روزنامه ایتالیایی لارپوبلیکا پشت پرده فعالیت‌های مالی بانک واتیکان و روابطش را با برخی از سرمایه‌دارانی که در طول چند دهه اخیر به دلیل تخلفات سنگین مالی دارای پرونده‌های قطوری در سیستم قضایی ایتالیا و دیگر کشورهای جهان بوده‌اند، فاش کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه ایتالیایی لارپوبلیکا در گزارشی جالب و استثنایی به بررسی موضوعی پرداخته که همواره از نوعی مصونیت ناپیدا و نانوشته برخوردار بوده است و آن چیزی نیست جز فعالیت‌های مالی بانک واتیکان و روابطش با برخی از سرمایه‌دارانی که در طول چند دهه اخیر به دلیل تخلفات سنگین مالی دارای پرونده‌های قطوری در سیستم قضایی ایتالیا و دیگر کشورهای جهان بوده‌اند. کلیسای کاتولیک (واتیکان) تنها مرجع مذهبی است که دارای یک بانک خصوصی برای کنترل فعالیت‌های مالی و سرمایه گذاری‌های خود است و این بانک به طور رسمی «موسسه فعالیت‌های مذهبی» یا به طور اختصار «یور» نامیده می‌شود.

دفتر «یور» در حقیقت یک گاو صندوق سنگی واقع در چهار دیواری واتیکان است و بر در ورودی آن هیچ نوشته ای که حاکی از وجود یک بانک در این محل باشد وجود ندارد، در داخل این بنا تنها یک باجه و یک دستگاه خود پرداز پول وجود دارد، اما از طریق همین به اصطلاح سوراخ سوزن، مبالغ هنگفتی که معمولا دارای ابهامات بسیاری هستند رد و بدل می‌شود.

براساس برآوردهای محتاطانه صورت گرفته، بیش از ۵میلیارد یورو در این بانک ذخیره شده است و بانک واتیکان به دارندگان حساب در این موسسه که بسیاری از آنها از لحاظ حقوقی و قضایی دچار مشکلاتی هستند، بهره‌ای بیش از دیگر موسسات مالی پرداخت می‌کند.

این بانک در ضمن به مشتریانش خدمتی بی‌اندازه ارزشمند ارائه می‌کند و آن چیزی نیست، مگر انجام همه کارها به صورت کاملا محرمانه و پنهان از هرگونه کنترل قانونی که البته از این لحاظ دست بانک‌های سوئیس را از پشت بسته است. بی دلیل نیست که بانک واتیکان یک بهشت مالیاتی در زمین محسوب می‌شود.

در ادامه گزارش لارپوبلیکا آمده است: واقعیت این است که دسته چکی با نام «یور» وجود خارجی ندارد، برای اینکه در این بانک پس‌انداز و برداشت از طریق پول نقد یا شمش طلا صورت می‌گیرد و به همین دلیل هیچ ردی از اینگونه عملیات بانکی بر جای نمی‌ماند.

جالب اینجا است که تاکنون هیچ کدام از مقامات ایتالیایی تحقیقاتی در راستای روشن شدن نقش و نفوذ اقتصادی واتیکان انجام نداده‌اند و در هر حال شکی نیست که واتیکان قدرت عظیمی است که اراده خود را به صورت مستقیم و غیر مستقیم اعمال می‌کند.

نکته جالب دیگر این است که در فهرست مشتریان بانک واتیکان در طول چند دهه اخیر به اسامی سرمایه‌داران و بانکداران سر شناسی بر می‌خوریم که هر کدام در زمان خود دچار مشکلات بسیاری با سیستم قضایی کشور بوده‌اند.

به هر صورت واقعیت این است که در کشوری مانند ایتالیا که سیاست از قدرت کمتری نسبت به جریان مالی برخوردار است، کلیسای کاتولیک (واتیکان) امروزه قدرت و نفوذ بیشتری بر بانک‌ها پیدا کرده و حتی می‌توان به جرات گفت که دامنه قدرت و نفوذ واتیکان از زمانی که حزب دموکرات مسیحی زمام امور را در دست داشت هم فراتر رفته است.