تحلیل بازار ارز
سکوت در برابر تضعیف دلار در اجلاس گروه هفت
اجلاس گروه هفت که چندین هفته بازار در انتظار آن بهسر میبرد و کوچکترین زمزمهها و شایعات درباره این نشست به تکانهای شدید بازار منجر میشد، سرانجام برگزار شد و هر چند تاثیر مقطعی قابلتوجهی بر بازار نداشت اما نباید از اثرهای بلندمدت این نشست بر بازار غافل شد.
خشایار امینی
اجلاس گروه هفت که چندین هفته بازار در انتظار آن بهسر میبرد و کوچکترین زمزمهها و شایعات درباره این نشست به تکانهای شدید بازار منجر میشد، سرانجام برگزار شد و هر چند تاثیر مقطعی قابلتوجهی بر بازار نداشت اما نباید از اثرهای بلندمدت این نشست بر بازار غافل شد. اکثریت قابل توجهی از کارشناسان بر این باور بودند که با توجه به تضعیف شدید دلار و تقویت بیش از حد یورو، مقامات نسبت به این مساله واکنش نشان میدهند؛ اما اینگونه نشد و در این نشست در رابطه با دلار، یورو و حتی ین صحبت خاصی نشد و تنها ارزی که مورد انتقاد مقامات قرار گرفت یوان، ارز رایج چین بود.
انتقاد از پایین بودن ارزش یوان نیز همواره در این جلسات مطرح میشود که معمولا تقویت ین را به دنبال دارد.
در واقع با توجه به عدم وجود چشمانداز مثبت برای افزایش نرخ بهره ژاپن، تنها دلیل تقویت ین در اواخر هفته گذشته و ابتدای هفته جاری را باید همین مساله دانست.
اما سوال این است که آیا واقعا مقامات اقتصادی کشورهای پیشرفته نگران وضعیت دلار نیستند؟
آیا سقوط دلار در برابر یورو، دلار کانادا، پوند، دلار استرالیا و دلار نیوزیلند برای اقتصاد این جوامع مضر محسوب نمیشود و به صادرات آنها لطمه نمیزند؟
باید به خاطر داشت، حساب تحلیلگران و کارشناسان را باید از مقامات اقتصادی جدا دانست. گاهی اوقات یک تفکر در میان صاحبان قلم به صورت انفجار گونه منتشر میشود در حالی در میان مقامات اقتصادی چنین نیست.
این مساله در یکی دو ماه گذشته رخ داده است. در حالی که عموم تحلیلگران از ضربههای احتمالی کاهش دلار بر اقتصاد کشورهای صنعتی مینویسند، ما شاهد هیچ موضعگیری رسمی از مقامات اقتصادی نبودهایم.
برگزاری کنفرانس تریشه، جلسه بانک مرکزی انگلستان، جلسه بانک مرکزی امریکا و دیگر جلسات رسمی و دست آخر اجلاس گروه هفت همگی زمانهای مناسبی بودند که مقامات میتوانستند به صورت کلامی در بازار مداخله کنند و تنها با گفتن این جمله که دلار بیش از حد تضعیف شدهاست از افزایش ارزش ارزهای خود جلوگیری کنند؛ اما چنین نکردند. بنابراین جواب این سوال که آیا دلار واقعا مقامات اقتصادی کشورهای پیشرفته را نگران کرده؟ روشن است.
خیر و یا هنوز خیر
بنابراین با توجه به چشمانداز کاهش نرخ بهره ایالات متحده و عدم پشتیبانی سیاسی از این ارز احتمال تضعیف بیشتر نیز وجود دارد.
هفتهای آرام برای دلار
هفته جاری تقویم اقتصادی نسبتا سبکی داریم و خبرهای چندان مهمی را انتظار نداریم.
میزان فروش خانه و خانههای نو مهمترین اخبار ایالات متحده هستند، همچنین شاخص میزان سفارش کالاهای بادوام که اواسط هفته اعلام میشوند.
از اروپا نیز شاخص IFO آلمان نسبتا مهمترین خبر هفته میباشد.
با توجه به خالی بودن تقویم اقتصادی و پشت سر گذاشتن اخبار مهم و آماده بودن بازار از لحاظ تکنیکی برای ایجاد ترند انتظار ایجاد ترند ملایمی برای تضعیف دلار در این هفته را داریم.
www.fxacm.com
ارسال نظر