جلسه «تدوین معیارهای شناسایی معاملات مشکوک» در بانک مسکن
در این نشست رضا فرامرزی، رییس اداره کل مبارزه با پولشویی این بانک طی سخنانی معاملات و عملیات مشکوک را معاملات و عملیاتی عنوان کرد که اشخاص با در دست داشتن اطلاعات یا قراین و شواهد منطقی ظن پیدا کنند که این عملیات و معاملات به منظور پولشویی انجام میشود.
گروه بنگاهها - نخستین جلسه کارگروه تخصصی تدوین معیارهای شناسایی معاملات مشکوک، با حضور روسای ادارات کل مبارزه با پولشویی ۱۴ بانک دولتی و خصوصی، کارشناسان این بانکها و همچنین نمایندگان بانک مرکزی به میزبانی بانک مسکن برگزار شد.
در این نشست رضا فرامرزی، رییس اداره کل مبارزه با پولشویی این بانک طی سخنانی معاملات و عملیات مشکوک را معاملات و عملیاتی عنوان کرد که اشخاص با در دست داشتن اطلاعات یا قراین و شواهد منطقی ظن پیدا کنند که این عملیات و معاملات به منظور پولشویی انجام میشود. قراین و شواهد منطقی عبارت است از شرایط و مقتضیاتی که یک انسان متعارف را وادار به تحقیق در خصوص منشأ مال و سپردهگذاری یا سایر عملیات مربوط میکند.
وی در ادامه افزود: مسوولان و متصدیان باید توجه داشته باشند که رعایت دقیق ضوابط و مقررات در خصوص شناسایی مشتریان، پایه و اساس احراز معاملات غیر متداول و مشکوک است.
فرامرزی در ادامه بر اهمیت در دست داشتن اطلاعات کافی در خصوص کار و نوع فعالیت مشتری تاکید کرد و گفت: در این صورت شعبه میتواند معاملات مشکوک مشتری را که با الگوی شغلی و حرفهای وی و عملیات مشروع و قانونی وی در تعارض است، شناسایی کند.
در ادامه این نشست، روسای ادارات مبارزه با پولشویی بانکها در خصوص حسابهای مشکوک بحث و تبادل نظر کردند تا نتایج در بانک مرکزی نهایی شده و در اختیار سیستم بانکی قرار گیرد.
در نشست کمیسیون هماهنگی پولشویی بانکها در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ریاست این کارگروه به اداره کل مدیریت مبارزه با پولشویی بانک مسکن محول شد.
ارسال نظر