فاطمه بهادری- از دوازدهم بهمن‌ماه جاری، سود ۵/۱میلیون دارنده سهام عدالت در شعب بانک سپه پرداخت می‌شود. به هر سهامدار ۸۰هزار تومان سود سهام پرداخت خواهد شد.

دکتر حسن‌علی قنبری مدیرعامل بانک سپه با بیان این مطلب اظهار داشت: در سال گذشته مرحله اول پرداخت سود سهام عدالت در شعب بانک سپه انجام شد. در مرحله اول تعداد دریافت‌کنندگان سود سهام چهارمیلیون‌و ۵۲۹هزار نفر بود.

وی افزود: سود سهام عدالت در سال‌جاری توسط سه بانک پرداخت می‌شود. این سود در بانک سپه با تقسیم‌بندی بر اساس حروف الفبا به دارندگان سهام عدالت پرداخت می‌شود.

قنبری ادامه داد: بالغ بر یک‌هزارو ۲۰۰میلیارد ریال سود سهام عدالت در بانک سپه واریز شده است.

مدیرعامل بانک سپه با تاکید بر اینکه حدود ۱۴۴هزار میلیارد ریال مانده تسهیلات بانک بوده است گفت: مانده منابع بانک نیز حدود ۱۳۱هزار میلیارد ریال است.

قنبری اظهار داشت: گرچه مقایسه بین تسهیلات و منابع به معنای اضافه برداشت‌ها است اما بانک اعتبار چندانی از بانک مرکزی نگرفته و این اضافه برداشت به معنای استفاده از خطوط اعتباری و سرمایه‌های بانک است.

وی ادامه داد: در مجموع ۲۰هزارمیلیارد ریال خطوط اعتباری بانک سپه است. مدیرعامل بانک سپه اضافه برداشت بانک در روز گذشته را یک‌هزارو ۲۰۰میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: دو روز پیش نیز حساب بانک سپه نزد بانک مرکزی مثبت بوده است.

وی نسبت ارائه تسهیلات به منابع را ۱۰۷درصد اعلام کرد و گفت: تفاوت هفت‌درصدی از محل خطوط اعتباری بانک مرکزی تامین شده است.

وی اظهار داشت: شش ماه پیش، بانک سپه در اضافه برداشت‌ها اول بود. اما در حال حاضر به دلیل تسویه مقادیر بالایی از این اضافه برداشت‌ها، واحد اعتبارات بانک مرکزی که ناظر بر فعالیت بازار بین بانکی است برای بانک سپه نامه‌ای به منظور اعلام آمادگی برای حضور این بانک در بازار فوق فرستاده است.

وی نرخ سود بازار بین بانکی را برپایه ۲۰درصد اعلام کرد.

وی با بیان اینکه تلاش بانک سپه تامین مالی بخش‌خصوصی است گفت: من تلاش بانک سپه برای دریافت تضامین قابل اتکا برای پرداخت تسهیلات را کتمان نمی‌کنم چراکه بانک واسط وجوه سپرده‌گذاران است.

مدیرعامل بانک سپه افزود: این بانک در سال ۸۶ حدود ۴هزار و ۲۰۰میلیارد ریال جریمه به بانک مرکزی پرداخت کرده است. نرخ بهره بانک مرکزی نیز بین ۲۴ تا ۳۴درصد است.

وی با تاکید بر اینکه نرم‌افزارهای بانکداری الکترونیک بانک سپه قدیمی‌ترین نرم‌افزار به لحاظ سابقه در این بخش است، افزود: این نرم‌افزار تا حدودی با نرم‌افزارهای جدید همخوان شده و در بخشی از خدمات همچون انتقال از حساب به حساب سایر بانک‌ها مشکل داشته که قول می‌دهیم مرتفع شود.قنبری تصریح کرد: بانک مرکزی از خطاهای تراکنشی بیش از ۵درصد جریمه اخذ می‌کند که در حال حاضر نزدیک به چهار ماه است که بانک سپه جریمه‌ای پرداخت نکرده و نشان از تراکنش‌های موفق بانک و رتبه اول آن در این زمینه است.

مدیرعامل بانک سپه با بیان اینکه بانک حدود ۲۰هزار پرسنل دارد درخصوص ارائه سفرکارت به سازمان‌ها اظهار داشت: بالغ بر ۲میلیون و ۳۰۰هزار کارت در کمتر از ۲ ماه توسط بانک سپه صادر شد تا امکان اجرای این طرح ملی برای دولت فراهم شود. وی درخصوص پروژه سیمان خرم‌آباد گفت: ما قصد نداریم پروژه سیمان خرم‌آباد را متوقف کنیم. نیاز جامعه به محصول سیمان از بین نرفته است. ایجاد این پروژه قطعی است.

قنبری میزان مطالبات معوق بانک را ۳۰هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این برآورد توسط نرم‌افزار ارائه شده اما برآورد بانک حدود هشت‌هزار میلیارد ریال است. چون نرم‌افزار همه مطالبات را معوق نشان می‌دهد.

وی طلب بانک‌ سپه از دولت در سال ۸۵ را ۸هزار و ۲۶۱میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم در سال ۸۶ حدود ۱۱هزار میلیارد ریال بوده که با توافق با بانک مرکزی قرار شد معادل مطالبات سال ۸۵ تهاتر شود اما تاکنون این میزان طلب نیز تسویه نشده است.

