سهم قرضالحسنه از تسهیلات بانکها؛تنها ۳/۳درصد
مانده تسهیلات قرضالحسنه در آذرماه سال گذشته درحالی به ۳/۳درصد کل مانده تسهیلات ۱۷۰هزار میلیارد تومانی بانکها رسیده که با سپردههای قرضالحسنه ۱۳هزار میلیارد تومانی بانکها فاصله زیادی دارد و مصوبه اختصاص ۹۵درصد سپردههای قرضالحسنه به تسهیلات قرضالحسنه هنوز محقق نشده است.
عکس: نگار متیننیا
مانده تسهیلات قرضالحسنه در آذرماه سال گذشته درحالی به ۳/۳درصد کل مانده تسهیلات ۱۷۰هزار میلیارد تومانی بانکها رسیده که با سپردههای قرضالحسنه ۱۳هزار میلیارد تومانی بانکها فاصله زیادی دارد و مصوبه اختصاص ۹۵درصد سپردههای قرضالحسنه به تسهیلات قرضالحسنه هنوز محقق نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، آمارهای بانک مرکزی حاکی است، میزان کل مانده تسهیلات پرداختی بانکها و موسسات اعتباری در آذرماه ۸۷، بیش از ۱۷۰هزار میلیارد تومان بوده است که نسبت به اسفند ۸۶، حدود ۵/۴درصد رشد را نشان میدهد.
بنابراین گزارش، ۱۲هزار میلیارد تومان یعنی ۳/۷درصد از کل این تسهیلات به شکل عقود مضاربهای پرداخت شده که ۱۳/۹درصد نسبت به اسفند ۸۶ کاهش یافته است و ۳/۲درصد از این تسهیلات یعنی ۵هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات سلف پرداخت شده که این میزان نیز نسبت به اسفند ماه ۸۶، ۱۲/۹درصد کاهش یافته است.
سهم مشارکت مدنی از این تسهیلات ۲۵هزار میلیارد تومان (۱۵درصد) بوده است که ۱/۱درصد کمتر از اسفند ماه ۸۶ بوده است. در همین حال، عقد جعاله ۳/۸درصد یعنی ۶هزار میلیارد تومان از این تسهیلات را به خود اختصاص داده است که کاهش ۸/۷درصدی نسبت به اسفند ۸۷ را نشان میدهد.
بزرگترین سهم از این تسهیلات را فروش اقساطی با ۷۹هزار میلیارد تومان به خود اختصاص داده است که ۵/۶۲درصد از کل تسهیلات را تشکیل میدهد و ۰/۸درصد رشد یافته است.
اجاره به شرط تملیک نسبت به اسفند ۸۶، ۱۰/۳درصد کاهش یافته است و به رقم ۲هزار میلیارد تومان یعنی ۱/۶درصد کل رسیده است. مشارکت حقوقی نیز بیش از ۲هزار میلیارد تومان یعنی ۱/۵درصد از این تسهیلات را به خود اختصاص داده است، اما نسبت به اسفند ۸۶، ۱۶/۱درصد افزایش یافته است.
بنابراین گزارش، سرمایهگذاری مستقیم کمترین سهم یعنی ۰/۶درصد از کل این تسهیلات را به خود اختصاص داده است کههزار میلیارد تومان را شامل میشود و نسبت به اسفند ۸۶ کاهش قابل توجه ۲۵/۷درصدی را نشان میدهد.
ردیف سایر تسهیلات رشد قابل ملاحظه ۶۵/۲درصدی را نشان میدهد که با ۲۹هزار میلیارد تومان، ۱۷/۲درصد از کل تسهیلات را به خود اختصاص داده است.
به گزارش فارس، در حالی ۳/۳درصد از کل تسهیلات یعنی تنها ۵هزار میلیارد تومان مانده تسهیلات قرضالحسنه در آذر ماه سال ۸۷ است که مجموع سپردههای قرضالحسنه بانکها در این تاریخ بیش از ۱۳هزار میلیارد تومان بوده است و فاصله ۸هزار میلیارد تومانی بین تسهیلات و سپردههای قرضالحسنه بانکها وجود دارد.
بر اساس ماده ۹ بسته سیاستی و نظارتی سیستم بانکی در سال ۸۷ که ابتدای سال گذشته توسط رییس کل بانک مرکزی ابلاغ شده است، استفاده از سپردههای پس انداز قرضالحسنه بانکها صرفا برای تسهیلات قرضالحسنه بوده و مصرف آن برای تسهیلات سرمایهگذاری ممنوع میباشد.
هیات دولت نیز چند ماه بعد از ابلاغ این بسته مصوبهای درباره تسهیلات قرضالحسنه داشته است که بر اساس آن مصوبه، کلیه بانکهای دولتی و غیر دولتی و موسسات اعتباری غیر بانکی موظف شدند، حداقل معادل ۹۵درصد منابع سپردههای پسانداز قرضالحسنه را پس از کسر سپرده قانونی به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه اختصاص دهند.
ارسال نظر