مجمع عمومی عادی فوق‌العاده شرکت لیزینگ خودرو غدیر تقسیم 15 تومان سود برای هر سهم سال 87 شرکت را تصویب کرد. به گزارش خبرنگار ما در این مجمع که با حضور 83درصد سهامداران برگزار شد صورت‌های سود و زیان شرکت به تصویب رسید.

امیر کریمانی مدیرعامل شرکت لیزینگ خودرو غدیر در این جلسه علاوه بر ارائه گزارش هیات مدیره و فعالیت‌های شرکت در سال ۸۷ به برنامه‌های آینده شرکت اشاره کرد. وی گفت: در راستای افزایش وصولی‌های شرکت در حال حاضر حکم توقف بسیاری از خودروها را در تهران و شهرستان‌ها گرفته‌ایم. به گفته وی، تاکنون ۴۳۰حکم توقف صادر شده و چند روز آینده ۶۰۰خودرو توقیف خواهد شد. وی تصریح کرد: از این طریق میزان وصولی‌های شرکت از محل مطالبات معوق در حال افزایش است. وی با اشاره به اینکه خودروهایی که از طریق شرکت واگذار شده‌اند اغلب خودروهای کار بوده‌اند اضافه کرد: پس از توقیف هر خودرو صاحبان آن برای رفع توقیف اقدام به پرداخت اقساط خود می‌کنند. وی در ادامه تاکید کرد:‌نتیجه فعالیت‌های فعلی شرکت در زمینه مزبور در سال ۸۸ مشخص خواهد شد. کریمانی اضافه کرد: تاکنون ۲۰ خودرو که توسط ارگان‌های مختلف توقیف شده بود آزاد شده است. وی افزود: بر اساس پیش‌بینی‌ها برای سال ۸۸ در نظر داریم حدود ۲۵ تا ۳۰درصد معوقات شرکت را کاهش دهیم و بتوانیم به سطح مطلوبی از اقدامات اجرایی برسیم. به گفته وی، بودجه واقعی‌تری برای سال ۸۸ در نظر گرفته شده است. کریمانی خرید ساختمانی چهار طبقه در بلوار کشاورز را از جمله اقدامات شرکت در سال قبل دانست که در راستای افزایش دارایی‌های ثابت شرکت صورت گرفته است. وی تصریح کرد: به رغم اینکه در سال ۸۷ حجم فعالیت‌های شرکت کمتر بوده، اما با کاهش هزینه‌های مالی شرکت، عدم افزایش نیروی انسانی و کمک‌های
ایران خودرو دیزل موفق به کسب سود شدیم. مدیرعامل لیزینگ خودرو غدیر در ادامه با اشاره به اینکه بیمه ایران بزرگ‌ترین بیمه‌گر شرکت است افزود: با بیمه‌های دیگری همچون سینا و ... کار می‌کنیم. وی گفت: پرونده بیمه امید نیز که بیمه اعتباری برای شرکت بود در حال پیگیری است. یادآوری می‌شود مجمع عمومی عادی شرکت لیزینگ خودرو به ریاست دکتر پارسا از ایران خودرو دیزل و نظارت آقایان محمودی و اصفهانی اداره شد. منشی این جلسه نیز آقای ستاورز، مدیرمالی شرکت بود.
موضوع فعالیت شرکت
اجاره دادن یا فروش اقساطی یا خرید اعتباری و کلیه معاملات و عملیات مجاز صنعتی، تولیدی، بازرگانی اعم از داخلی و خارجی، واردات و صادرات، خرید و فروش کلیه کالاهای تجاری (از جمله وسائط نقلیه موتوری، لوازم خانگی، ماشین‌آلات، وسایل و ابزارکار) و ساختمان (با کاربری اداری، آموزشی، تجاری، مسکونی) با اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع فعالیت شرکت در سال مالی مورد گزارش است.
شرکت برای نیل به اهداف فوق می‌تواند به عملیات ذیل مبادرت ورزد:
الف- فروش اقساطی وسائط نقلیه سواری و سنگین به متقاضیان یا اجاره دادن آنها با یا بدون شرط خرید با اخذ هرگونه تضامین معتبر بنابر صلاحدید.
ب- استفاده از تسهیلات مالی و اعتباری بانک‌ها و موسسات اعتباری اعم از داخلی یا خارج از کشور از طریق افتتاح حساب‌ها و سپرده‌های داخلی و خارجی.
ج- انتشار و خرید و فروش اوراق مشارکت، خرید و فروش و انتشار هرگونه ابزار مشتقه مالی.
د- ایجاد و تاسیس و اداره و راهبری شرکت‌های سرمایه‌پذیر یا سرمایه‌گذاری در سهام یا سهم‌الشرکه شرکت‌های موجود.
و- شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی به منظور معرفی عملیات شرکت.
ز- شرکت در کلیه مناقصات و مزایده‌های بخش دولتی و خصوصی، داخلی و خارجی.
لازم به ذکر است با اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تطبیق اساسنامه شرکت با شرایط و ضوابط ناظر بر عملکرد شرکت‌های لیزینگ در بازار غیرمتشکل پولی، موضوع فعالیت شرکت در حال حاضر مطابق ماده 2 اساسنامه عبارت است از:
«خرید کالای تجاری با دوام و مصرفی، انواع خودرو و وسائط نقلیه و ماشین‌آلات تولیدی و صنعتی اعم از داخلی و خارجی، مسکن و محل کار، لوازم خانگی، وسایل و ابزار کار اعم از داخلی و خارجی و غیره و واگذاری آنها به متقاضیان (اشخاص حقیقی و حقوقی) از طریق روش‌های عقد اجاره یا فروش اقساطی با هدف مشارکت در طرح‌های اقتصادی و توسعه‌ای کشور در قالب دستورالعمل اجرایی تاسیس، نحوه فعالیت و نظارت بر شرکت‌های لیزینگ (بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران) انتشار و خرید و فروش سهام و اوراق مشارکت و هرگونه ابزار مشتقه مالی، در چارچوب ضوابط مربوطه».
