خبر - شورایعالی بیمه ابلاغ کرد
جزئیات واگذاری بیمههای اتکایی اجباری
شورای عالی بیمه در قالب آییننامه ۷۶، نحوه واگذاری بیمههای اتکایی اجباری، میزان کارمزد و مشارکت در سود را به شرکتهای بیمه ابلاغ کرد. شورایعالی بیمه در اجرای ماده ۷۲ قانون تاسیس بیمه مرکزی و بیمهگری، آییننامه «نحوه واگذاری بیمههای اتکایی اجباری و میزان کارمزد و مشارکت در سود آن» را مشتمل بر ۲۰ ماده و ۱۱ تبصره تصویب کرد. این آییننامه که جایگزین آییننامههای شماره ۱، ۵ ، ۷، ۱۴، ۱۶ و۳۰ شورای عالی بیمه است تاکید فراوانی بر ارائه صحیح و به موقع گزارش عملکرد شرکتهای بیمه به طور ماهانه و منظم دارد.
بر اساس این آییننامه موسسات بیمه موظفند تا یک ماه پس از انقضای هر ماه، صورت بیمهنامههای صادره در طول ماه، صورت تغییرات حاصله طول ماه در بیمهنامههای موجود و صورت خسارات پرداخت شده را برای بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارسال کنند.
موسسات بیمه همچنین موظفند تا یک ماه پس از انقضای هر سه ماه صورت خسارات معوقه (اعلام شده و پرداخت نشده) تا آخر آن سه ماه را طبق نمونه و به شیوهای که بیمه مرکزی تعیین میکند، برای بیمه مرکزی ارسال کنند.
در ماده ۴ این آییننامه آمده است: موسسات بیمه واگذارنده و بیمه مرکزی موظفند حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ دریافت صورتحساب، بدهی خود را تسویه نمایند. در غیر این صورت کارمزدهای بیمه اتکایی اجباری مصوب قطعیت نخواهد یافت و هر ماه تاخیر در تسویه بدهی از سوی بیمه مرکزی یا موسسات واگذارنده به ترتیب موجب افزایش یا کاهش کارمزدهای مصوب به میزان دو درصد مانده صورتحساب خواهد بود.
این گزارش حاکی است موسسات بیمه سرزمین اصلی و مناطق آزاد تجاری - صنعتی موظفند ضمن ارسال اطلاعات مربوط به بیمهنامههایی که نسبت به مازاد سهمیه بیمه اتکایی اجباری، واگذاری دارند قبل از صدور بیمهنامه با تعهدات/سرمایه آنها بیش از مبالغ ذیل، موافقت بیمه مرکزی را در مورد نرخ و شرایط جلب نمایند. در غیراینصورت بیمه مرکزی میتواند از قبول تمام یا قسمتی از سهم خود از خسارت مربوط به آن بیمهنامه خودداری کند و عدم قبول خسارت توسط بیمه مرکزی در تعهد موسسه بیمه صادرکننده بیمهنامه در مقابل بیمهگذار و افراد ذینفع در بیمه تاثیری نخواهد داشت. این موارد عبارتند از:
بیمهنامههای آتشسوزی، مهندسی و نفت، گاز و پتروشیمی با سرمایه با تعهد بیش از ۲۵۰۰ میلیارد ریال، بیمهنامههای کشتی با تعهد بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال برای هر کشتی و یک هزار میلیارد ریال برای هر ناوگان، بیمهنامههای هواپیما با مجموع تعهدات بدنه و مسوولیت بیش از ۴۰ میلیارد ریال برای هر هواپیما و ۱۸۰ میلیارد ریال برای هر ناوگان هواپیمایی و بیمهنامههای باربری با سرمایه بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال برای هر حمل.
همچنین موسسات بیمه باید خسارات بیش از دو میلیارد ریال خود را در اسرع وقت به اطلاع بیمه مرکزی برسانند و هرگاه موسسه بیمهای ناگزیر به پرداخت خسارتی بیش از پنج میلیارد ریال شود، میتواند از بیمه مرکزی درخواست کند که سهم خود در خسارت فوق را قبل از انقضای یک ماه پرداخت کند.
ارسال نظر