رییس کل، قائم‌مقام و معاون اقتصادی بانک مرکزی اعلام کردند: کاهش نرخ تورم در پایان سال قطعی است.

محمود بهمنی در گفت‌وگو با مهر درباره نرخ تورم گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به منظور افزایش تولید و عرضه کالا متناسب با تقاضا، تصور بانک مرکزی این است که نرخ تورم پایان سال را به 22، 23درصد بازمی‌گردانیم.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به نرخ تورم فعلی و کاهش نرخ تورم در ماه گذشته به میزان ۵/۱درصد، افزود: اما کاهش نرخ تورم در ماه‌های پایانی سال به دلیل تزریق نقدینگی با مشکل مواجه می‌شود، بنابراین باید سعی در کنترل نقدینگی داشته باشیم.
وی انتشار اوراق مشارکت را یکی از راهکارهای بانک مرکزی برای کنترل حجم نقدینگی و تورم در ماه‌های پایانی سال عنوان و تصریح کرد: به طور قطع نرخ تورم پایان سال از نرخ تورم فعلی پایین‌تر خواهد بود.
پیش‌بینی دارای خطا است
همچنین معاون اقتصادی بانک مرکزی در گفت‌وگو با مهر در خصوص پیش‌بینی نرخ تورم پایان سال توسط بانک مرکزی گفت: پیش‌بینی دارای خطا است، اما آنچه اتفاق افتاده برای ما مهم است، به نحوی که طی سه ماه مهر، آبان و آذر، تورم نقطه به نقطه بیش از 3‌درصد کاهش یافته است؛ یعنی روند آن کاهشی بوده است، یعنی ماه اول یک مقدار کاهش یافته، ماه بعد این کاهش بیشتر شده و ماه پس از آن باز هم بیشتر کاهش یافته است.


قضاوی


بهمنی


پاشایی‌فام


رامین پاشایی فام اضافه کرد: انتظار ما این است که تورم نقطه به نقطه به دلیل اتفاقاتی که در سطح جهان رخ داده، باز هم کاهش یابد.
وی با اشاره به مواد اولیه ارزان، کاهش قیمت نفت و غیره گفت: با توجه به این موضوعات بانک مرکزی انتظار دارد که نرخ تورم از رقم فعلی در پایان سال پایین تر رود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: نرخ تورم نقطه به نقطه آذر ماه 4/26‌درصد است، در نتیجه انتظار داریم که این نرخ تا پایان سال کاهش یابد.
وی با تاکید بر اینکه روند نرخ تورم در حال تغییر است، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی دقت زیادی روی نرخ تورمی که اعلام می‌کند، دارد.
کاهش تورم مرهون کنترل نقدینگی است
در همین حال، حسین قضاوی، قائم‌مقام بانک مرکزی نیز در این خصوص گفت: رشد نرخ تورم نقطه به نقطه در یکی، دو ماه اخیر روند کاهنده به خود گرفته، این در حالی است که در ماه‌های اولیه سال جاری روند فزاینده بود؛ بنابراین وضعیت فعلی نوید می‌دهد که متوسط نرخ تورم سالانه در شرایط کنترلی قرار گرفته است و تا پایان سال از متوسط نرخ فعلی یعنی ۵/۲۵‌درصد به رقم کمتری کاهش خواهد یافت.
وی بخشی از این روند کاهنده را مرهون کنترل نرخ نقدینگی توسط بانک مرکزی عنوان و تصریح کرد: در 10 ماه ابتدای سال جاری نرخ رشد نقدینگی حدود 5/4درصد است، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 5/18‌درصد بوده است.
به گفته وی، سیاست‌های بانک مرکزی در کنترل نقدینگی از جمله انتشار ایران چک‌های این بانک نقدینگی را مدیریت کرد و نرخ تورم در شرایط کنترلی قرار گرفت و اگر این روند تداوم یابد، همچنین شرایطی فراهم شود که بانک مرکزی بتواند سیاست‌های خود را اعمال کند و خط اعتباری در اختیار بانک‌ها قرار گیرد و اوراق مشارکت به فروش رود، فرآیند کنترلی فعلی ادامه خواهد یافت.