خبر - مدیرکل پاسخگویی به شکایات بیمه مرکزی:
بیمه مرکزی به طور محسوس و نامحسوس نظارت میکند
گروه بازار پول- مدیرکل پاسخگویی به شکایات بیمه مرکزی، در خصوص نحوه بازرسی و مراجعات مردمی، با بیان اینکه مهمترین مشکل بیمهگذاران در هنگام خرید بیمهنامه عدم آشنایی با شرایط آن است، به خبرگزاری فارس گفت: بیمه مرکزی به طور محسوس و نامحسوس بر عملکرد شرکتهای بیمه نظارت دارد. علی کرمی، مهمترین مشکل بیمهگذاران را در هنگام خرید بیمهنامه، عدم آشنایی با شرایط عمومی و خصوصی مربوط به بیمهنامهای که میخواهند دریافت کنند، عنوان کرد و مهمترین مشکل بیمهگذاران را در هنگام خسارت نیز این دانست که به دلیل عدم آشنایی با شرایط بیمهنامه، بیمهگذاران برای خود حقی تصور میکنند.
وی در این باره افزود: دربرخی موارد نیز از سوی عرضهکنندگان بیمه اعم از نمایندگان، کارگزاران و دیگر مراکز مجاز فروش بیمهنامه در خصوص بیمهنامه به بیمهگذاران اطلاعات کافی داده نمیشود که برای رفع این مشکل در ماده ۸ آیین نامه ۷۱ شورایعالی بیمه آمده است «عرضهکننده بیمه موظف است کلیه اطلاعات ضروری در مورد پوششهای بیمه، وظایف و تعهدات بیمهگر و بیمهگذار، میزان حقبیمه و نحوه پرداخت آن، استثنائات و محدودیتهای بیمهنامه، تاریخ شروع و انقضای بیمهنامه و نحوه ارائه خدمات بیمهای و سایر توضیحات لازم را به متقاضی خدمات بیمه به صورتی مناسب (نظیر مکتوب، الکترونیکی و غیره) اعلام کند. این اطلاعات باید به گونهای ارائه شود که مقایسه خدمات بیمهای را از نظر قیمت، مدت و شرایط برای متقاضی خدمات بیمه امکانپذیر سازد.»
به گفته کرمی، مهمترین مشکل مراجعهکنندگان به بازرسی بیمه مرکزی نیز عدم اطلاع کافی از قوانین و مقررات حاکم و شرایط عمومی و خصوصی بیمهنامه از سوی اغلب مراجعهکنندگان است، در مواردی هم عدم اجرای تعهدات شرکتهای بیمه از جمله عللی است که موجب مراجعه هموطنان به این مدیریت میشود.
وی در توضیح فرآیند رسیدگی به شکایات مردم در بازرسی بیمه مرکزی، گفت: این فرآیند به این صورت است که پس از ثبت شکایت مراجعهکننده در دبیرخانه بیمه مرکزی و ارائه شماره و تاریخ نامه و شماره تلفن تماس به شاکی، شکایتنامه و مدارک پیوست جهت صدور دستور ارجاع به این اداره کل (اداره کل ارزیابی عملکرد، حسابرسی داخلی و پاسخگویی به شکایات) ارائه و دستور لازم برای بررسی موضوع را حسب مورد به این اداره صادر میکند.
طبق توضیحات مدیرکل پاسخگویی به شکایات بیمه مرکزی، پس از این مرحله، در صورت نیاز به کسب نظر تخصصی سایر واحدها و مراجع ذیصلاح مربوط، اداره شکایات اقدام به مکاتبه و کسب نظر از واحدهای مذکور میکند. در مرحله بعد پس از ارسال نامه به شرکت بیمه با توجه به ماده ۲۷ آئیننامه شماره ۷۱ شورایعالی بیمه، شرکت بیمه موظف است پاسخ مستند و مستدل شرکت در خصوص موضوع را حداکثر ظرف مدت دو هفته به بیمه مرکزی اعلام نماید. چنانچه پاسخ شرکت بیمه با قوانین و مقررات مغایرت داشته باشد، مراتب به صورت مکتوب به شرکت بیمه اعلام میشود تا روند رسیدگی خود را اصلاح نماید. در پایان اداره شکایات پس از دریافت نتیجه، شاکی را در جریان امر قرار میدهد.
این مقام مسوول در بیمه مرکزی، در خصوص نحوه نظارت بازرسی بر شرکتهای بیمه گفت: بیمه مرکزی، براساس ماده یک قانون تاسیس بیمه و بیمهگری، به منظور تنظیم و تعمیم و هدایت امر بیمه در ایران و حمایت بیمهگذاران و بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها همچنین به منظور اعمال نظارت دولت بر صنعت بیمه مرکزی تاسیس شده است. به گفته وی در بخش نظارت این عمل به صورت حضوری و غیر حضوری (مکاتبهای) از سوی بیمه مرکزی انجام میگیرد که در شیوه حضوری بازرسان و کارشناسان مدیریتهای فنی بیمه مرکزی با مراجعه حضوری به طور محسوس و نامحسوس بر عملکرد شرکتهای بیمه و عرضهکنندگان بیمهای مجاز نظارت دارند و در مواردی که لازم به مراجعه حضوری نیست موارد از طریق مکاتبه به شرکتهای بیمه اعلام خواهد شد.
کرمی در مورد سوالات مردم درمورد تضمین بازپرداخت اندوخته بیمهای نیز بیان کرد: شرکتهای بیمه در چارچوب قوانین و مقررات، مصوبات شورایعالی بیمه و بخشنامههای بیمه مرکزی، ملزم به ایفای تعهدات خود در قبال بیمهگذاران و ذینفعان آنها هستند و در صورت عدم ایفای تعهدات قانونی خود بیمهگذاران و بیمهشدگان و صاحبان حقوق میتوانند با مراجعه به بیمه مرکزی طرح شکایت کنند.
ارسال نظر