مدیریت منابع مالی
در حوزه مالی، استراتژی‌های ذیل تعریف و با وضع آیین‌نامه‌ها کنترل می‌شوند.
- توسعه و گسترش منابع مالی از طریق جذب منابع مالی ارزان‌قیمت
- پوشش ریسک ناشی از تخصیص منابع مالی در جریان گردش عملیات لیزینگ از طریق بیمه‌گران با صدور بیمه اعتباری
- اعمال مدیریت بر مبنای بودجه و بهینه‌سازی هزینه‌ها به‌منظور افزایش کارآیی و اثربخشی منابع مالی
- پیگیری مستمر در خصوص وصول آن بخش از منابع مالی که به دلیل عدم پرداخت اقساط توسط مستاجران از چرخه عملیات لیزینگ و درآمدزایی برای شرکت خارج شده است.
- افزایش سودآوری شرکت
امور مالی شرکت در جهت مدیریت منابع مالی و نقدینگی، براساس برنامه‌های پیش‌بینی شده و اهداف شرکت، اقدام به تهیه برنامه بودجه سالانه نموده و این برنامه پس از تایید مدیرعامل به تصویب هیات‌مدیره می‌رسد.
از آنجایی که در گذشته سیستم‌های مالی شرکت تحت سیستم عامل DOS بوده و نرم‌افزارهای عملیاتی شرکت به‌صورت ناپیوسته و غیرمرتبط بود و نیازهای اطلاعاتی کاربران را به نحو مطلوب تامین نمی‌کرد، تجهیز بخش مالی و لیزینگ به سیستم‌های بهینه و کارآمد تحت Windows در حال اجرا می‌باشد که با برقراری سیستم‌های جدید امکان استفاده از نرم‌افزار جامع اتوماسیون لیزینگ سهولت انجام کار و همچنین ارائه خدمات گسترده‌تر به مراجعین را امکان‌پذیر می‌سازد.
این سیستم قابلیت کار به‌صورت شبکه و استفاده همزمان کاربران و برقراری ارتباط با دیگر نرم‌افزارهای مورد نیاز از جمله Crystal report و OFFICE و سایر نرم‌افزارهای ضروری را داشته که امکان استخراج و ارائه گزارشات کامل را با ویرایش نموداری یا جدولی مهیا می‌سازد. از جمله این گزارشات می‌توان به گزارشات برنامه و بودجه، گزارشات عملکرد هفتگی امور مالی، گزارشات مختلف به مدیرعامل و مجمع عمومی و... اشاره نمود. به کمک این سیستم گزارش نقدینگی روزانه تهیه و با استفاده از آن، تصمیمات مربوط به کنترل وجوه نقد، منابع و مصارف
اتخاذ می‌شود.
- به‌منظور مدیریت و کاهش ریسک منابع مالی و دارایی‌ها، ریسک‌های اصلی دارایی‌های سازمان شناسایی و تحت پوشش خدمات بیمه‌ای متناسب (بیمه اعتباری) قرار می‌گیرد. علاوه بر آن اقداماتی نظیر افزایش سهم مالکانه مستاجر و دریافت تضامین معتبر از مشترکان و صدور سند خودرو به نام شرکت تا پایان مدت قرارداد، روشی دیگر برای کاهش مخاطرات است.
خلاصه اهداف بلند مدت شرکت
هدف کلی شرکت، انجام فعالیت‌های کارآمد، معتبر و سودمند در زمینه لیزینگ به منظور تاثیرگذاری بر افزایش GNP و نهایتا ایفای نقش موثر و فعال در توسعه یافتگی کشور است.
مدیریت شرکت خود را در تحقق زمینه‌های ذیل متعهد می‌داند.
الف) در قبال سهامداران: حمایت از سرمایه‌گذاری سهامداران و تامین بازده معقول برای آن.
ب) در قبال مشتریان: جلب و حفظ مشتریان با ارائه خدمات مناسب از لحاظ قیمت، کیفیت و سرعت بر آنان.
ج) در قبال کارکنان: احترام به حقوق انسانی کارکنان، تامین شرایط کاری مناسب و ایمن برای آنها،‌ ارائه خدمات تحت شرایط مطلوب، ارتقاء، توسعه و استفاده بهینه از استعدادهای فردی و تامین فرصت‌های شغلی برابر، تشویق کارکنان در برنامه‌ریزی و جهت دادن به کارها و پایبندی به اصول کاری شرکت.
د) در قبال جامعه: هدایت تجارت در قالب یک شخصیت حقوقی معتبر با رعایت قوانین و مقررات و حمایت از حقوق اساسی بشر به منظور افزایش حجم فعالیت‌های اقتصادی کشور و توسعه بازار کار. به نظر ما این 4 مقوله از یکدیگر قابل تفکیک نیستند، بنابراین وظیفه مدیریت شرکت را ارزیابی پیوسته اولویت‌ها می‌دانیم تا بدینوسیله به بهترین وجه ممکن به مسوولیت‌های خود عمل نماییم.