ایسنا- مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با بیان اینکه طرح شاپرک از شش ماه پیش آغاز به کار کرد گفت: تاخیر زمانی تسویه آنی حساب‌ها در حالت عادی بسیار بیشتر از طرح تجمیع واریزها است و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در تلاش هستیم، امکان استعلام برخط یا مستقیم از حساب‌ها برای فروشندگان ایجاد شود. ناصر حکیمی افزود: با مدیریت ترافیک در روزهای پایانی سال امیدواریم در تراکنش‌های خرید فروشگاهی، عملکرد بهبود یافته‌ای را شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه در زمان پرداخت یارانه‌ها، شبکه شتاب با ۱۵ درصد تراکنش ناموفق مواجه بود، اظهار کرد: در دور جدید پرداخت یارانه‌ها حجم تراکنش‌های ناموفق با کاهشی محسوس به ۳/۱ درصد رسید و این امر بیانگر موفقیت بیش از ۹۸ درصدی تراکنش‌ها در شبکه

شتاب است.

حکیمی با اشاره به جایگزینی تسویه تراکنش بانک‌ها با فروشگاه‌ها در هفت مقطع زمانی به جای تسویه آنی به حساب فروشندگان گفت: براین اساس، تجمیع تراکنش‌ها در هر ۲ یا ۳ ساعت به صورت تجمعی و در مقاطع مشخصی صورت می‌پذیرد.

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با اشاره به ضرورت راه‌‌اندازی طرح شاپرک افزود: با توجه به بار ترافیکی شبکه شتاب در مقاطعی همچون پرداخت یارانه‌ها، اختلالاتی مشاهده شد که بانک مرکزی با ابلاغیه‌ای از بانک‌ها خواست حجم تراکنش‌ها مدیریت شود.

وی گفت: هموطنان می‌توانند مشکلات مربوط به مغایرت‌های حساب و سایر عملیات بانکی درخصوص شبکه شتاب را طی تماس با تلفن گویای میز امداد شتاب اعلام و از خدمات این میز بهره‌مند شوند و با شماره تلفن ۲۹۹۱۱ تماس بگیرند.

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی، حجم بالای تراکنش با توجه به زمان تقریبی ۳۰ الی ۴۰ ثانیه را موجب بروز تراکنش‌های ناموفق در سطح بالا خواند و افزود: به دلیل عدم‌ظرفیت‌سازی در مدت زمان کوتاه برای جواب‌دهی و نزدیک شدن به ایام پرتراکم پایانی سال و همچنین پرداخت یارانه‌ها، بانک مرکزی تصمیم به تمرکز تراکنش‌ها گرفت. وی همچنین خبر داد: حجم ریالی تراکنش‌ها در فاصله فروردین ۹۰ تا مهر ۹۱ هشت برابر افزایش یافت.