نشر اوراق بهادار رهنی مشکل‌گشای بخش مسکن است

عضو هیات مدیره بانک مسکن معتقد است: نظام بانکی کشور برای تامین منابع مورد نیاز بخش مسکن هم‌اکنون با محدودیت روبه‌رو است و انتشار اوراق بهادار رهنی مشکل‌گشای آن محسوب می‌شود. «محمدعلی سهمانی اصل» در گفت‌وگو با ایرنا افزود: نظام بانکی ۳۰درصد از منابع مورد نیاز بخش مسکن را تامین می‌کند و برای سال‌جاری رقم ۱۵۰تریلیون ریال برای این منظور پیش‌بینی شده است.

این مقام مسوول اضافه کرد: شورای عالی مسکن شهریورماه سال جاری به بانک‌های مسکن و ملی به ترتیب مجوز انتشار ۱۰ و پنج تریلیون ریال اوراق بهادار رهنی را داد.

سهمانی اصل خاطرنشان کرد: دوره عرضه این اوراق محدود به سال جاری نیست ، بلکه سال آینده سال ۱۳۸۷ نیز می‌توان آن را به متقاضیان ارائه داد.

عضو هیات‌مدیره بانک مسکن سپس با بیان اینکه اوراق بهادار رهنی فاقد خطرپذیری (ریسک) است، گفت: اوراق بهادار رهنی موجب خواهد شد تا این بانک با جذب منابع، امکان اعطای تسهیلات جدید را به متقاضیان داشته باشد. وی در ادامه یادآور شد: بانک یادشده سال گذشته حدود ۵۰درصد از مجموع تسهیلات مورد نیاز بخش مسکن را تامین کرد و این رقم در سال ۱۳۸۴نیز ۴۰درصد و سال ۱۳۸۳برابر با ۳۰درصد بود.

سهمانی اصل مانده تسهیلات بانک مسکن درسال گذشته را ۱۵۰تریلیون ریال اعلام کرد و گفت: مجوز اعطایی برای انتشار کل اوراق بهادار رهنی بالغ بر ۱۰درصد این قابلیت است.

مقام مذکور افزود: براساس ساختار این بانک، منابع جذب شده از محل سپرده‌ها در کمتر از دو سال از بانک خارج می‌شود، اما بازگشت این منابع در دوره بلند مدت ۱۰تا ۱۵سال انجام خواهد شد.

به گفته وی، عدم تطابق زمانی سپرده‌ها و اعطای تسهیلات از سوی بانک مسکن موجب محدودیت توان پرداخت تسهیلات می‌شود.

سهمانی اصل در پایان اضافه کرد: ۹۸درصد از تسهیلات در بخش مسکن از نوع بلند مدت ۱۰تا ۱۵ساله است و این امر در دوران رونق، بانک را با فشار مالی مواجه می‌کند.