گروه بازار پول - بحران مالی آمریکا و اروپا بازارهای کالایی دنیا را تحت‌تاثیر قرار داده است، به طوری که در شرایط به وجود آمده و عدم سرمایه‌گذاری جدید لازم است برای ایجاد تقاضای جدید بازاریابی‌هایی توسط موسسات مالی انجام گیرد.

به گزارش روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات ایران، سیدکمال سیدعلی رییس هیات‌عامل و مدیرعامل صندوق با بیان مطلب فوق یادآور شد: امروزه فرصت‌های مختلفی در بازارهای داخلی و بین‌المللی وجود دارد که تولیدکنندگان می‌بایست آنها را شناسایی کرده و بازارهای داخلی را به تحرک واداشته و بازارهای بین‌المللی را فتح کنند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ضمن مهم دانستن بازاریابی در شرایط کنونی گفت: موسسات اعتبار صادرات (ECA) فارغ از هر گونه محافظه‌کاری وام‌های پرداختی را تضمین و بیمه‌نامه‌ها و ضمانت‌نامه‌های لازم را ارائه کنند.

سیدعلی در خصوص بحران اقتصادی دنیا گفت: در وضعیت حاضر که هر روز اقتصاددانان تحلیل‌هایی را از رکود اقتصادی ارائه می‌کنند، ولی با این حال مجهولات ما بیشتر از معلومات ما است.

وی با اعلام اینکه بانک‌های مرکزی دنیا به وظیفه خودشان در مورد کفایت سرمایه و مقررات احتیاطی عمل نکردند، گفت: قیمت مواد غذایی در ۶ماه گذشته ۲ الی ۳برابر شده است، البته مسکن در آمریکا دچار مشکل شده،‌ ولی قیمت فولاد در سراسر دنیا کاهش یافته است.

سیدعلی با ایجاد این سوالات در ذهن مخاطبان در ادامه افزود: چرا وقتی قیمت نفت به ۱۵۰دلار در هر بشکه می‌رسد بحران نیست، ولی زمانی که قیمت‌ها به ۴۰دلار می‌رسد شرایط بحرانی می‌شود.

رییس هیات‌عامل صندوق افزود: از نظر اقتصاددانان، دخالت دولت‌های غربی و آمریکا در امور اقتصادی امری نادرست و غلط است، ولی متاسفانه سردمداران غربی در حال حاضر خیلی راحت این کار را انجام می‌دهند.

سیدکمال سیدعلی در ادامه با خوشبینانه خواندن تحلیل‌های موسسات اعتبارسنجی از جمله فیچ، هرمس و IMF درخصوص اقتصاد سال ۲۰۰۹ جهان گفت: اگرچه آنها نگاه مثبتی نسبت به اقتصاد جهان دارند، ولی در تحلیل‌هایشان ترس از رکود نیز وجود دارد.

مدیرعامل صندوق در ادامه افزود: صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده کشورهای پیشرفته جهان در سال ۲۰۰۹ نه تنها با نرخ منفی رشد اقتصادی مواجه خواهند شد، بلکه در شرایط رکود نیز قرار خواهند گرفت علاوه‌بر این تولید ناخالص داخلی کشور‌ها بیش از پیش‌بینی قبلی نیز کاهش خواهد یافت.

وی افزود: رشد اقتصاد جهان در سال ۲۰۰۹ به ۲/۲درصد کاهش خواهد یافت در حالی که این نرخ در سال ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ به ترتیب ۷/۳درصد و ۵درصد بود که در این دو سال به ترتیب ۶/۲درصد و ۴/۱درصد رشد داشتند.

رییس هیات‌عامل صندوق ضمانت صادرات ایران یادآور شد: بنابر پیش‌بینی‌هایی که صورت گرفته در سال ۲۰۰۹ اقتصاد جهان با نرخ رشد منفی ۳دهم درصدی مواجه خواهد شد که در این میان آمریکا با منفی ۷دهم درصد، اروپا ۵صدم درصد و ژاپن با ۲صدم درصد کاهش در اقتصادهایشان روبه‌رو خواهند شد.

وی در پایان سخنانش یادآور شد: رکود حاکم بر اقتصاد دنیا برای اولین بار است که به این نحو بعد از جنگ جهانی دوم روی داده است و اقتصاد کشورهای در حال توسعه که طی سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ به ترتیب ۶/۶صدم و ۸درصد بود در سال ۲۰۰۹ از حد ۱/۵درصد فراتر نخواهد رفت.