از ۶‌میلیون موتور سیکلت موجود تنها ۶۳۰‌هزار موتور سیکلت دارای بیمه‌‏نامه هستند.

جواد فرشباف ماهریان، رییس بیمه مرکزی، در گفت‌‏وگو با ایلنا با بیان مطلب اظهار داشت: بر پایه آمارهای ۶ ماه ابتدای سال، تنها ۱۱‌درصد موتور سیکلت‌‏ها بیمه دارند. بر پایه آماری که نیروی انتظامی به بیمه مرکزی داده، ۶‌میلیون موتور سیکلت وجود دارد که تنها ۶۳۰‌هزار دستگاه آن بیمه شده است.

وی با اشاره به مهلت در نظر گرفته شده برای دارندگان موتور سیکلت ابراز داشت: اکثر موتور سیکلت‌‏ها بیمه نشده‌‏اند. این مهلت (۲۰ دی سال ۸۷) فرصتی بوده است که این افراد موتور سیکلت‌‏های خود را بیمه کنند. هنوز آمار جدیدی استخراج نشده است، اما آن طور که از روند اجرا بر می‌‏آید، استقبال خوبی از این طرح صورت نگرفته است. رییس‌کل بیمه مرکزی اظهار داشت: نیروی انتظامی طرحی را برای تعویض پلاک موتور سیکلت‌‏ها در حال پیاده کردن دارد که دارندگان موتور سیکلت موظف می‌‏شوند بیمه‌‏نامه شخص ثالث برای تعویض پلاک ارائه کنند.

تغییرات سندیکا

وی در پاسخ به این سوال که اخیرا رییس سندیکای بیمه‌‏گران تغییر کرده، آیا این تغییرات تاثیری بر روند کار بیمه مرکزی و هماهنگی بیشتر صنعت بیمه با بیمه‌‏گران و بیمه‌‏گذاران خواهد داشت؟ گفت: سندیکای بیمه‌‏گران به آن معنا که معمولا در کشورهای دیگر فعالیت می‌‏کنند، در کشور ما راه‌‏اندازی نشده است؛ سندیکا باید بتواند به عنوان یک بخش قوی فعالیت‌‏های بیمه‌‏ای را در جامعه ترویج کند و در این خصوص نقش قابل‌توجهی را ایفا کند.

فرشباف خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور ما شروع فعالیت بخش بیمه‌‏گری از بخش دولتی به بخش خصوصی بوده است که این مهم نقش بخش خصوصی را کم رنگ کرده است.

رییس بیمه مرکزی تصریح کرد: ما به عنوان بیمه مرکزی موظف به حمایت از بیمه‌‏گذار هستیم و سندیکا موظف به حمایت از بیمه‌‏گر است. اگرچه ما دو نقطه مقابل همدیگر هستیم ولی از آنجا که این سندیکا هنوز توان و قدرت لازم را نیافته است، ما در این مسیر به سندیکا کمک خواهیم کرد و امیدوارم این تغییر و تحولات به توسعه صنعت بیمه در کشور کمک کند.

بیمه‌‏های خصوصی

وی درخصوص روند تاسیس بیمه‌‏های خصوصی در کشور ابراز داشت: مهم این است که شرکت‌های بیمه بتوانند پرتفوی جدید ایجاد کنند. رییس بیمه مرکزی تصریح کرد: بعضی از شرکت‌های جدید مثل بیمه کوثر که در دست اقدام و در شرف فعالیت رسمی هستند، پرتفوی جدیدی از نیروهای مسلح را وارد سیستم می‌‏کنند لذا شرکت‌هایی که بتوانند بازار جدید ایجاد کنند، در اولویت اجازه تاسیس هستند. وی خاطرنشان کرد: اگر قرار است شرکتی تاسیس شود، باید بتواند بازار بیمه را گسترش دهد.

فرشباف در مورد ارزیابی خود از روند فعالیت بیمه‌‏های خصوصی در کشور گفت: ارزیابی‌‏ها از ۱۶ شرکت بیمه خصوصی موجود در مناطق آزاد و سرزمین اصلی این است که این‌‏ها ۲۰‌درصد ظرفیت بازار را دارند، ۱۰‌درصد توانسته‌‏اند بازار را گسترش دهند و ۱۰‌درصد را از پرتفوی سایر بیمه‌‏ها برداشته‌‏اند.

رییس بیمه مرکزی ابراز داشت: سیاست بیمه مرکزی بر این است که هر شرکت بیمه‌‏ای بخواهد تاسیس شود، باید بازار جدیدی ایجاد کند تا اینکه بخواهد یک شرکت جنرال باشد. در این راستا علاقه‌‏مندیم که بیمه‌‏های تخصصی ایجاد کنیم تا به بازارهایی مثل بیمه‌‏های بازنشستگی و خدمات درمانی بیشتر پرداخته شود و اگر تقاضا برای این بازار باشد، ما مجوز لازم را صادر خواهیم کرد.

