تعرفه بیمه در حالی که در بسیاری از کشور‌ها آزاد است اما حذف و آزاد‌سازی آن در صنعت بیمه کشور مثبت ارزیابی نمی‌شود. علی موسی رضا، مدیرعامل بیمه سینا، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه حذف تعرفه در صنعت بیمه چندان مثبت نیست، تصریح کرد: رعایت نرخ تعرفه براساس مقررات باید از سوی شرکت‌های بیمه دولتی و خصوصی انجام شود، اگر هم بنا باشد نرخ تعرفه کاهش یابد یا حذف شود، کلیه شرکت‌ها باید از آن تبعیت کنند.

حذف تعرفه مثبت نیست

او با بیان اینکه در فضای موجود که شرکت‌های بیمه زیان می‌دهند، حذف تعرفه مثبت ارزیابی نمی‌شود، خاطرنشان کرد: حذف یا کاهش تعرفه به معنای تشدید ضرر و زیان شرکت‌های بیمه است. وی با بیان اینکه برخی با شعار پیش می‌روند، اضافه کرد: این اعتقاد وجود دارد که در ابتدای امر باید شرکت‌های بیمه استواری در صنعت حضور داشته باشند تا بتوانند امنیت را به مردم تقدیم کنند، اگر این شرکت‌های بیمه ورشکسته باشند، نمی‌توانند به مردم خدمت مناسبی ارائه کنند.

موسی رضا ادامه داد: اگر در کشور‌های دیگر تعرفه آزاد است، در کنار آن دارای تشکل‌ها و سندیکا‌های صنفی بیمه‌گران قوی هستند که از سازمان‌های بیمه‌ای دفاع می‌کنند، در حالی که سندیکای ایران در صنعت بیمه، بسیار جوان است.

رقابت صحیح

به گفته او اگر رقابت در ارائه خدمات باشد، بسیار مطلوب است در عین حال نوآوری در آن هم ذی‌قیمت است. از سویی اگر وسعت دادن بازار و پذیرش مردم مورد رقابت قرار گیرد نیز مناسب است. وی ادامه داد: هنگامی‌ که در یک بازار محدود، شرایط و نرخ‌ها شکسته شود و بیمه‌های فاقد ارزش به مردم در هنگام خسارت ارائه شود، رقابت به شمار نمی‌آید.

اتکایی اجباری و بیمه‌های کوچک خصوصی

موسی رضا در پاسخ به این سوال که حذف اتکایی اجباری از جمله مواردی است که در پیش‌نویس اصلاحیه صنعت بیمه به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارائه شده است، آیا حذف اتکایی اجباری برای صنعت بیمه ضروری و مطلوب است، توضیح داد: شرکت‌های بیمه دولتی و خصوصی به طور یکسان به بیمه مرکزی اتکایی اجباری پرداخت نمی‌کنند، در عین حال حذف اتکایی داخلی ضروری نیست.

وی ادامه داد: اتکایی اجباری در عین حال پشتوانه‌ای برای شرکت‌های بیمه خصوصی نیز خواهد بود هنگامی‌ که یک شرکت بیمه کوچک ریسک بزرگی را تقبل می‌کند، اطمینان خاطر دارد که حداقل ۲۵‌درصد آن به صورت اتکایی اجباری نزد بیمه مرکزی پذیرفته می‌شود. مدیرعامل بیمه سینا حذف اتکایی اجباری برای ایجاد اصلاح در صنعت بیمه را غیر فوری ذکر کرد. وی متذکر شد: بیمه‌های خصوصی بیشتر از ۲۰‌درصد سرمایه خود را برای یک ریسک نمی‌توانند صرف کنند، البته ۲۰‌درصد نیز رقم بالایی است و از سوی شرکت‌های بیمه رعایت می‌شود.

بیمه عمر و پس‌انداز سرمایه‌گذاری مطمئنی است

وی با بیان اینکه بیمه عمر و پس‌انداز سرمایه‌گذاری مطمئنی است، تصریح کرد: اگر سرمایه‌گذاری مطمئنی با پول‌های مردم از طریق این بیمه‌نامه صورت گیرد و بیش از نرخ تورم سود حاصل شود، موفقیت‌آمیز خواهد بود، اگر صورت نگیرد به زیان بیمه‌گذاران خواهد بود. به گفته او در حال حاضر طرح‌های سرمایه‌گذاری مطلوبی تدارک دیده شده و این امید وجود دارد که سود‌های مطمئن و عادلانه‌ای از ذخایر بیمه عمر حاصل شود. این اقدام مسیر را برای بیمه‌های عمر و پس‌انداز هموار می‌کند.