پژوهشگران برتر بانکی معرفی شدند
گروه بازار پول- مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برگزیده حوزه پولی و بانکی با حضور سید محمود احمدی دبیرکل، دکتر ابوالحسنی معاونت اقتصادی، مینو کیانی راد معاون ارزی بانک مرکزی و جمعی از اساتید و پژوهشگران در پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد. فرهاد نیلی، رییس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به این مطلب که پژوهشکده به عنوان بازوی تحقیقاتی بانک مرکزی در سه حوزه «پژوهشی»، «آموزشی» و «انتشارات» به فعالیت میپردازد، خاطرنشان کرد: این پژوهشکده با سابقه فعالیت ۲۳ ساله، دستاوردهای فراوانی را در اختیار شبکه بانکی قرارداده است و امسال برای دومین بار، سنت پسندیده تقدیر از پژوهشگران حوزه پولی و بانکی در این پژوهشکده صورت میگیرد.
دکتر نیلی با تاکید بر اینکه اصلیترین محور فعالیتهای پژوهشکده پولی و بانکی، انجام مطالعات پژوهشی است، افزود: ۲۵ طرح پژوهشی در ۹ ماه سالجاری اجرا شده است و نتایج آن در اختیار فعالان اقتصادی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه «نیروی انسانی، مهمترین رکن هر سازمان و نهادی به شمار میرود»، خاطرنشان کرد: بر این اساس پژوهشکده پولی و بانکی با اصلاح ساختار نیروی انسانی و تمرکز بر تحصیلات تکمیلی سعی دارد با ایجاد ظرفیت در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا؛ نیروی انسانی پژوهشکده را تقویت کند. رییس پژوهشکده پولی و بانکی درخصوص دستاوردهای برگزاری همایشهای سالانه توسط آن پژوهشکده اظهار کرد: بیست و دومین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی، دستاوردهای گوناگونی در حوزههایی همچون: صنعت بانکداری، نظارت بر بانکداری، مبارزه با پولشویی و سیاستگذاری پولی برای شبکه بانکی به ارمغان آورده است. وی حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی را از جمله فعالیتهای پژوهشکده برشمرد و افزود: بر این اساس، رساله دکترا و پایاننامه کارشناسی ارشد در سه عنوان مورد حمایت این پژوهشکده میباشد. دکتر نیلی اصلیترین کارکرد پژوهشکده پولی و بانکی را ایجاد حلقه ارتباطی بین دانشگاهیان، اهل فکر و اهل اجرا در حوزه پولی و بانکی بیان و اظهار کرد: هدف غایی پژوهشکده، تبدیل شدن به قطب مرجع حوزه پولی و بانکی در کشور است.
دکتر ابوالحسنی معاون اقتصادی بانک مرکزی نیز با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این مراسم و تبریک هفته پژوهش بیان کرد: تحقیقات و پژوهش در تمامی امور چه در حوزه پولی و اعتباری و چه در غیر آن، حرف نخست را میزند. بر این اساس وجود پژوهشکده پولی و بانکی برای سیستم بانکی غنیمتی به شمار میآید. وی انجام تحقیق و پژوهش در زمینههای مدیریت ریسک، ادغام موسسات پولی و اعتباری و قوانین بانکی را از موضوعات مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به وجود دو بخش «تحقیقات» و «برنامهریزی» در شبکه بانکی این دو بخش باید در راستای هم افزایی مشارکت نمایند.معاون اقتصادی با اشاره به این موضوع که اولویتهای پژوهشی در بانک مرکزی باید با دیدگاه حل چالش مدنظر قرار گیرد، تصریح نمود: در این زمینه، اصلاح دید و نگرش مدیران نیز از ارکان مهم به شمار میرود و بدون توجه به این موضوع دستاوردی حاصل نخواهد شد. ابوالحسنی با بیان اینکه در شرایط تهدیدات مختلف خارجی نقش پژوهش در زمینه بانکداری بسیار حائز اهمیت است، گفت: بانک محوری برای تامین منابع مورد نیاز در حوزههای مختلف از مشکلات اساسی فعلی بخش پولی کشور است.وی با اشاره به اینکه موضوع یادشده برای نظام بانکی مسالهساز است، به بحث رشد نقدینگی و لزوم کنترل آن اشاره و اظهار کرد: رشد نقدینگی میتواند به افزایش نرخ تورم منجر شود، ضمن اینکه از طریق بانکها نمیتوان همه نیازهای بخش تولید را تامین کرد.ابوالحسنی وضعیت بدهی بانکها و مطالبات بانک مرکزی از دولت را از عوامل مهم پایه پولی برشمرد و افزود: بانک مرکزی تلاش کرد تا بدهی بانکها به بانک مرکزی کاهش یابد.
این مقام مسوول در بانک مرکزی، یکی از ابعاد بدهی بانکها به بانک مرکزی را به موضوع اضافه برداشت شبکه بانکی مربوط دانست و تصریح کرد: با اقدامات انجام شده، روند اضافه برداشت بانکها روبه بهبودی است و لازم است دقت کافی در این زمینه صورت گیرد. در پایان مراسم با معرفی برگزیدگان در سه بخش کتاب، مقاله و پژوهش از آنان تقدیر به عمل آمد. در ادامه این مراسم، کتاب «موانع و مشکلات اجرای عقود مشارکتی در نظام بانکی کشور» تالیف محمدرضا حاجیان به عنوان «کتاب برتر در زمینه بانکداری اسلامی» و کتاب «حقوق پرداختهای بانکی» تالیف دکتر مصطفی السان به عنوان «کتاب برتر در زمینه بانکداری متعارف» معرفی شد. در بخش مقالات در زمینه بانکداری، مقاله مشترک آقایان «محمدعلی دهقان دهنوی، کاظم یاوری، سیدابراهیم حسینی نسب و بهرام سحابی» تحت عنوان «آزمون ناپارامتری رفتار حداکثر سازی سود در صنعت بانکداری ایران» حائز مقام برتر گردید. مقاله «شاخص شرایط پولی مناسب برای اقتصاد ایران» تالیف آقایان مرتضی خورسندی، کریم اسلامیان، سیدحسن ذوالنور رتبه برتر در زمینه سیاست پولی را به دست آورد. در حوزه پژوهشگران برتر نظام بانکی نیز از دکتر محمدابراهیم آقابابایی از بانک ملت و خانم دکتر ارغوان فرزین معتمد از بانک کشاورزی تقدیر بهعمل آمد.
همچنین خانم دکتر لیلا آقامیرکلائی به عنوان پژوهشگر برتر بانک مرکزی و آقای حمید زمان زاده به عنوان پژوهشگر برتر پژوهشکده پولی و بانکی معرفی شدند. در این مراسم از پژوهشگران برتر بانکهای عامل نیز تقدیر به عمل آمد.
ارسال نظر