیرنفتی در ایران بیمه میشود، اما کجا؟
او ادامه داد: سرمایه شرکتهای بیمه کشورمان آنقدر پایین است که حجم عظیمی از این حق بیمهها به صورت اتکایی به خارجیان واگذار میشود.
وزیر کار و امور اجتماعی بر استفاده درست از ذخایر و سرمایه بیمه ایران تاکید کرد و به وزیر اقتصاد پیشنهاد داد تا بیمه ایران مرکز بیمه اتکایی کشور باشد.
جهرمی از اختصاص ۸۴۰میلیارد تومان منابع برای حوادث غیرمترقبه در بودجه امسال دولت خبر داد و گفت: شاید بهتر باشد این بودجه صرف افزایش سرمایه شرکتهای بیمه شود و آنان با پوشش ریسک حوادث غیرمترقبه خسارات را جبران کنند.
ارتقای جایگاه بیمههای اعتباری
پیرو سیاست های دولت برای کاهش ریسکهای سرمایهگذاری و اعطای تسهیلات، بیمههای اعتباری که طی چند سال گذشته آنچنان که باید جدی گرفته نمیشدند، امروز مورد توجه مسوولان رده بالای کشور قرار گرفته است.
پوشش ریسک مطالبات معوق بانکی و صدور بیمههای اعتباری توسط شرکتهای بیمه بازرگانی بدون تردید یکی از اولویتهای رییس جدید شورایعالی بیمه (مشروط بر تایید نهایی ادامه کار شوراها) خواهد بود.
توسعه بیمههای اعتباری و توزیع ریسک در مثلث بانک، بیمه و بازار سرمایه به نوبه خود امری پسندیده است، اما مشروط بر اینکه ریسکها به درستی مدیریت شوند و در قراردادها بانک بیمهگذار باشد نه مشتری.
بیمهگران باید از نرخشکنیهای مرسوم این برهه از زمان خودداری کنند و قراردادهای اعتباری براساس آییننامه شورایعالی بیمه (قرارداد گروهی و فرانشیز ۲۵درصد برای بانکها) منعقد شوند. چنانچه برنامههای مدون مسوولان رده بالای اقتصادی کشور با رعایت آییننامهها به دور از رقابت ناسالم به درستی اجرا شود قطعا نتیجه خوبی به دنبال خواهد داشت، چنانچه بانکها ریسک مشتریان را به صنعت بیمه تحمیل کنند و بیمهگران برای دریافت حق بیمه و انعقاد قرارداد نرخشکنی کنند، خطر بزرگی آنان را تهدید میکند. چرا که بانکها مشتریان خوب و خوشحسابی هستند، اما ریسک بالایی هم دارند.
کوچکسازی بیمه دولتی
وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در مراسم معارفه رییس کل جدید با تاکید بر واگذاری بیمههای دولتی مشمول اصل۴۴ گفت: صنعت بیمه در مجموع خصوصی میشود و بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی ادامه فعالیت میدهد.
دانشجعفری با بیان اینکه بیمه میتواند ریسکها را کاهش و امنیت خاطر سرمایهگذاران را موجب شود، یادآور شد: بخشی از فعالیتهایی که بیمه مرکزی اکنون انجام میدهد باید به شرکتهای بیمه واگذار و بیمه مرکزی وظیفه اصلی خود نظارت را به درستی انجام دهد.
وزیر اقتصاد در حاشیه مراسم معارفه رییس کل جدید بیمه مرکزی ایران در پاسخ به سوال دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه «آیا کوچکسازی دولت در صنعت بیمه رخ میدهد و آیا بیمه ایران مرکز بیمه اتکایی خواهد شد؟» گفت: نظریات متفاوتی در خصوص بیمه اتکایی در کشور مطرح است و گروهی اعتقاد دارند بیمه ایران این مرکز باشد. اما نظر کلی اینجانب فعالیت بیمه ایران به صورت بیمهگر عمومی و مشارکت در توزیع ریسک داخلی است. اما آن چیزی که به دنبال اجرایش هستم واگذاری بخش عمدهای از فعالیتهای بیمهگری که امروز بیمه مرکزی انجام میدهد به شرکتهای بیمه است و این نهاد تنها باید ناظر بر فعالیتهای بیمهای در کشور باشد.
سخن آخر
جواد فرشباف ماهریان، رییس کل جدید بیمه مرکزی در نخستین اظهارات خود پس از انتصاب به سمت جدید از اجرای سیاستهای اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی که توسط مقام معظم رهبری و فرمان ۱۰ مادهای طرح تحول صنعت بیمه که توسط رییسجمهوری ابلاغ شده است به عنوان اولویتهای برنامه بیمه مرکزی نام برد.
اما آنچه رییس کل جدید بیمه مرکزی ایران خوب است مدنظر قرار دهد، تعامل با بیمهگران است. تحقق اهداف متعالی صنعت بیمه و ارتقای سطح نگرش مردم به این صنعت تنها با تلاش گروهی بیمهگران انجام میشود. توسعه بیمه کاری تیمی است که رییس کل آن باید مربی حرفهای باشد و با بازیکنان تعامل خوبی داشته باشد.
ارسال نظر