عدم شفافیت مالی بانک‌ها اجازه نمی‌دهد که تعیین قیمت واگذاری سهام آنها امکان پذیر باشد؛ به همین دلیل بانک‌ها برای موفقیت نیازمند این هستند که در اطلاعات و حساب و کتاب خود شفافیت داشته باشند. عباس هشی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با جامع نیوز گفت: در برخی موارد ممکن است عدم شفافیت بانک‌ها عمومی باشد و در تخلفاتی انجام شود که در این رابطه بانک‌ها و به خصوص بانک‌های دولتی را نمی‌توان متهم کرد.

وی افزود: در مواردی هم عدم شفافیت بانک‌ها به حسابرس و حسابداران مربوط است که اگر عدم شفافیت از برون باشد، قطعا حسابرس‌ها در آن دخیل هستند.

به گفته هشی، اگر عدم شفافیت ذاتی باشد، قطعا با تبدیل مدیریت دولتی به خصوصی و اعتماد بخش خصوصی به حساب پس دادن در بازار سرمایه‌ و تدوین مقررات نظارتی بر بازار سرمایه‌ به راحتی قابل اجرا است و قطعا چنین اطلاعاتی زمینه شفافیت مالی را جذب می‌کند.

این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: بانک‌های ما ناخود آگاه در دهه ۶۰ و ۷۰ به سمت سرمایه‌گذاری در ملک حرکت کردند که بخشی از آنها به صورت اجباری بود که اگر کسی مطالباتش را تسویه نمی‌کرد، ملکش مصادره می‌شد و در برخی موارد هم مجبور به خرید املاک می‌شدند.

وی افزود: اکنون برای واگذاری سهام بانک‌های دولتی، این مسائل اهمیت خودش را بیشتر نشان می‌دهد؛ زیرا برای قیمت‌گذاری سهام اهمیت فراوانی دارد و اگر بانک‌ها تمام اموال خود را بفروشند، دچار مشکل می‌شوند و اگر هم نفروشند، شفافیت مالی به درستی انجام نمی‌شود.