بانک مرکزی هنوز روی صندوق‌های قرض‌الحسنه و بانک‌ها تسلط کامل ندارد و در مجموعه سیاست‌گذاری‌های پولی بازار بورس و سرمایه نیازمند تجارب ارزشمند است. «محمدباقر صدری» کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با جامع نیوز گفت: سیاست‌هایی را که بانک مرکزی در پیش گرفته باید با شفافیت بیشتری ادامه پیدا کند تا نقدینگی و تورم در کشور مهار شود.

وی افزود: بانک‌ها در حال حاضر کفایت سرمایه‌شان بین ۵ تا ۱۰‌درصد بوده که ۹۰‌درصد از سرمایه بانک‌ها توسط سپرده‌های مردم تامین می‌شود بنابراین این حق طبیعی مردم است که از عملکرد و حرکت پول در بانک‌ها اطلاع کامل داشته باشند.

صدری تصریح کرد: سیاست‌های فعلی بانک مرکزی برای رفع مشکلات وضعیت اقتصادی کشور کم بوده و باید با جدیت و شفافیت بیشتری انجام شود.

به گفته وی، عملکرد بانک‌ها باید به مردم ارائه شود تا مردم بدانند که مدیران و مسوولان بانک‌ها و بیمه‌ها چه کرده‌اند و آیا سیاست‌هایی را که در پیش گرفته‌اند، مناسب و صحیح بوده است یا نه؟

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: اقتصاد هر کشور دارای ویژگی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها مربوط به خود است که این سیاست‌ها با توجه به مقتضیات هر کشور تعیین می‌شود.

وی گفت: در تمامی کشورهای جهان برای واگذاری مسوولیت بانک‌ها به ویژه بانک مرکزی به افراد از زبده‌ترین و شایسته‌ترین افراد استفاده می‌کنند چون رکن اصلی اقتصاد کشور را بانک‌ها تشکیل می‌دهند. اما متاسفانه در کشور ما کسانی مشغول به کار هستند که تجربه‌ کافی برای این کار ندارند.

صدری یادآور شد: چون این حوزه‌ها تاثیر مستقیم در اقتصاد کشور داشته و از اهمیت خاصی برخوردارند.

این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: افزایش نقدینگی در کشور در بخش مسکن مشکلات فراوانی از جمله افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن را به وجود آورده که مهار این نقدینگی بستگی به سیاست‌های بانک مرکزی دارد.

وی در پایان گفت: هم‌اکنون شرایط جهان به گونه‌ای شده است که عملکردها در همه جای جهان تاثیرگذار خواهد بود در نتیجه بازار مسکنی که در آمریکا به وجود آمده در این جا هم تاثیرگذار بوده و شرایط خاصی را به وجود ‌آورده است.