برنامههای بانک قرضالحسنه از زبان مدیرعامل
فاطمه بهادری- مدیریت غلامرضا مصطفیپور بر بانک قرضالحسنه قطعی شد. روز گذشته پورمحمدی، معاون امور بانکی و بیمهای وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: مصطفیپور عضو هیاتمدیره بانک صنعت و معدن به سمت مدیرعامل بانک قرضالحسنه منصوب شده است. بانک قرضالحسنه به عنوان یکی از هفت نهاد پولی و بانکی به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل میشود و هدف از ایجاد این نهاد پولی و بانکی، شفافسازی وتخصیص منابع قرضالحسنهای به مصارف قرضالحسنه و تحقق قرضالحسنه به معنای واقعی آن است. سنت قرضالحسنه که یکی از عقود اسلامی در بانکداری بدون ربا و از اصلیترین عقود آن به شمار میآید، براساس ماده ۱۵ فصل سوم قانون عملیات بانکی بدون ربا، عقدی است که به موجب آن، یکی از طرفین (قرضدهنده) مقدار معینی از مال خود را به طرف دیگر (قرضگیرنده) تملیک میکند و قرضگیرنده مثل یا در صورت عدم امکان، قیمت آن را به قرضدهنده رد مینماید. بانکها نیز به منظور تحقق اهدافی همچون رفع نیازهای اساسی اشخاص، با تخصیص بخشی از منابع خود در مواردی مانند کمک به امر افزایش تولید، رفع احتیاجات ضروری مردم وتامین وسایل و ابزار و سایر امکانات لازم برای ایجاد کار جهت کسانی که فاقد اینگونه امکانات هستند، منابع قرضالحسنه را تخصیص میدهند.بانک قرضالحسنه به پیروی از شیوه صحیح بانکداری اسلامی و به عنوان اولین نهاد از نهادهای هفتگانه پیشنهادی به صورت کامل مراحل نهایی خود را طی کرده و هفته آینده افتتاح میشود. نهادهای هفتگانه پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی به منظور تحقق سیاستهای کلی بند ج اصل ۴۴ قانون اساسی تبیین شد.
بانکهای دولتی و خصوصی سهامدار بانک قرضالحسنه هستند و این بانک قرار است با حدود ۳۰۰ شعبه در سراسر کشور که از شعب بانکها تشکیل شده است با سرمایهای معادل ۲۲هزار میلیارد ریال (سرمایهای در حد بانک ملی) شروع به کار کند.
مصطفیپور مدیرعامل این بانک در تشریح برنامههایش میگوید: هدف این است که یک الگوی ناب و منحصر به فرد در کشور و جهان برای بانکداری اسلامی ارائه شود تا مردم دسترسی آسان و سریعی را به شعب و خدمات بانک داشته باشند.
وی با تاکید بر این که توزیع مناسب شعب در همه استانها از برنامههای بانک قرضالحسنه است، تصریح میکند: امیدواریم شعب را تا پایان سال به ۵۰۰ شعبه افزایش دهیم.مدیرعامل بانک قرضالحسنه، ساختمانهای واقع در خیابان طالقانی و خیابان پاسداران را به عنوان ساختمان مرکزی بانک اعلام میکند که در آیندهای نزدیک افتتاح میشود.به گفته وی در اولین قدم تسهیلاتی برای رفع نیازهای ضروری مردم مانند ازدواج، تعمیر مسکن، درمان و زیارت و ... ارائه میشود که کارمزد آن بیش از چهاردرصد نخواهد بود.
به طور کلی بانک قرضالحسنه قصد دارد گرهگشای کار مردم باشد. مصطفیپور در خصوص میزان توانمندی بانک در ارائه تسهیلات میگوید: توانمندی بانک به منابع قابل تخصیص بستگی دارد که مقداری از آن مربوط به جذب منابع قرضالحسنه و دیگری بخش سرمایه بانک است. به عقیده وی اگر کارگزاری وجوه اداره شده به بانک قرضالحسنه سپرده شود، بانک به صورت قویتری تسهیلات را ارائه میدهد. در عین این که ایجاد حسابهای قرضالحسنه و جاری میتواند به بانک کمک کند.وی گذر از مرزهای کشور و ایجاد شعب خارجی را به عنوان دیگر برنامههای بانک قرضالحسنه اعلام میکند.
مقرر شده ۳۰درصد از منابع قرضالحسنه بانکها به بانک قرضالحسنه منتقل شود.
در آخرین آمار ارائه شده میزان منابع قرضالحسنه بانکها ۱۵هزار میلیارد تومان اعلام شده است.
پورمحمدی معاون امور بانکی و بیمهای وزارت امور اقتصادی و دارایی دو هدف اصلی راهاندازی بانک قرضالحسنه را کمک به رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی دانست.
وی وامدهی در سریعترین زمان را به نیازمندان واقعی وظیفه اصلی بانک قرضالحسنه عنوان میکند و میگوید: افراد نیازمند به تسهیلات بانکی که برای رفع مشکلات جدی خود به بانک مراجعه میکنند، نباید در پیچ و خم ادارات و بورکراسی سنگین نظام بانکی گرفتار شوند.
بنابراین باید این نوع از تسهیلات از بقیه انوع تسهیلات جدا شود تا با کارشناسی دقیق، در سریعترین زمان نیاز متقاضیان رفع شود.
ارسال نظر