نگاه - مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی توضیح داد
دلیل ثابت ماندن نرخ سود اوراق مشارکت
فارس- مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به فروش ۸۲ درصد اوراق مشارکت منتشر شده در ۶ ماه نخست امسال گفت: علت افزایش نیافتن نرخ سود علیالحساب اوراق مشارکت، نگرانی از بابت بازگرداندن اوراق مشارکت دورههای قبل بود.
علی اصغر میر محمد صادقی گفت: سال گذشته در مجموع ۹۲ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر شد که ۴۷ هزار و ۶۵۳ میلیارد ریال آن به فروش رفت.
وی ادامه داد: پس از تغییرات به وجود آمده در بسته سیاستی بانک مرکزی و افزایش نرخ سود علیالحساب اوراق مشارکت، شاهد استقبال خوب مردم از اوراق مشارکت منتشر شده بودیم، به گونهای که عملکرد نه چندان مطلوب نیمه نخست سال، در ماههای پایانی جبران شد تا جایی که بالغ بر ۸۰ درصد اوراق منتشر شده به فروش رفت.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به مسائلی که در ماههای نخست نیمه دوم امسال در مورد ضرورت تعدیل مجدد نرخ سود علیالحساب اوراق مشارکت مطرح بود، گفت: طبق آمارهای موجود در حال حاضر ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت در دست مردم وجود دارد که ممکن است در صورت افزایش نرخ سود علیالحساب اوراق مشارکت جدید، از جانب خریداران به بانکها بازگردانده شوند تا با پول آنها اوراق با سود علیالحساب بالاتر خریداری کنند. وی تصریح کرد: با وجود اینکه در برخی مقاطع زمانی به نظر میرسید تجدید نظر در سود علیالحساب اوراق لازم است، اما دغدغه بازگرداندن اوراق قبلی مسوولان را از این تعدیل باز میداشت. میرمحمد صادقی درخصوص کارکردهای اوراق مشارکت گفت: یکی از کارکردهای اوراق مشارکت علاوه بر تامین منابع مالی مورد نیاز طرحهای عمرانی، جمعآوری نقدینگی اضافی از سطح جامعه است؛ بنابراین بدیهی است، هر تصمیمی در مورد اوراق مشارکت باید با تدبیری اتخاذ شود تا موجب بازگرداندن این اوراق به شبکه بانکی نشود.
وی افزود: نباید نادیده گرفت که نرخ سود علیالحساب ۲۰ درصدی اوراق مشارکت در نیمه نخست امسال کاملا رضایت صاحبان نقدینگی را جلب میکرد زیرا از مجموع ۴۸ هزار و ۹۸ میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر شده در ۶ ماه نخست امسال، ۳۹ هزار و ۱۶۱ میلیارد ریال آن یعنی حدود ۸۲ درصد فروخته شد. به گفته مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی از ۱۳ مورد انتشار اوراق مشارکت نیمه نخست سال، ۱۰ مورد صددرصد به فروش رسیده که همه این آمارها از مطلوبیت نرخ سود علیالحساب ۲۰ درصدی در آن مقطع زمانی
داشت. وی در تشریح جزئیات اوراق مشارکت منتشر شده در نیمه نخست امسال گفت: سازمان توسعه برق ایران ۷ هزار و ۵۸۶ میلیارد ریال، شرکت آب نیرو در ۴ مرحله به ترتیب مبالغ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال، ۹۵۱ میلیارد ریال، ۲ هزار میلیارد ریال و ۴ هزار و ۴۵ میلیارد ریال، آب و فاضلاب خوزستان مبلغ ۲ هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور در دو مرحله مبالغ ۲ هزار و ۱۵۴ میلیارد ریال و ۴ هزار و ۹۸۸ میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر کردند که تمامی این اوراق فروش رفت.
میرمحمد صادقی ادامه داد: شرکت نفت و گاز پارس جنوبی در دو مرحله مبالغ ۵ هزار و ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر کرد که در مرحله اول
۵ هزار میلیارد ریال در مرحله نخست فروش رفت و از ۱۰ هزار میلیارد ریال مرحله دوم ۵ هزار و ۴۱۲ میلیارد ریال فروخته شد. وی افزود: شرکت آب و برق خوزستان نیز ۴ هزار و ۴۷۷ میلیارد ریال اوراق منتشر کرد که ۲ هزار و ۱۴۲ میلیارد ریال آن به فروش رفت و از ۳ هزار و ۸ میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر شده شرکت توانیر، ۹۹۴ میلیارد ریال آن مشتری داشت؛ به این ترتیب از کل اوراق مشارکت منتشر شده در نیمه نخست امسال تنها ۸ هزار و ۹۳۷ میلیارد ریال به فروش نرفته که نشانگر عملکرد مثبت ۸۰ درصدی است.
وی افزود: نرخ سود علیالحساب اوراق بانک مرکزی نیز مانند سایر اوراق ۲۰ درصد، اما دوره آنها یک ساله تعریف شده است؛ بنابراین از مزیت بیشتری برخوردار است، ضمن اینکه در صورت بازگشت پیش از سررسید تنها ۲۵ صدم درصد از سود آنها کم میشود و خریداران میتوانند از سود ۷۵/۱۹ درصدی برخوردار شوند.
ارسال نظر