لیلا اکبرپور- بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی مراسمی با حضور دکتر فرشباف ماهریان رییس کل بیمه مرکزی ، مدیران عامل شرکتهای بیمه دولتی، خصوصی و فعال در مناطق آزاد و اصحاب رسانه نتایج رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه کشور را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار ما، شرکت‌های بیمه بازرگانی کشورمان از نظر شش شاخص حضور در بازار بیمه، کارآیی عملیاتی، حضور و کارآیی در بازار سرمایه، توانایی مالی، توانایی ایفای تعهدات و شفافیت گزارش‌گری مالی برای سال مالی ۸۶ توسط بیمه مرکزی ایران رتبه‌بندی شدند که درمیان بیمه‌های دولتی بیمه البرز و ایران و در میان خصوصی‌ها بیمه پاسارگاد و رازی حائز رتبه برتر شدند.
مدیر نظارت مالی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه بر مبنای صورت‌های مالی مصوب سال 1386 و صورت‌های مالی تجدید ارائه شده سال 1385 با انجام تعدیلات لازم در طبقه‌بندی حساب‌ها تدوین شده است.
در این همایش دکتر فرشباف ماهریان تحلیل، مقایسه و رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه را یکی از جدی‌ترین کارها برای ارزیابی شرکت‌های بیمه توصیف کرد و آن را موجب افزایش رقابت و تقویت شرکت‌های بیمه دانست و بر ادامه ارزیابی شرکت‌های بیمه از نظر نحوه ارائه خدمات و رضایت مشتریان تاکید کرد.
در پایان این مراسم رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران نتایج رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه را اعلام و با تبریک به مدیران و کارکنان این شرکت‌ها لوح‌های تقدیر بیمه مرکزی را به مدیران شرکت‌های برتر اهدا کرد.
فرشباف گفت: شرکت بیمه ایران به دلیل آنکه شرکت بزرگ دولتی بیمه باقی خواهد ماند، در آینده باید با شرکت‌های برتر دنیا مقایسه شود.
او افزود: در بخش خصوصی از بین 16 شرکت که مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند شرکت بیمه پاسارگاد با برتری در مورد 4 شاخص از شاخص‌های اعلام شده رتبه برتر را به دست آورد و شرکت سهامی بیمه رازی دومین شرکت بیمه از بخش خصوصی در سه شاخص زمینه برتر را کسب کرد.
رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی لوح‌های تقدیر شرکت‌های بیمه را به محمد ابراهیم امین مدیرعامل شرکت بیمه البرز، سید جواد سهامیان مدیرعامل شرکت بیمه ایران از بخش دولتی و معصوم ضمیری مدیرعامل شرکت بیمه پاسارگاد و رامیز فخیم مهاجر مدیرعامل شرکت بیمه رازی اهدا کرد و گفت: رتبه‌بندی شرکت‌ها فصل الخطاب بیمه مرکزی با شرکت‌های بیمه‌ای است.
او بر لزوم نظارت مالی شرکت‌های بیمه‌ای تاکید کرد و اظهار داشت: تا زمانی که لازم باشد نظارت تعرفه اجرا و پس از آمادگی زیرساخت‌ها نظارت مالی اجرایی خواهد شد.
فرشباف تهیه و ارائه صورت‌های مالی را به عنوان یکی از دلایل تاخیر در گزارش‌های بیمه مرکزی ذکر کرد که باید بعد از استخراج اولیه صورت‌های مالی و قبل از تشکیل مجامع شرکت‌ها، این گزارش‌ها در دسترس بیمه مرکزی برای ارزیابی قرار گیرد.
رنکینگ را بی‌خاصیت نکنید
در مراسم اعلام رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه، حجاریان مدیرعامل بیمه ملت با بیان اینکه شاخص‌های مقایسه‌ای عنوان شده در ارزیابی بیمه مرکزی از عملکرد شرکت‌های بیمه بازرگانی با مشکلات ریشه‌ای همراه است، گفت: نظام رنکینگ را بی‌خاصیت نکنید.
او با اشاره به اینکه بیمه‌های دولتی و خصوصی را در یک گروه قرار داده و عملکرد آنها را بررسی کنید، خاطرنشان کرد: برخی از بیمه‌های دولتی به‌خاطر نگرانی از دست دادن جایگاه خود پیشنهاد تفکیک دو بخش دولتی و خصوصی را می‌دهند، در حالی که اگر شاخص‌‌ها درست تعیین و بررسی‌ها دقیق انجام شود، می‌توان بیمه‌های دولتی و خصوصی را با هم مقایسه و رتبه آنها را اعلام کرد.