گزارش بیمه مرکزی از کارنامه شرکتها در ۹ ماه اول امسال نشان میدهد
بیمه در پایان فصل خزان
در بیمه شخص ثالث، بیمهگر تعهد میکند که «چنانچه دارنده وسیله نقلیه بیمه شده به علت وقوع حوادث رانندگی، مسوول جبران خسارت مالی یا جانی وارده به اشخاص ثالث شناخته شود، این خسارتها را براساس شرایط بیمهنامه تا سقف تعهد پرداخت کند.» در این نوع بیمه، پوشش بیمه مازاد ثالث جانی و مالی با پرداخت حق بیمه اضافی صورت میگیرد. در بیمهنامه شخص ثالث، جبران خسارت وارده به اشخاص ثالث شامل خسارتهای مالی و آسیبهای جانی است. به عبارت دیگر، منظور از «شخص ثالث»، شخصی غیراز «بیمهگذار و بیمهگر» است که در حادثه تحت پوشش بیمه خسارت میبیند. در زمینه مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی در جهان، هنوز ایران جزو کشورهای پرتصادف محسوب میشود و تصادف رانندگی، سومین دلیل مرگ و میر در کشور شناخته شده است. از سوی دیگر در یک دهه گذشته، ظرفیت تولید کارخانههای خودروسازی افزایش چشمگیری یافته و به موازات آن، آمار تخلفات و تصادفات نیز سیر صعودی داشته است. کارشناسان بر این باورند که صنعت بیمه با دریافت حق بیمه متناسب با ریسک رانندگان میتواند نقش مهمی در اجرای مقررات راهنمایی و رانندگی و جلوگیری از بروز تخلفات و در نتیجه کاهش تصادفات
داشته باشد.
تعداد بیمهنامه صادر شده
گزارش بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که در ۹ ماه ابتدایی امسال، ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره انواع بیمهنامه در کل کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است. ترکیب بیمهنامههای صادر شده نشان میدهد در ۹ ماه ابتدایی امسال، ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار فقره «بیمهنامه غیرزندگی» و ۲ میلیون ۵۱۶ هزار فقره «بیمهنامه زندگی» صادر شده است. «بیمهنامه زندگی» از رایجترین و گستردهترین رشتههای بیمه در جهان بهویژه در کشورهای پیشرفته است.
هدف اساسی این نوع بیمهنامهها ایجاد و جمعآوری ذخایر مالی، سرمایهگذاری و کسب سود حاصل از سرمایه و در نهایت ایفای تعهدات بیمه گر در قبال استفادهکنندگان است. در بیمهنامههای زندگی، بیمه شده میتواند
بر حسب شرایط دریافت مزایای بیمهنامه مانند حیات یا فوت بیمه شده، نحوه دریافت مزایا، زمان دریافت مزایا و نحوه پرداخت حقبیمه، هر نوع بیمهنامهای را که پاسخگوی نیازهایش باشد، خریداری کند.
بیمهنامههای زندگی به دو صورت انفرادی و گروهی صادر شده و بیمهشدگان را تحت پوشش قرار میدهند. رایجترین بیمهنامه انفرادی در این رشته، «بیمهنامه عمر و پسانداز» است که علاوهبر جنبه پسانداز و تشکیل سرمایه، خطر فوت را تحت پوشش قرار میدهد. مزایای بیمهنامههای انفرادی میتواند به شرط فوت بیمه شده به بازماندگان او (یا ذینفع بیمهنامه) تعلق یابد. یکی از نمونههای بیمهنامههای گروهی «بیمهنامه عمر کارکنان دولت» است که کارمندان یک سازمان دولتی را تحت پوشش قرار میدهد.
بیمهنامه زندگی و سرمایه گذاری، بیمهنامه سپرده، بیمهنامه تحصیل فرزندان، بیمهنامه سرمایه نزولی، بیمهنامه زندگی مشترک، بیمهنامه جوانان و بیمهنامه مستمری خانوار از انواع بیمهنامههای زندگی است. در طرف مقابل بیمهنامههایی به مانند بیمه آتش سوزی، باربری، حوادث، تصادفات، بدنه اتومبیل، شخص ثالث، درمان و مواردی از این دست جزو بیمهنامههای غیرزندگی دسته بندی میشود.
رشد ۵۶ درصدی حق بیمه تولیدی
این گزارش نشان میدهد میزان حق بیمه تولیدی شرکتهای بیمهای در این مدت به 9 هزار و 270 میلیارد تومان رسیده است. رقمی که نسبت به آذر ماه پارسال، بیش از 56 درصد افزایش پیدا کرده است. جزئیات این گزارش نشان میدهد بیشترین حق بیمه تولیدی از سوی بزرگترین شرکت بیمه دولتی کشور یعنی شرکت سهامی بیمه ایران بوده که بیش از 46 درصد حق بیمه تولیدی را در نیمه اول امسال زمانی به خود اختصاص داده است.
کارشناسان معتقدند ظرفیت محدود شرکتهای بیمهای بخش خصوصی، همچنین کمبود نیروی انسانی و فقدان استراتژی مشخص این شرکتها، موجب میشود که شرکتهای دولتی بیمه، سهم بیشتری از درآمدهای این صنعت را به خود اختصاص دهند. ضمن اینکه شرکتهای بخش خصوصی معتقدند، دولتیها با «قیمت شکنی» خود مانع از رقابت سالم میان فعالان بخش بیمه میشوند.
بیمه شخص ثالث؛ بالاترین میزان پرداخت خسارت
این گزارش نشان میدهد که در ۹ ماه ابتدایی امسال ۷/۸ میلیون فقره، خسارت به بیمه شده پرداخت شده است. این میزان خسارت پرداختی شرکتهای بیمهای، بیش از ۵۰ درصد رشد کرده است. در ۹ ماه اول امسال بیشترین رقم خسارت پرداختی به ترتیب مربوط به رشتههای شخص ثالث، درمان و مسوولیت است و بیشترین سهم از خسارتهای پرداختی را رشتههای شخص ثالث با ۴۳ درصد و درمان با ۳۳ درصد به خود اختصاص دادهاند.
بیمه درمان؛ بیشترین نسبت خسارت
این گزارش میافزاید: بیشترین نسبت خسارت در ۹ ماهه امسال مربوط به رشته درمان با ۷۶ درصد و کمترین نسبت خسارت با ۵ درصد مربوط به رشته نفت است؛ این در حالی است که رشتههای باربری، حوادث راننده، بدنه اتومبیل، شخص ثالث، درمان، مهندسی، پول، مسوولیت، اعتبار و نفت نسبت خسارت منفی داشتهاند. نسبت خسارت از حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی به دست میآید. بر اساس آمار ارائه شده؛ نسبت خسارت با حدود ۹ واحد کاهش در ۹ ماهه ابتدایی امسال ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده و به گفته کارشناسان بیمه، این کاهش، نشاندهنده عملکرد مطلوب شرکتهای بیمه بازرگانی در کشور است.
ارسال نظر