با هیچ نهادی اختلاف نداریم

وی در پاسخ به این سوال که بحث اختلاف بیمه مرکزی با برخی نهادها از جمله ستاد دیه و

قوه قضائیه به کجا انجامید؟ گفت: ما اختلافی با هیچ یک از ارگان‌‏های دولتی نداریم؛ بحث نظری که قوه قضائیه با بیمه مرکزی داشته در این مساله بود که بتوانیم صندوق خسارت بدنی را متفق‌‏القول تقویت کنیم تا مدیریت بهینه بر آن اعمال شود.

فرشباف افزود: ما به صندوق دیه اعلام آمادگی کردیم. لیست اسامی که تا کنون به ما دادند، بیش از ۱۶۰۰‌نفر است، پیش‌‏بینی می‌‏کنیم آنچه که در مسیر دادگاهی قرار داده باشند، بیشتر از یک‌هزار نفر نخواهد شد و کل افراد ۲۵۰۰ نفر بیشتر نخواهد بود. ما این را در عرض ۲ تا ۳ سال آینده پوشش خواهیم داد و موضوعی به‌نام اختلاف از ریشه وجود ندارد.

تغییر و تحولات

وی در پاسخ به این سوال که اخیرا تعداد زیادی از مدیران بیمه مرکزی تغییر کرد‌‏ه‌‏اند، آیا این افراد بازنشسته شدند یا با برنامه‌‏ریزی تغییر کردند، گفت: ما تغییراتی داشتیم. برخی بازنشسته و برخی تغییر کردند و افراد قوی‌‏تر انتخاب شدند، چراکه ما بحث تحول صنعت بیمه را در پیش داریم و باید آن را عملیاتی کنیم.

رییس بیمه مرکزی ابراز داشت: ما در راستای اجرای طرح تحول صنعت بیمه باید کسانی را انتخاب می‌‏کردیم که در این مسیر کمک کنند، ضمن اینکه اکثر افراد انتخاب شده هم از درون صنعت بیمه بودند و از بیرون صنعت بیمه افراد زیادی انتخاب نشده‌‏اند.

تاثیر بحران‌‏ها بر بیمه‌‏ها

وی درخصوص تاثیر بحران‌‏ها بر صنعت بیمه ابراز داشت: به دلیل اینکه بازارهای ما خیلی با بازارهای جهانی در ارتباط و عجین نیست، بیمه‌‏ها معمولا در رتبه‌‏های آخر تاثیرگذاری هستند و خیلی اثرات خاصی در صنعت بیمه نخواهد داشت. فرشباف تصریح کرد: به استثنای برخی شرکت‌های بیمه آمریکایی و اروپایی که اتکایی ما را نپذیرفتند و یک مقدار هم هزینه‌‏های اتکایی در صنعت بیمه بالا رفت، تاثیر سویی بر صنعت بیمه ما تحمیل نشد؛ البته پیش‌‏بینی کردیم صنعت بیمه را از داخل تقویت کنیم و ظرفیت اتکایی خودمان را بالا ببریم که از طریق بیمه اتکایی خصوصی این کار تقویت خواهد شد.

تایید صلاحیت موسسین بیمه‌های تعاونی آغاز شد

رییس‌کل بیمه مرکزی از دریافت لیست موسسین تشکیل شرکت‌های بیمه تعاونی خبر داد و گفت: وزارت تعاون لیست متقاضیان تشکیل بیمه تعاونی را برای تایید صلاحیت به بیمه مرکزی ارسال کرده است.

محمد جواد فرشباف ماهریان در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، درباره آخرین وضعیت راه‌اندازی بیمه‌های تعاونی در کشور گفت: در حال حاضر فهرست موسسین بیمه تعاونی از سوی وزارت تعاون به بیمه مرکزی ارسال شده است که باید توسط بیمه مرکزی مورد بررسی و تایید قرار گیرند. رییس‌کل بیمه مرکزی ایران یکی دیگر از مهم ترین مواردی را که توسط بیمه مرکزی باید مورد بررسی واقع شود، سرمایه متقاضیان تشکیل بیمه تعاونی اعلام کرد و اظهار داشت: امیدوارم با جلسات مشترکی که با مسوولان وزارت تعاون داریم هر چه سریع‌تر به جمع‌بندی برسیم و شرایط آماده تشکیل اولین بیمه تعاونی شود.

فرشباف ماهریان در بخش دیگری از سخنانش و در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان سال اولین شرکت بیمه تعاونی تاسیس خواهد شد؟ تصریح کرد: با توجه به اینکه بیمه‌ها برای تشکیل و انجام پذیره‌نویسی باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارند، بعید است که بتوانیم تا پایان سال شاهد تشکیل اولین بیمه تعاونی در کشور باشیم.

وی در توضیح بیشتر در زمینه نوع کارکرد بیمه‌های تعاونی و ضوابط آنها ادامه داد: هر شرکت بیمه‌ای که بخواهد در کشور تاسیس و فعال شود، باید بر اساس ضوابط و مقررات بیمه مرکزی ایران فعالیت کند و در این خصوص تفاوتی بین بیمه تعاونی و خصوصی نیست.