گروه بنگاه‌‌ها - غدیر مهدوی رییس پژوهشکده بیمه در گفت‌وگو با خبرگزاری موج در خصوص اظهارات و انتقادات مدیران شرکت‌‌های بیمه‌ای به متقاضیان تاسیس شرکت بیمه مبنی بر اینکه تاسیس شرکت بیمه توجیه اقتصادی و مالی ندارد، گفت: بیش از ۵۰ متقاضی برای تاسیس شرکت بیمه وجود دارد که هر کدام از این متقاضیان حاضرند که ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه را به این فعالیت اختصاص دهند.

وی افزود: در واقع این مقدار تقاضا نشان‌دهنده این است که این متقاضیان حساب و کتاب لازم را برای فعالیت در بازار بیمه کردند و متوجه شدند که بازار بیمه بازار سوددهی است. اعتراض طبیعی بیمه‌گران

رییس پژوهشکده بیمه ضمن بیان این نکته که سرمایه‌گذاران بازار بیمه به این راحتی اجازه سوخت شدن سرمایه خود را نمی‌دهند؛ بنابراین قطعا بررسی‌‌های لازم را برای فعالیت در این بازار انجام دادند، اظهار کرد: طبیعی است که شرکت‌‌های کنونی به ورود شرکت‌‌های بیمه‌ای دیگر اعتراض کنند؛ چرا که با وجود شرکت‌‌های دیگر رقابت فشرده‌تر و تنگ‌تر می‌شود بنابراین باید شرکت‌‌های کنونی بیمه‌ای به سمت جلو و علمی‌تر حرکت کنند و با ارائه محصولات و خدمات بهتری رضایت مشتریان را جلب کنند تا بازار خود را از دست ندهند.

مغازه بیمه‌گری

وی در ادامه از وضعیت موجود نمایندگی‌‌های بیمه انتقاد کرد و افزود: شکل و شمایل نمایندگی‌‌های بیمه عین یک مغازه است؛ در حالی که شمایل اینها باید مثل شعبه بانک باشد و حساب و کتاب دقیق و فنی برخوردار باشند.

صنعت بیمه سنتی

مهدوی تصریح کرد: تا زمانی که نمایندگی‌‌های بیمه این وضعیت را دارند، طبیعتا نباید انتظار سودآوری کافی داشته باشند؛ چرا که سنتی اداره می‌شوند و طبیعتا صنعت بیمه نیز در این شرایط به صورت سنتی باقی می‌ماند.

وی ضمن قیاس شعب بانک‌‌ها و بیمه‌‌ها گفت: در قیاس شعب بانک‌‌ها و بیمه‌‌ها متوجه می‌شویم که این دو بنگاه فاصله بسیاری با هم دارند و چون آموزش‌‌های لازم داده نمی‌شود، به صورت علمی هم اداره نمی‌شوند.

شرکت‌‌های کپتیو بیمه‌ای

وی در واکنش به اظهارات مدیران بیمه که معتقدند، متقاضیان تاسیس شرکت بیمه در حقیقت بنگاه‌‌های اقتصادی هستند که با تاسیس شرکت بیمه قصد جور کردن کلکسیون خود را دارند و این به معنای خود بیمه‌گری است، گفت: البته این اقدام به معنای خود بیمه‌گری نیست و مفهوم کپتیو را می‌رساند که خود این هم ضعف است.

وی ادامه داد: در واقع شرکت‌‌هایی که این گونه فعالیت می‌کنند، فقط ریسک‌‌های خود را می‌پذیرند. اینها یک شرکت داخلی برای پوشش ریسک‌‌های خودشان ایجاد می‌کنند که قاعدتا خیلی حرفه‌ای نیست. رییس پژوهشکده بیمه اظهار کرد: اما به هر جهت این اقدام نیز نوعی فعالیت بیمه‌ای محسوب می‌شود و قابل قبول است.

وی با بیان اینکه، خود بیمه‌گری به معنای آن است که بیمه نکنید؛ یعنی ریسک را خودتان پذیرا باشید ولی کار این شرکت‌‌های وابسته با خود بیمه‌گری متفاوت است، گفت: گسترش زیاد شرکت کپتیو خوب نیست؛ اینکه همه بانک‌‌ها بیایند برای خود بیمه تاسیس کنند یا بورس برای خود شرکت بیمه داشته باشد، تخصصی و حرفه‌ای نیست و به گسترش صنعت بیمه کمک نمی‌کند.

مهدوی خواستار آن شد که به جای شرکت‌‌های کپتیو تعداد شرکت‌‌های آزاد و خصوصی بیشتر شوند تا تنها ریسک خود را نپذیرند.