معاون پیشین ارزی بانک مرکزی پیشبینی کرد:
کاهش بیشتر نرخ ارز با افزایش عرضه
گروه بازارپول- معاون سابق ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه بازار ارز از ثبات بیشتری برخوردار شده است، گفت: در صورتی که روند افزایش عرضه ارز همانند چند روز اخیر ادامه یابد، قیمت ارز باز هم کاهش خواهد یافت. سیدکمال سیدعلی افزود: نرخ ارز به دلیل التهاب و نگرانی از آینده، افزایش پیدا کرد و برخی مسوولان با طرحهای خود به افزایش التهاب دامن میزدند. وی افزود: اگر مکانیزم بازار را قبول داشته باشیم، نتایج سیاستها باید با اثرات آن در بازار سنجیده شود؛ هر نوع شرایطی که موجب تعیین دستوری قیمت شود در اقتصاد حرکت صحیحی نخواهد داشت، به غیر از اینکه تنشهای بیشتری ایجاد شود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: هم اکنون با توجه به اینکه طرحهای متعدد ارائه نمیشود و تنها مرکز مبادلات ارزی در حال تکمیل است، بازار از ثبات بیشتری برخوردار شده و در صورتی که از همان زمان آغاز به کار این مرکز ارز بیشتری تزریق میشد، کاهش قیمت با سرعت بیشتری انجام میگرفت.
سید علی با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران ظرفیت پذیرش ارز ۳ هزار تومانی را نداشت، گفت: قیمت فعلی ارز به دلیل محدودیتهای اقتصادی است و اگر این شرایط مقداری مدیریت شده و آثار جانبی آن کمتر شود، قیمت ارز پایینتر خواهد آمد.
به گفته وی، افزایش قیمت ارز فرصتهای زیادی برای توسعه صادرات و کنترل واردات ایجاد کرده است و میتواند مزیت تولید ملی را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، معاون سابق ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه هنوز قیمت کالاها و خدمات مطابق با کاهش قیمت ارز، کاهش نیافته، گفت: امیدواریم در روزهای آینده قیمت کالاها و خدمات مطابق با این کاهش قیمتها کاهش یابد. وی در پاسخ به این سوال که آیا مرکز مبادلات میتواند مبنای تعیین قیمت ارز قرار گیرد؟ گفت: مرکز مبادلات ارزی به نوعی یک بازار فرعی است، اما این مرکز زمانی موفق خواهد بود که ارز تزریقشده متناسب با تقاضای اقتصاد باشد. به همین دلیل در چند هفته اول میزان اثرگذاری آن پایین بود، اما در چند روز اخیر که تزریق ارز افزایش یافته، قیمت ارز در بازار کاهش یافته است.
این کارشناس ارزی با بیان اینکه تقاضای ارز برای واردات بیش از ۴۰ میلیارد دلار نیست، گفت: به راحتی چنین تقاضایی قابل تامین است، زیرا به همین میزان در کشور صادرات غیرنفتی صورت میگیرد؛ بارها گفته شد که این افزایش نرخ به دلیل تحریک تقاضا و علامتهای غلطی بود که به اقتصاد داده شد، و اگر علامت غلط داده نشود، قیمت ارز افزایش نمییابد.
وی افزود: در چند ماه گذشته همه مسوولان از جمله نمایندگان مجلس، وزارت اقتصاد، رییسجمهور و سایر مسوولان در مورد ارز و مباحث ارزی صحبت میکردند و به جای اینکه همه در اجرا به یک رویه واحد برسند، صحبتهای مختلفی میکردند.
سید علی گفت: نرخ تعیین شده برای ارز مبادلهای نزدیک به نرخ بازار بود و این اطمینان خاطر را به بازار داد که به تدریج قیمت ارز کاهش مییابد و کسانی که انتظارات بالای تورمی داشتهاند، مجبور میشوند ارز خود را به بازار عرضه کنند.
ارسال نظر