در آیندهای نزدیک
شعب ۳ بانک خارجی در ایران راهاندازی میشود
به گزارش خبرگزاری مهر، طهماسب مظاهری در بخش گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: چنانچه بانکهای دیگر نیز مایل به سرمایهگذاری در ایران باشند، هیچ محدودیتی برای فعالیتهای بانکی در کشورمان ندارند.
رییس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه تاکنون ۳ بانک خارجی برای فعالیتهای بانکی در ایران مجوز دریافت کردهاند، گفت: به زودی شعب این بانکها در کشورمان گشایش مییابد.
به گزارش خبرگزاری مهر، طهماسب مظاهری در بخش گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: چنانچه بانکهای دیگر نیز مایل به سرمایهگذاری در ایران باشند، هیچ محدودیتی برای فعالیتهای بانکی در کشورمان ندارند. وی با اشاره به اینکه بانکهای خارجی میتوانند به دو صورت مستقل یا مشارکتی در ایران فعالیت کنند، تصریح کرد: این بانکها یا با افتتاح شعب خود و یا با مشارکت شرکتهای خصوصی و دولتی ایران میتوانند در کشورمان سرمایهگذاری کنند.
مظاهری درباره اعمال محدودیت و تحریم یکجانبه آمریکا در قبال برخی از بانکهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: این گونه اقدامات یکجانبه آمریکا وجهه قانونی در عرصه بینالمللی ندارد و به طور مسلم تمهیداتی برای مقابله با این نوع رفتارها در نظر گرفته شده است تا بانکها و مشتریان ما متضرر نشوند.
مظاهری در ادامه اظهارداشت: اتهام بیاساس پولشویی به بانکهای ایران واقعیت ندارد و ایران در نقشه پولشویی جهان رنگ سفید یعنی پاک است. خود بانکهای آمریکا از نظر حجم پولشویی بالاترین رقم پولشویی در جهان را دارند. این درحالی است که تاکنون حتی یک مورد پولشویی در بانکهای ایران به اثبات نرسیده است.
وی با تاکید بر اینکه بانکها و شرکتهای طرف قرارداد با بانکهای ایران این اختیار را دارند که به صورت یکجانبه تعهدات خود را نقض کنند، اضافه کرد: بهای نقض قراردادهای این بانکها و شرکتها با ایران، تحت فشار آمریکا، بسیار سنگین و در مواقعی غیر قابل برگشت خواهد بود.
رییس کل بانک مرکزی در ادامه گفت: بانکها با تقویت بدنه کارشناسی خود قادر خواهند بود از افزایش نقدینگی و درپی آن رشد تورم در جامعه جلوگیری کنند.
مظاهری با بیان اینکه بررسی دقیق گزارش توجیهی مشتریان از طرحهای اقتصادی خود برای دریافت تسهیلات بانکی، از مهمترین وظایف بانکها محسوب میشود، افزود: یکی از اقدامات موثر بانکها به منظور مقابله با افزایش نقدینگی و اطمینان از صرف اعتبارات بانکی در فعالیتهای پویا و سالم اقتصادی، تقویت سیستمهای نظارتی و کارشناسی بانکی است.
وی با اشاره به اینکه دولت بیش از ۱۰میلیارد دلار برای توانمندسازی فعالیتهای بانکی به بانکهای سراسر کشور اختصاص داده است، تصریح کرد: این عمل به منظور اجرای هرچه سریعتر اصل ۴۴ قانون اساسی شکل گرفته است تا بانکها با افزایش سرمایه خود توان بیشتری برای مشارکت در سرمایهگذاریهای اقتصادی داشته باشند.
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه دولت به منظور تقویت بخشهای نظارتی بانکها برنامههایی در نظر گرفته است، اضافه کرد: بر این اساس مجوز استخدام ۲۳هزار نفر را تا پایان سال آینده برای بانکها صادر کرده است.
وی با بیان اینکه تورم سبب افزایش ناعدالتی در جامعه میشود، خاطرنشان کرد: همچنین تورم سبب کاهش ارزش پول ملی میشود که دولت با در پیش گرفتن راه حلهایی باید به مقابله با آن بپردازد.
مظاهری با اشاره به تغییر واحد پولی کشور به عنوان اصلاحات روند بانکی گفت: تغییر واحد پول کشور در اولویت چندم برنامههای دولت قرار دارد.
وی بهرهمندی از بانکداری الکترونیکی را یکی از بهترین روشهای جلوگیری از افزایش نقدینگی و به تبع آن رشد تورم برشمرد.
ارسال نظر