گروه بنگاه‌ها- بیمه سامان با توجه به گسترده شدن فعالیت‌های این شرکت در حوزه تدوین، تکوین و به‌روزآوری مداوم روش‌های ارزیابی ریسک و اکچوئری، اداره اکچوئری خود را به مدیریت ریسک و اکچوئری تبدیل کرد. شیما آراء، مدیر ریسک و اکچوئری بیمه سامان در این خصوص گفت: این شرکت با رسالت رهبری و توسعه یک سازمان خلاق و پویا مبتنی بر فناوری و دانش روز، از سال ۱۳۸۷ با عقد قرارداد با شرکت مشاور بین‌المللی در حوزه اکچوئری و Underwriting اقدام به انتقال دانش فنی روز دنیا در این حوزه‌ها کرده است.

وی ادامه داد: طی این همکاری اکچوئرهای شرکت بیمه سامان تحت آموزش و نظارت این شرکت بین‌المللی، دانش اکچوئری خود را در حوزه بیمه‌های زندگی و غیر زندگی به‌صورت کاملا کاربردی توسعه داده‌اند.

به گفته وی، این متخصصین طی آزمون‌های بین‌المللی و کسب مدارج مورد تایید سازمان‌های معتبر جهانی (از جمله

Society of Actuaries) توانسته اند سطح علمی دانش اکچوئری در شرکت بیمه سامان و استقرار کاربردی آن در این شرکت را افزایش داده تا حدی که هیات‌مدیره این شرکت با اعتقاد به انجام عملیات بیمه‌گری به‌صورت علمی و با دانش روز بین‌المللی تصمیم به تبدیل اداره اکچوئری به مدیریت ریسک و اکچوئری گرفت. شیما آراء هدف از تبدیل اداره اکچوئری به مدیریت ریسک و اکچوئری را توانمند‌سازی بیشتر هسته علمی شرکت برای جوابگویی به نیازهای متنوع و رو به گسترش واحدهای فنی عنوان و مطرح کرد وگفت: با توجه به گسترش طیف محصولات جدید شرکت و طراحی پوشش‌های جدید برای رفع نیازهای جامعه، حجم درخواست‌های مدیریت‌های فنی شرکت در حوزه محاسبه نرخ، ارزیابی ریسک (Underwriting) و اتکایی در سال‌های اخیر به‌صورت چشمگیری افزایش یافت.

وی افزود: همچنین هیات‌مدیره شرکت با توجه به مسائل روز صنعت بیمه کشور از جمله آزادسازی نرخ‌ها و رقابت شرکت‌های بیمه، استفاده از روش‌های علمی برای محاسبه نرخ بیمه و کنترل دقیق وضعیت ریسک پذیری شرکت را در دستور کار قرار داده‌اند که برای تامین نیازها و دستیابی به اهداف هیات‌مدیره شرکت لازم بود گستره فعالیت واحد اکچوئری شرکت افزایش می‌یافت و به این منظور اداره اکچوئری شرکت به سطح مدیریت ارتقا یافته است.

مدیر ریسک و اکچوئری بیمه سامان پیاده‌سازی و استفاده از علم اکچوئری را یکی از زیربنای‌های توسعه بیمه‌های زندگی در کشور دانست و اضافه کرد: تولید و تهیه محصولات و خدمات متنوع و جذاب به‌خصوص در رشته بیمه‌های عمر اندوخته‌ساز در گرو توسعه و به‌کارگیری صحیح دانش اکچوئری خواهد بود.

وی همچنین از همکاری نزدیک این مدیریت با هیات‌مدیره و کلیه واحدهای فنی شرکت خبر داد و با توجه به تخصیص بودجه پژوهشی قابل توجه در حوزه‌های اکچوئری و Underwriting پیش‌بینی کرد ظرف سال آینده نتایج مثبت این سرمایه‌گذاری‌ها در شرکت بیمه سامان محسوس خواهد بود.

شیما آراء، مدیر ریسک و اکچوئری شرکت بیمه سامان، از آمادگی شرکت بیمه سامان به همکاری با سایر شرکت‌های بیمه، پژوهشکده‌ها، دانشگاه‌ها، محققین و پژوهشگران علاقه‌مند به تحقیق و فعالیت در حوزه‌های مدیریت ریسک و اکچوئری در کشور خبر داد و افزود: شرکت بیمه سامان ارتقای دانش فنی بیمه و علم اکچوئری در کشور را به عنوان رسالت خود می‌داند و با اعتقاد به آن، در این راه با تمام توان قدم بر می‌دارد.