ایسنا- حذف نام چهار بانک تازه تاسیس در بین موسسات و بانک‌های دارای مجوز برای تبلیغات در رسانه‌ها شبهه‌هایی را به وجود آورده بود که با توضیح بانک مرکزی مبنی بر سهوی بودن این امر ظاهرا برطرف شد.

هفته گذشته معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی نام موسسات و بانک‌های دارای مجوز را اعلام و تاکید کرد که انتشار تبلیغات موسسات مالی و پولی که در این لیست نیستند، ممنوع است. در این بین و در حالی که نام چهار بانک گردشگری، ایران زمین، قوامین و انصار در سایت بانک مرکزی به عنوان بانک‌های خصوصی کشور وجود دارد، اما اسمی از آنها در لیست اطلاعیه معاونت مطبوعاتی نیامده بود که با واکنش برخی از این بانک‌ها هم روبه‌رو شد.

پس از پیگیری‌ها از بانک مرکزی، روابط عمومی این بانک‌ اعلام کرد که نام این‌ بانک‌ها به اشتباه از قلم افتاده است. در اطلاعیه معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد تبلیغات موسسات مالی و اعتباری که فاقد مجوز لازم از بانک مرکزی هستند در مطبوعات و رسانه‌های جمعی ممنوع اعلام شده است.

همچنین بانک مرکزی با ارسال نامه‌ای خطاب به معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آورده است: بانک مرکزی بر اساس قانون پولی و بانکی کشور و قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی مسوول تنظیم سیاست‌های پولی و ناظر بر عملکرد بانک‌ها (دولتی و غیر دولتی) موسسات مالی و اعتباری و سایر نهادهای پولی و اعتباری از جمله تعاونی‌های اعتبار، صندوق‌های قرض‌الحسنه، لیزینگ‌ها و صرافی‌ها است.

بر همین اساس به منظور نظارت بر فعالیت این گونه موسسات در راستای سیاست‌های پولی و حفظ حقوق سپرده‌گذاران موسسات مذکور پس از احراز صلاحیت تخصصی از بانک مرکزی مجوز فعالیت دریافت کرده و مجاز به فعالیت هستند.

معذالک انجام هر گونه تبلیغات در مطبوعات و رسانه‌های جمعی منوط به اخذ تاییدیه از این بانک است. در همین ارتباط به‌رغم ارسال نامه‌های متعدد به واحدهای ذی‌ربط مبنی بر جلوگیری از هر گونه‌ تبلیغات اعم از انتشار و چاپ آگهی‌های تبلیغاتی موسسات پولی فاقد مجوز در سطح نشریات کشور متاسفانه بدون توجه به این مهم انتشار و چاپ آگهی‌های این گونه موسسات همچنان ادامه دارد.

بانک مرکزی در این نامه از وزارت ارشاد در خواست کرده است که این وزارتخانه از انتشار آگهی‌های تبلیغاتی موسسات پولی فاقد مجوز در نشریات کشور به منظور ساماندهی آنها و جلوگیری از اختلال در نظام پولی کشور خودداری کند و در خصوص موسسات دارای مجوز هر گونه تبلیغات صرفا منوط به اخذ این بانک شود.

بانک ملی ایران، بانک سپه، بانک توسعه صادرات ایران، بانک صنعت و معدن، بانک کشاورزی، بانک مسکن، بانک توسعه تعاون و پست بانک ایران؛ بانک‌های دولتی دارای مجوز از سوی بانک مرکزی معرفی شده است.

بانک اقتصاد نوین، بانک پارسیان، بانک پاسارگاد، بانک کارآفرین، بانک سامان، بانک سینا، بانک سرمایه، ‌بانک شهر، بانک دی، بانک صادرات، بانک ملت، بانک تجارت، بانک رفاه، بانک حکمت ایرانیان، بانک گردشگری، بانک قوامین،‌ بانک انصار و بانک ایران زمین نیز به عنوان بانک‌های خصوصی دارای مجوز از بانک مرکزی در این فهرست درج شده است.

دیگر موسسات اعتباری و قرض‌الحسنه دارای مجوز هم، موسسه اعتباری توسعه به عنوان موسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و بانک قرض‌الحسنه رسالت به عنوان بانک‌های قرض‌الحسنه دارای مجوز هستند.