وی دلیل این امر را محاسبه جرایم و سود در مطالبات بانک اعلام کرد.

مدیرعامل بانک سپه گفت: استراتژی تعریف شده در بانک سپه کمک به تحقق اهداف کلان اقتصادی و حفظ منابع سپرده‌گذاران بانک است.

قنبری با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در بانک سپه به منظور تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور اظهار داشت: مشارکت در سه پروژه عظیم و استراتژیک سفر کارت ملی، توزیع سود سهام عدالت و بنگاه‌های زودبازده در سخت‌ترین شرایط بانک، نشان از همت این مجموعه در کمک به رشد و توسعه کشور و تحقق اهداف کلان اقتصادی دارد.

دکتر قنبری با اشاره به پروژه عظیم سفر کارت ملی اظهار داشت: با توجه به اهمیت و اهتمام دولت به اجرای دقیق این پروژه، بانک سپه به عنوان بانک عامل اجرا‌کننده پروژه سفر کارت ملی انتخاب شد.

دکتر قنبری در ادامه با تاکید بر نقش بانک سپه در اجرای پروژه‌های عظیم و استراتژیک اقتصادی اظهار داشت: بالغ بر ۵۰درصد صنعت سیمان کشور با کمک و مشارکت بانک سپه تاسیس شده و در حال بهره‌برداری است.

وی از دیگر پروژه‌ها و طرح‌های صنعتی به اجرا درآمده با تسهیلات بانک سپه را پروژه‌های صنایع غذایی، صنایع هوایی، صنایع فولاد، پروژه‌های بیمارستانی و صنایع خودرویی عنوان کرد و افزود: عملکرد بانک بیانگر اهتمام آن بر اجرای پروژه‌های مولد و اشتغال‌زایی است که به رشد و پویایی اقتصاد کشور کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه این روند همچنان ادامه پیدا خواهد کرد، گفت: نیل به رشد و توسعه اقتصادی در همه عرصه‌ها بدون وجود سیستم بانکی فعال و پویا امکان‌پذیر نیست.

مدیرعامل بانک سپه در بخش دیگری از سخنان خود از به تعادل رسیدن صورت‌های مالی این بانک خبر داد و اظهار داشت: اضافه برداشت بانک سپه از بانک مرکزی که بخشی از آن به دلیل مشارکت بانک در پروژه‌ها و برنامه‌های ملی همچون کمک به بنگاه‌های زودبازده ایجاد شده بود با تلاش و برنامه‌ریزی دقیق صورت گرفته تا حدود زیادی تسویه شد.

وی گفت: با تسویه اضافه برداشت از بانک مرکزی همه تلاش و اهتمام بانک از این پس بر وصول مطالبات معوق قرار خواهد گرفت.

دکتر قنبری با بیان اینکه در وصول این مطالبات با هیچ‌کس تعارف نداریم اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته و با جدیتی که در این ارتباط مجموعه بانک سپه از خود نشان داد بخش اعظمی از پرونده‌های مطالبات معوق تعیین تکلیف شد و روند قانون رسیدگی به آن به جریان افتاد.

وی افزود: برخی بدهکاران بانک تا پیش از این به‌رغم بدهی‌های کلان، طلبکارانه با بانک برخورد می‌کردند اما جدیت و اهتمام بانک در وصول مطالبات خود و به کارگیری تمام امکانات و ابزار قانون برای وصول مطالباتمان باعث شده این افراد نوع روحیه و نگاه طلبکارانه خود به بانک را اصلاح کنند.

دکتر قنبری اظهار داشت: ضمن بسیج تمام امکانات و همکاران خود روند بررسی پرونده‌های مطالبات معوق را کوتاه کردیم تا بتوانیم در حداقل زمان ممکن این پرونده‌ها را به نتیجه برسانیم.

دکتر قنبری از تشکیل کمیسیون عالی وصول مطالبات معوق در بانک سپه خبر داد و گفت: این کمیسیون که با هدف رسیدگی سریع و بدون واسطه به مساله مطالبات معوق تشکیل شد روند بررسی پرونده‌ها و تحقق اهداف تعریف شده در این بخش را بسیار تسریع و تسهیل کرد.

مدیرعامل بانک سپه در ادامه با اشاره به تحریم‌های اعمال شده از سوی خزانه‌داری آمریکا و شورای امنیت علیه بانک سپه اظهار داشت: در برخی کشورها همچون ایتالیا محدودیت‌هایی فراتر از تحریم علیه بانک اعمال کرده بودند که با تلاش‌های صورت گرفته و بهره‌گیری از وکلای مجرب توانستیم این محدودیت‌های فراتر از تحریم را کنار بزنیم و از حقوق حقه بانک و کشورمان دفاع کنیم.

وی اشغال شعبه بانک سپه در رم به عنوان تنها بانک خارجی حاضر در این شهر را از نمونه‌های اعمال محدودیت‌های فراتر از تحریم عنوان کرد و افزود: با تلاش‌های صورت گرفته این اقدامات خنثی و شعبه بانک سپه در رم باز پس گرفته شد و همکارانمان در این شعبه مستقر شدند.