3 خلاء بانکداری بدون ربا در کشور

عضو کارگروه بانکداری بدون ربا، بازنگری در قانون عملیات بانکداری بدون ربا، مطالعه الگوهای عملیاتی قابل استخراج از این قانون و طراحی ابزارهای نوین بانکداری را از خلاء‌های جدی در عرصه بانکداری بدون ربا در کشور اعلام کرد و گفت: این خلاء‌ها باید در کارگروه بانکداری بدون ربا بررسی شود. سید‌عباس موسویان در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، مهم‌ترین موضوعی که این کارگروه باید در بررسی‌های خود مورد توجه قرار دهد را تمرکز بر روی قانون عملیات بانکداری بدون ربا عنوان کرد.

عضو کارگروه بانکداری بدون ربا افزود: قانون عملیات بانکداری بدون ربا گرچه برای ۲۳ سال پیش است؛ اما متناسب با شرایط و مقتضیات آن زمان تدوین شده بود و با توجه به پیشرفت علم بانکداری اسلامی، قانون مناسبی محسوب می‌شد.

وی با اشاره به اینکه این قانون در این مدت قانون قابل دفاع و قوی محسوب می‌شد، تصریح کرد: در ۲۳ سال گذشته علم بانکداری اسلامی، فنون، شیوه‌ها و روش‌های آن بسیار پیشرفت کرده و شرایط اقتصادی کشور نیز متحول شده است؛ بنابراین اقدام اول باید بازنگری در خود این قانون باشد.

موسویان بر اصلاح و تکمیل قانون بانکداری بدون ربا متناسب با بانکداری اسلامی و شرایط اقتصادی جامعه و بازنگری آن تاکید کرد.

وی دومین اقدام را مطالعه الگوهای عملیاتی که باید از این قانون استخراج شود، عنوان و تصریح کرد: همچنین باید متناسب با بخش‌ها و بانک‌های مختلف، الگوی عملیاتی خاص آن را گزینش کنیم.

عضو کارگروه بانکداری بدون ربا، سومین اقدام را طراحی ابزارهای جدید و نوین بانکداری ذکر کرد و اظهار داشت: این طراحی باعث می شود تا بانک‌ها با هزینه کمتر و کارآیی بیشتر به بخش‌های مختلف اقتصادی خدمات ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: سه خلاء بازنگری در قانون عملیات بانکداری بدون ربا، مطالعه الگوهای عملیاتی و طراحی ابزارهای جدید و نوین بانکداری از خلاء‌های جدی در عرصه بانکداری بدون ربا در کشور است.